Zoeken in deze blog

vrijdag 28 januari 2022

Aan het werk

 


Vrijdag kreeg ik bericht van de woningbouwvereniging...... ze gaan de buitenboel weer schilderen..... en ik krijg nieuwe ramen. Hetzelfde schildersbedrijf als de vorige keer..... het hangt er natuurlijk vanaf wie er komen, maar vorige keer ging niet alles helemaal lekker. 
En de ramen..... ja, daar ben ik wel blij mee, want in deze ramen zitten roosters die ook als ze dichtzaten zoveel kou doorlieten dat het voelt als een contante tocht in de winter. Volgens mij is het één geheel, dus ik neem aan dat de roosters ook vervangen worden. 
Toen ik dubbel glas kreeg was voorspeld dat ik dat zou merken aan de energierekening..... nou, niet dus! 
Het geluid van buiten was sterker dan voor die tijd! Ik heb in het begin heel wat keren verschrikt naar buiten gekeken omdat ik dacht dat ik in mijn tuin iemand hoorde praten..... ze liepen op het pad achter mijn tuin. Het enige voordeel was dat het niet meer besloeg als het koud was..... dat was echt wel prettig, maar verder......  het had geen enkel effect. Maar ja...... ik zie ook tegen de klus op...... ik herinner mij van de vorige keer dat alles weg moest bij het raam, een meter! En mijn huis is behoorlijk vol. 
De vorige keer al, dat was denk ik in 2000 .... toen hadden we rond het hele blok steigers staan en konden ze dus overal opduiken (we hadden toen een uitgebreide renovatie).... ik vroeg steeds welke ramen ze eerst deden, voor of achter..... de mannen begrepen het niet: "Wat maakt dat nou uit?" ...."Nou, heel veel..... dan weet ik welke kant ik eerst ruim moet maken.....dan kan ik daarna alles snel terug zetten en alles van de andere kant erbij!" Pas toen ze naderhand kwamen inspecteren begrepen ze het..... het was toen ook nogal vol en dat is er niet beter op geworden. Er moet heel veel van z'n plaats en daar zie ik dus tegenop..... waar moet ik alles laten?  En nee.... ik ga niet zomaar alles weggooien! 
Ik wacht het maar af..... ik weet nog niet wanneer wij aan de beurt zijn..... meestal zijn we zo ongeveer het laatst aan de beurt, want ze beginnen altijd in de straat ernaast. 



Steigers rondom verwacht ik niet meer, want er zijn huizen verkocht en ik denk dat mensen die het huis gekocht hebben niet blij zullen zijn met steigers voor hun neus. 
Maar goed, als het achter de rug is ben ik blij! Nu heb ik vaak één gordijn dicht vanwege de kou uit het rooster. 
Ik was al flink bezig in huis, maar ik moet mijn plannen nu aanpassen en er rekening mee houden dat ik nu juist moet zorgen dat ik ruimte maak om bedden e.d. te verschuiven. 


2 opmerkingen:

  1. Raar, dubbelglas merk je juist aan een beter kamerklimaat. Ze zijn misschien niet door deskundigen gezet.
    Hoop er maar het beste van!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee.... er zitten verkeerde roosters boven, die laten veel kou door, ook als ze dicht zijn. Die dingen zijn zo dun..... dat werkt niet, dan kan het raam wel isolerend zijn, maar de roosters doen dat effect teniet.

    BeantwoordenVerwijderen