Zoeken in deze blog

zondag 23 januari 2022

Hieperdepiep

 Het was een verjaardagsweekend.




Zaterdag vierde een (achter-)neefje zijn 13de verjaardag. Het werd wel gevierd..... en ik besloot toch maar te gaan.... ik ben wel voorzichtig en ga daarom nog niet overal naartoe, maar ik had hem vorig jaar al overgeslagen en sommige van zijn gezinsleden zelfs 2x.... dat heb ik in november opgelost toen zijn zus jarig was en ik voor iedereen iets mee had.... voor sommigen zelfs 2 cadeaus, zo lang was ik daar niet geweest.  
Nu weer overslaan..... nee, ik ga! Het was vanaf 4 uur, dus ik kon niet eens lang blijven omdat ik voor donker thuis wil zijn. Een deel van de route is een smalle onverlichte weg met een paar bochten erin..... veel tegenliggers met felle lichten..... daar moest ik voorbijzijn voor het donker was. 
Dat lukte......  de lantaarns op de weg gingen aan toen ik Monnickendam weer inreed.... perfecte timing. 



Het was er niet druk, wel gezellig. Ik had voor de jarige een envelopje met inhoud..... ik weet het niet meer..... ik zie hem te weinig om te weten waar hij blij van wordt.... het is ook een lastige leeftijd. Van computerspellen en toebehoren heb ik geen verstand (daar houd hij wel van) dus dat is lastig en ik geef geen dure cadeaus waardoor de keuze ook moeilijker is. 
Ik wil er wel altijd nog iets bij doen, dat vind ik leuker.... iets lekkers leek mij de beste oplossing maar ik weet niet wat hij lekker vind. Ik weet dat hij niet alles lust, maar of dat ook voor snoep geldt weet ik niet. 
Ik stond te kijken in de winkel..... en had geen idee! Ik koos 3 uiteenlopende dingen, hij mocht kiezen! 
Toen zijn oom (mijn neef) dat hoorde riep hij gelijk: "Anders lust ik het wel"...... "Nou, dan mag jij ook wat kiezen!" . Toevallig zat er nog iets in mijn tas wat hij erg lekker vindt, dus zijn keuze was snel gemaakt. 
Ik vond het wel leuk..... als hij dat nou zo graag lust dan kan hij dat krijgen..... ik ga niet gierig doen voor een beetje snoep, zo heb ik er nog lol van. 
Het zijn niet alleen kinderen die gek op snoep zijn. 

Zondag weer een jarige....maar die vierde het niet. Logisch, anders zit de kamer vol en dat is nu niet aan te raden. Ik kreeg bericht van haar: "Ik mag het weer niet vieren van Mark". ......prima, ik weet ook niet of ik anders gegaan zou zijn.... vaak is het er druk. Haar cadeautje wilde ik even afgeven bij de deur..... het paste niet door de brievenbus...... de meeste cadeautjes passen niet.....en sommige cadeautje overleven de val naar de vloer niet..... dus over het algemeen gooi ik alleen cadeaubonnen door de brievenbus, geen andere cadeaus. Ik ben toch heel even binnen geweest, want omdat het niet gevierd werd en het dus heel rustig was binnen kon dat even. 
Gelijk maar even boodschappen gedaan op de terugweg ....... ik had niet veel nodig, maar had een paar leuke aanbiedingen gezien van dingen die ik regelmatig gebruik en lang goed blijven.... ja, dan ga ik voor het voordeel! 

Met mijn kuit gaat het goed..... het '' sluimert' een beetje.... ik voel wel iets.... en dat voelt alsof het er zo weer kan inschieten, dus nog wel rustig aan. Kleinere stapjes helpt ook..... en niet te lang achter elkaar.... dan gaat het vast weer snel helemaal over! Met fietsen heb ik geen last.... wel even voorzichtig afstappen (als ik er aan denk). Ik merkte wel dat mijn andere kuit ook niet helemaal lekker is, maar nog geen probleem! Het valt dus allemaal wel mee. Gewoon een beetje opletten en niet overdrijven met lopen dan komt het helemaal goed! 



2 opmerkingen:

  1. Een gezellige verjaardag, mag je blij om zijn deze tijd.
    Misschien wordt het binnenkort anders gezien de hoopvolle berichten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Allebei met weinig mensen, een volle kamer vind ik nog niet zo geslaagd als ik zie hoe de cijfers oplopen. Het mag dan minder ziekmakend zijn, maar liever niet en het zou mij nu wel heel slecht uitkomen..... als ik ziek moet worden dan graag na begin maart!

    BeantwoordenVerwijderen