Zoeken in deze blog

maandag 17 januari 2022

MENSEN




 En de mensen hebben weer hun mening klaar!
Dat er verkeerde dingen gebeurd zijn bij de Voice is wel duidelijk, dat valt niet te ontkennen. 
Jeroen Rietbergen heeft bekend en zij dat hij jaren geleden al alles opbiechtte aan Linda en dat hij in therapie ging. 
Hij zei ook dat zijn opdrachtgever er van wist. 
Nu legt Linda haar werkzaamheden neer en veroordelen veel mensen haar, want zij wist het al eerder en nu huilen...ze had toen al bij hem weg moeten gaan.... ze heeft toen niks gezegd... schande... etc. 
Zo knap dat die mensen alles weten, ze waren er blijkbaar bij, maar waarom trokken zij dan niet eerder aan de bel? Dat Jeroen zegt dat hij alles opbiechtte wil niet zeggen dat hij letterlijk alles opbiechtte. 
Nu is er misschien wel veel meer boven water gekomen, erger dingen dan wat hij toen vertelde. Ik weet het ook niet, maar ik kan mij dat voorstellen. 
Hoe erg het was weet ik ook niet, dat is niet bekend gemaakt, maar dat Jeroen fout zat is wel duidelijk, dat blijkt uit zijn eigen reactie! 
Als het eerder bij de leiding bekend was vind ik wel dat hij toen al ontslag had moeten krijgen, maar..... het hangt er natuurlijk wel vanaf hoe fout hij was..... een verkeerde opmerking is veel minder erg dan iemand verkrachten...om maar meteen 2 uitersten te noemen. En één keer of vaak, in welke omstandigheden..... het maakt wel verschil! Niet om het goed te praten, maar de ene fout is de andere niet.
Met wederzijds goedvinden is anders, maar kan in mijn ogen toch fout zijn, het kan 'misbruik maken van de situatie' zijn...... ook daar kan ik niet over oordelen zonder meer te weten.

De beschuldigingen aan het adres van Ali B. ...... ik ga hem nog niet veroordelen voordat er meer bekend is. 
Wat is er waar en wat niet. En als het waar is.... hoe fout was hij dan? Er worden wel vaker mensen vals beschuldigd, er zijn mensen die van een mug een olifant maken..... maar er gebeuren ook vreselijke dingen die echt niet kunnen. Zonder alles te weten ga ik niet zeggen dat hij fout zat! 
Ik kan het mij slecht voorstellen, maar dat zegt niks.....mensen doen soms dingen die je niet van ze verwacht! Ik zeg dus ook niet dat er niks aan de hand is, want ik was er niet bij. 

En dat geldt voor al die dingen, mensen oordelen al als ze nog nauwelijks iets weten.... daar heb ik moeite mee. Oké, ik heb nog meer moeite met mensen die niet met hun handen van anderen af kunnen blijven, die hun positie misbruiken..... maar oordelen doe ik pas als ik meer weet. 
Ik zeg hooguit "Als dat waar is valt mij dat flink van hem tegen!" of "Als dat waar is moet hij flink gestraft worden"  

Natuurlijk mag je denken wat je wil, maar je hoeft dat niet altijd luidkeels te verkondigen...... en dan bedoel ik vooral als het om dit soort dingen gaat waar je te weinig van weet. Je kan er mensen mee beschadigen..... en als het achteraf onterecht is is dat vreselijk! Het gaat niet om iets onbenulligs, dus dan is het extra belangrijk dat er afgewacht wordt of het allemaal waar is en hoe erg het was. 
Ik hoop dat er snel duidelijkheid is, niet omdat ik zo nodig alles moet weten maar omdat er nu mensen veroordeeld worden door 'het gepeupel' zonder dat bekend is wat er precies gebeurd is en dus ook de kans bestaat dat er valse of onterechte beschuldigingen zijn. 


5 opmerkingen:

  1. Giusy Scarfo
    Ik ken het programma alleen van naam. Er is een spreekwoord: Waar je ogen niet waren, Moet je mond niet praten. Waar je ogen niet waren, Mogen geen woorden je mond verlaten.

    Ans Dekker-Martis
    Daar ben ik het helemaal mee eens. Natuurlijk snap ik best dat mensen er wel over praten, maar er is een verschil tussen een gesprek tijdens de koffie met de buurvrouw en iets op internet zetten met grote stelligheid.

    Giusy Scarfo
    Ans Dekker-Martis inderdaad, ik las op instagram de statement van Linda de Mol en wat een drek aan reacties wordt daar gegeven. Iedereen heeft meteen een oordeel klaar.

    Ans Dekker-Martis
    Verschrikkelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We weten immers niet precies wat er zich allemaal heeft afgespeeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Precies, daarom wil ik ook (nog) niet oordelen en veroordelen.

    BeantwoordenVerwijderen