Zoeken in deze blog

zaterdag 2 november 2019

De Anonieme sjaal


Ik ben lid van de Anonieme sjaal......al heb ik er nog niet veel mee gedaan, maar dat gaat zeker nog eens gebeuren!
Wat het is? Leden van de anonieme sjaal breien of haken leuke dingen....het kan een sjaal zijn, maar poppetjes komen ook veel voor en mutsen en eigenlijk kan alles. Daarna leggen ze het in een doorzichtige verpakking ergens neer met een duidelijk zichtbaar briefje erbij dat het voor de gelukkige vinder is, van de Anonieme sjaal (het mag er natuurlijk niet als een verdacht pakketje uitzien!!!). Een berichtje op facebook van de anonieme sjaal als het gevonden is, liefst met foto wordt op prijs gesteld, dat staat ook in het briefje.....altijd leuk om te weten of het goed terecht gekomen is, maar natuurlijk niet verplicht.  Er zijn nog wat regels voor de makers/maaksters....zoals bij voorkeur zelfgemaakt, geen rooklucht eraan etc. verder mag er heel veel.

Vaak droppen mensen het cadeautje in ziekenhuizen e.d., maar ook in de trein of in het kinderzitje van een fiets (als het een kindercadeautje is) of bij een school of..... het kan overal. Ik heb al heel wat kunstwerkjes voorbij zien komen, maar ook lieve kleine dingetjes.
Op facebook is het een besloten groep.... maar aanmelden kan. 
Het is echt leuk om te zien hoe blij de vinders meestal zijn......blij met het cadeau, maar het gebaar vinden ze vaak nog leuker.

Misschien een leuk idee voor meer mensen?  Het hoeven geen grote dingen te zijn.......mag wel......er zijn zoveel leuke dingen te bedenken!




5 opmerkingen:

  1. Dat lijkt mij ook wel leuk Ans,
    ik dacht eerst dat het voor daklozen of zo zou zijn ...
    kàn natuurlijk ook !
    Ik kijk eens bij de FB van anonieme Sjaal ,

    fijne zondag -
    hier is't stormachtig nu, maar ik zie wel de zon buiten (y)
    hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier is het in elk geval lichter dan gisteren, maar echt zon is er (nog) niet.

    De oorsprong komt wel van de gewoonte ergens in het buitenland om sjaals aan bomen te knopen oor de daklozen......hier heeft iemand dat opgepakt, maar dan anders.
    Als je niet aangemeld bent bij de anonieme sjaal krijg je niet alles te zien, want het is een besloten groep. Ik vind het een erg leuk idee.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoe krijgt iemand het verzonnen. Daar had ik nooit aan gedacht.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het bestaat al een jaar of vier.....ik ben ook al lang lid via facebook, ik vond het zo'n leuk idee. Ik ben van plan van de winter wat leuke kleine dingetjes te maken en te droppen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super,leuk knikkerzakje gevonden.
    Hartelijk bedankt
    Marianne

    BeantwoordenVerwijderen