Zoeken in deze blog

woensdag 27 november 2019

Het drama dat rijbewijs heet......

een drama in meerdere bedrijven.......deel 1 en 2.

Ik moest mijn rijbewijs verlengen.....ik vergat het even, maar toch ruim op tijd liet ik vorige week pasfoto's maken en dat is op zich altijd al een hele toestand, want mijn beide oren moeten erop staan en dat gaat niet.....oren zitten te dicht bij mijn hoofd!
 Meteen door naar het stadhuis ging niet lukken, want ik had op de site gezien dat ze een nieuw computersysteem of zoiets kregen en daardoor een deel van de donderdag en de hele vrijdag voor dergelijke dingen gesloten waren. Ik kon wel voor maandag ia de site een afspraak maken. Ik maakte die afspraak en was keurig op tijd om half 11 in het stadhuis.....waar ik meteen zag dat ze voor dergelijke dingen gesloten waren.....het systeem lag eruit. Toch even gevraagd waarom ze niet gebeld of gemaild hadden, maar ze konden er helemaal niet in en wisten dus ook niet wie er een afspraak had. Maar....als ik mijn telefoonnummer doorgaf zou ik gebeld worden wanneer het weer mogelijk was.

Deel 2
Dat was woensdag.....vandaag dus......er was ingesproken op mijn telefoon dat het weer werkte.

HOER

Ik was blij, eindelijk ging het dan gebeuren......dacht ik
Een afspraak maken via de site lukte niet, dat lag er duidelijk uit.
Dan moet ik het vanmiddag meteen maar zonder afspraak regelen........ door de regen fietste ik ernaar toe.....ik liep naar het apparaat toe om mij te melden....."heeft u een afspraak?" 'NEE'  "komt u voor paspoort, id-kaart (als ik het goed onthouden heb), service, service, service" Ik keek er verbaasd naar....wat moet ik nou hebben? Rijbewijs staat er niet bij...... o het duurde te lang...."Heeft u een afspraak?" 'NEE' "komt u voor..." hetzelfde verhaal weer en weer twijfelde ik....service dan maar? maar welke van de 3? O, weer te lang gewacht... "Heeft u een afspraak?"  vanaf de balie werd geroepen dat ik gewoon mocht komen, ik was de enige...... ik meldde even dat rijbewijs er niet bij stond.
"Ik wil mijn rijbewijs verlengen"  "Sorry, het systeem ligt er weer uit, het heeft het vanmorgen even gedaan" Ik snapte het....de briefjes met telefoonnummers hadden ze vast al weggegooid. Kwaad worden helpt niet, zij kon er ook niks aan doen......ik vroeg of veel mensen kwaad werden....ja dus. "Ik ben alleen inwendig kwaad" zei ik haar......(mijn baas zei dan altijd 'God hoort mij brommen').
Kwaad worden levert stress op, zowel bij mijzelf als bij de ander.....en het lost niks op....kwaad worden als het nut heeft is beter. Ach, eigenlijk kon ik er nog wel om lachen ook..... al was ik niet blij!

Ik gaf deze keer netjes mijn visitekaartje.....want ik word weer gebeld als het weer werkt....


.....wordt vervolgd!


2 opmerkingen:

  1. Ik ga vanavond weer heen...ik werd even na 12 uur gebeld dat het weer werkte, maar ze waren tot half 1 open...dan moest ik dus meteen de deur uit, dat kwam mij niet goed uit....maar vanavond zijn ze ook open. Ik ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen