Zoeken in deze blog

zondag 17 november 2019

Rommelmarkt

Eindelijk lukte het weer eens om naar een rommelmarkt te gaan. Het was geen grote rommelmarkt, maar wel overdekt en dat is zeker met dit weer wel prettig, ik ben geen koukleum, maar een paar uur buitenstaan kan teveel zijn.
Hier had ik mij al vaker voor opgegeven, maar het ging steeds niet door....en een keer is het op het laatste nippertje een week verzet waardoor ik niet kon. De eerste keer dat het afgezegd werd had ik bijna alles al naar beneden gehaald.....niet leuk!
Ik had mij voorgenomen dat dit mijn laatste poging was....'als het weer niet doorgaat dan geef ik mij voor deze markt nooit meer op'. Maar het ging door. De datum was voor mij niet ideaal, maar dat mag de pret niet drukken......maandag heb ik "vrij", kan ik uitslapen.....of zelfs de hele dag slapen als ik dat wil (liever niet, maar het kan)

Ik had voor alle zekerheid nog niet alles naar beneden gesleept, bang dat het weer niet doorging, maar ja....zaterdag kwam het er ook niet van, dus ik moest zondagochtend nog even goed mijn best doen.
Ik had hulp bij het uitladen daar, altijd handig zo'n buurvriendin erbij!
We zaten naast elkaar, vriendin, haar dochter (buurvriendin) en ik.



Achter ons een toneel, dus we hadden ruimte voor onze jassen en de lege dozen.... een goede plek. Wel was het er nogal koud, de deuren stonden open, brrrr. Ik denk dat het in de andere zaal beter was......de wind moest een omweg maken om daar te komen, bij ons woei het er zo rechtstreeks in.
Ook ging het licht steeds uit.....iemand kwam er steeds tegenaan. Het zat ook niet op een handige plek vond ik, maar goed.....het licht ging gelukkig ook steeds weer aan. De plek veranderen is niet zo eenvoudig (het is net verbouwd), maar misschien een idee om er iets overheen te doen, waardoor het niet steeds per ongeluk uitgaat....een soort klep.




Het was gezellig, maar de verkoop viel tegen.....dat hoorde ik van meer mensen. De onkosten had ik eruit en zo was ik toch op een mooie manier van mijn spullen af. Een man was zichtbaar tevreden met zijn aankoop.....nou, dan zijn we allebei blij. Veel bekenden gezien..... gezellige mensen ontmoet, gelachen......echt, het was een leuke dag.

Tijd om weer in te pakken....de spullen die ik verkocht had namen niet veel ruimte in, dus naar mijn gevoel zaten de dozen en kratten nog net zo vol. 😂.
Bij het inladen werd ik weer geholpen, top! Ik ging nog even mee voor een paar koppen thee....gezellig. De auto uitladen gaat in etappes...... alles even uitzoeken en klaar voor de volgende rommelmarkt! Want voorlopig wil ik dit blijven doen.

Mijn zolder is natuurlijk nog steeds vol.....vooral vol met dingen die niet weg gaan! De eerste de beste die zegt dat het naar het grofvuil kan vlieg ik aan denk ik....ik heb dat iets te vaak gehoord! Het zal ongetwijfeld niet verkeerd bedoeld zijn, maar ik ben het zat.
Blijkbaar denken ze dat ik alles wat eigenlijk naar het grofvuil moet op zolder bewaar.......NEE.....ik breng naar zolder wat ik (of een ander) nog gebruiken kan......vaak genoeg gebeurt dat ook.... dan gaat er iets stuk en heb ik boven nog iets staan dat het kan vervangen. Nieuw kopen is er meestal niet bij....dat loopt teveel op, dus ik ben blij met wat ik op zolder heb. Natuurlijk komt het wel eens voor dat het bij nader inzien toch minder mooi/goed is dan ik dacht en dan gaat het alsnog weg, maar dat komt niet vaak voor. En dan nog......IK bepaal wat ik bewaren wil! En als dat rotzooi is dan is dat nog altijd MIJN rotzooi!

 De zolder leeg gaat echt niet lukken..... hij is al eens geïsoleerd en we hebben er ooit zelf ook iets aan gedaan......dus ik denk dat ik deze isolatieronde maar oversla......alleen als ze mij 2 jaar de tijd geven wil ik er  nog eens over denken!

Maar ik ga de zolder wel opruimen, dat was ik al van plan..... alles sorteren, kijken of alles nog goed is en overzichtelijk opbergen. En ik ben meer van plan in huis....dingen veranderen, schilderen, opknappen.......ik heb daar een paar jaar voor uitgetrokken.....het heeft geen haast, het lukt ook niet als het een haastklus is, maar echt....het komt goed (als ik nu tenminste eens gewoon door kan gaan zonder dat om de één of andere reden alles weer van zijn plaats moet!), maar het zal niet ruim en leeg worden! 

Het was een druk weekend....overal duiken foto's op van de intocht......hieronder nog een paar foto's van Ronald Franke (bedankt Ronald) en bij één van de foto's vraag ik mij af wat er te zien was daar boven!






2 opmerkingen:

  1. Een rommelmarkt bezoek ik liever dan er met een kraampje te staan, je moet er steeds bij blijven.
    Ik ken ook mensen die dit vaker doen, het is hun hobby. Ze trekken van markt naar markt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Rondstruinen op een rommelmarkt vind ik ook leuk, maar er zelf staan ook, vooral als het samen met anderen is. Ik was nu met vriendin en haar dochter...gezellig 3 tafels naast elkaar. Dan kan er gewoon iemand even weg, we helpen elkaar. Maar over het algemeen is de sfeer op rommelmarkten goed, dus ook mensen die elkaar niet kennen willen best even helpen.
    Ik vind het een leuke manier om van mijn overbodige spullen af te komen. Natuurlijk hoop ik er nog iets aan te verdienen, maar dat is tot nu toe verwaarloosbaar.

    BeantwoordenVerwijderen