Zoeken in deze blog

zondag 3 november 2019

Oktoberfest



We speelden met de Gouwzeekapel tijdens een oktoberfest (jawel, in november....moet kunnen) van een paar buurtverenigingen....er waren minder mensen dan ik verwachtte, maar dat maakte niet uit...... het was oergezellig, als de gezelligste mensen er zijn ben ik tevreden.... het was een topfeest! In het begin toen de mensen binnen kwamen druppelen, voelde ik mij net de koningin....ik bleef groeten en zwaaien. want ik kende veel mensen.
 We speelden om en om met een dj........dat ging erg goed. Wij speelden 3 keer ongeveer een half uur..... de nummers werden vrij snel achter elkaar gespeeld, dus dat werd veel blazen. Lange pauzes is bij zoiets geen optie......doorgaan, de sfeer vasthouden. 🎷🎺🎵🎼
We begonnen natuurlijk met Duitse muziek.....veel nummers waren bekend, andere nummers waren minder bekend, maar wel mooie en gezellige muziek. Later ging wat meer de beuk erin.....ook niet-Duitse nummers. Toen het bekende lied "Een Troeter van Monnickendam" aan de beurt kwam ging het helemaal los.  De dj bouwde het op een soortgelijke manier op......en wat heerlijk, hij draaide niet alleen goed, maar het volume kwam niet boven mijn pijngrens! Dat is wel eens anders, dit was super!!!
Twee mannen in lederhosen kwamen naar mij toe: "Wij houden hiervan, echt!" "Ja, ik ook....... anders was ik wel wat anders gaan doen!" Een ander was verbaasd dat ik alleen maar water dronk...."Water en thee" vertrouwde ik hem toe........"Geen wijntje? Geen....."  hij vond het maar vreemd.
Iemand kwam even spieken wat er bij ons op het programma stond..... het was duidelijk dat ze het een goede keuze vond.Nog later op de avond vroeg iemand of we ook iets van Victor Sylvester speelden.....nee, dat hebben we niet en bovendien hadden we ook niet alle muziek mee.  Het was trouwens ook geen avond voor Victor Sylvester naar mijn idee, maar dat doet er niet toe.

Iemand gaf mij een schouderklopje en hield even mijn schouder stevig vast......auwauw, hij kneep......hij had het zelf niet door......ik heb er geen blijvende schade aan overgehouden. 😂😁😃

Veel enthousiaste mensen, veel meezingen/meebrullen, gejuich, geklap, vrolijkheid......geweldig.
Het was wel lawaaierig, maar dat is logisch bij zo'n feest, het is geen concert, er mag gepraat worden en gelopen..... prima. Dit soort feesten vind ik heerlijk..... die sfeer waarbij iedereen vrolijk en vriendelijk is.....top! Een concert is ook leuk op zijn tijd en het is prettig om dan andere, moeilijker muziek te spelen (dat doen we dus vooral met de fanfare), maar zo'n hossende groep mensen vind ik ook wel 'errug' leuk.



(bedankt voor de foto's Hilde)

Het was er warm.....we speelden een nummer dat ik altijd uit mijn hoofd speel omdat ik gevraagd ben iets anders te spelen dan in mijn partij staat.....dan maar uit mijn hoofd.....mijn bril kon dus even omhoog, dan kon ik wat beter de zaal inkijken.....toen ik hem weer op mijn neus wilde zetten was hij flink beslagen en dat was niet snel weg. We zouden ons laatste nummer spelen toen gevraagd werd of we nog eens "De Troeter" wilden spelen.....nou, dat wilden deze toeterTroeters wel!  Daarna stopte we er echt mee.....mijn kaken vonden ook dat het tijd werd! Meteen daarna draaide de dj heel slim een ander Monnickendammer lied: De makrelen , wat natuurlijk ook weer uitbundig meegezongen werd.


Inpakken.....maar nog niet wegwezen! De dj ging nog door en het was een feest!!! Ik bleef niet heel lang meer, maar wilde toch nog even in de sfeer blijven. Nog even wat drinken, nog even genieten.
De sirtaki deed het ook goed.....een leuk gezicht! Er werd bier geknoeid, maar dat werd snel (in de maat) opgedweild..... en iedereen bleef lachen.

Voor ik vertrok stak ik een duim omhoog naar de dj 👍 (goed gedaan jochie).....spullen inladen en naar huis.  Zingend reed ik naar huis.....nagenietend! Geen tutende oren 👂van te harde muziek, niet de stilte opzoeken om bij te komen..... maar gewoon nog lekker even zingen! 🎵🎶🎵

2 opmerkingen:

  1. Nu nog naar Duitsland, daar zijn de Wijnfeesten. 😁😁

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, daar zijn de echte wijnfeesten, ben ik ook wel eens geweest

    BeantwoordenVerwijderen