Zoeken in deze blog

vrijdag 17 september 2021

Een allegaartje

 Ondertussen gaat het normale leven weer verder..... nou ja, bijna normaal. 
Ik ben al weer meerdere keren naar de muziekvereniging geweest.
De eerste weken ging ik met de pauze weg, vorige week begon de kapel ook weer en ik bleef tot het eind en deze week deed ik dat ook met de fanfare. Ik kreeg er steeds minder geluid uit, maar het lukte!





In de pauze liep er ineens een kat in de zaal...... er liep iemand naartoe en het poezebeest begreep meteen dat het de bedoeling was dat hij naar buiten ging. 😂🐈

Het arme beest zou zich te pletter geschrokken zijn als we zouden gaan spelen...... we speelden o.a. Queen en The Phantom en daar zitten best heftige delen in voor een kat die dat niet verwacht, dus gelukkig dat hij gezien werd en naar buiten gebonjourd. 

Hoewel het op het eind moeizaam ging heb ik lekker gespeeld! 
Maar ik was niet de enige die er op het eind niet veel geluid meer uit kreeg..... het was duidelijk dat de fut bij bijna iedereen eruit was en de dirigent besloot ons uit ons lijden te verlossen door te stoppen. 

Donderdag boodschappen gedaan in Purmerend.....ook wat meegenomen voor iemand anders, want onze Deen heeft niet alles meer.... die in Purmerend waar ik was had het wel, maar ik had al iets soortgelijks bij de Lidl meegenomen. Omdat ik het zelf ook nodig had was het geen probleem om dan wat extra mee te nemen zodat de ander kon kiezen. Kleine moeite.

Gisteren in het nieuws: Kaag stapt op na motie van afkeuring. Dat was te verwachten, maar ik denk wel steeds: "Wil de laatste het licht uitdoen?". De één na de ander vertrekt.... om allerlei redenen..... steeds moet er weer een ander gevonden worden die de taken overneemt in het demissionaire kabinet. 
Wie volgt? 

Donderdag maar weer eens een nieuwe ragebol gekocht...... hij is hard nodig, ik haalde meteen maar even zes spinnen weg bij het keukenraam en de nodige webben natuurlijk. Ja, ik weet dat ze nuttig zijn..... maar het is teveel!  Teveel is nooit goed.... sinaasappels zijn gezond, maar dagelijks 4 kilo sinaasappels naar binnen werken zou ik niemand aanraden. 
De ragebol blijft buiten staan, gebruiksklaar. Zo ben ik er ooit wel één kwijtgeraakt, maar die gok neem is, want het is gewoon handiger als er altijd één staat. 

Boven bij mij is het net de Bermudadriehoek ..... steeds als ik  iets naar boven breng en het goed denk op te ruimen is het later spoorloos, te goed opgeruimd denk ik, ik moet het eigenlijk opschrijven als ik een goede plek bedenk. Ook als ik iets tijdelijk naar boven breng omdat ik beneden even wat meer ruimte nodig heb dan is het niet meer te vinden. Duistere krachten? Kabouters? Of toch de Bermuda driehoek in het klein?



Gelukkig ben ik met andere dingen minder vergeetachtig, anders zou ik mij ernstige zorgen maken. 

Donderdag lag het treinverkeer een uur plat als gevolg van een telefoonstoring. Als de machinisten geen contact met de verkeersleiding kunnen hebben wordt alles uit voorzorg stilgelegd. Treinen reden nog naar het eerstvolgende station en dat was het. Het is inmiddels weer op gang, maar natuurlijk nog ontregeld, het spoor is hier zo druk dat het niet zo simpel is dat ze gewoon weer kunnen gaan rijden.... 
het is een hele uitzoekerij welke trein mag rijden zonder een andere trein te hinderen..... en welke trein in de weg staat en als die om zo laat vertrekt, dan moet die om zo laat..... anders gaat het mis. Het zal dus nog wel even duren voor alles weer normaal gaat.

🚂

Daarnet in het nieuws: De Nederlanders worden weer kleiner....... ik ben nog steeds hetzelfde.


En zo is het alweer bijna weekend.... de tijd ging weer snel!

Ik wens iedereen alvast een heel fijn weekend.















3 opmerkingen:


  1. Theodora Ederzeel
    Het valt ook niet mee dat geblaas als je dat een tijd niet hebt gedaan. Maar gelukkig kan het weer,!

    Ans Dekker-Martis
    Ze waren vorig seizoen ook al een paar keer begonnen, maar dat zag ik zelf niet zo zitten toen. Maar nu zijn er toch veel minder besmettingen, ik ben ingeënt en voor zover ik weet de anderen ook (in elk geval de meesten), dus nu ligt het anders. Ik be… Meer weergeven

    Yvonne Willen
    Na de zomervakantie was het al weer wennen aan de repetities, wel zwijgen na zo’n lange tijd.

    Ans Dekker-Martis
    Ja, vaak wel.... dan moet altijd eerst het stof eruit geblazen worden. De laatste jaren speelde ik wel in de zomervakantie met de Kaaskapel in Edam, dus toen had ik er zelf geen last van. Maar dat is ook over en de lock downs etc. Ik had anderhalf jaar nauwelijks gespeeld en daarvoor ging het al een tijdje moeizaam.
    Daarom leek het mij verstandig eerst een paar keer tot de pauze te blijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog even en er is geen kabinet meer behalve Rutte. zullen wij...?
    😏😁

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou, misschien doen we het wel heel goed!
    Bijleveld ook weg.... echt.....er blijft niemand meer over.

    BeantwoordenVerwijderen