Zoeken in deze blog

woensdag 26 januari 2022

Spoken

 Het spookslot van de Efteling gaat verdwijnen.
Er is een handtekeningenactie gestart om het te behouden. 
Ik vind het jammer dat het verdwijnt, ik vond het leuk! Nee, niet supereng, maar dat hoeft ook niet, het was gewoon heel mooi gemaakt....... en dan die muziek..... heerlijk. 
Jammer dat de entreekosten nogal prijzig zijn (ik snap dat het nodig is) en daarom ben ik er niet heel vaak geweest. Als ik er naartoe ga is het voor de sprookjes e.d. Ik hoef niet in een achtbaan, ik wil genieten van Roodkapje en het spookslot. Veel attracties moesten veranderen of verdwijnen omdat ze niet meer van deze tijd zijn..... daar heb ik gemengde gevoelens over..... aan de ene kant snap ik het, maar aan de andere kant vind ik het toch wel jammer en eigenlijk meestal een beetje overdreven. Zoals monsieur Cannibale...... de kookpotten moesten weg, kan niet meer.... maar ach...... niemand gelooft toch dat er zulke kannibalen bestaan? Net als die poppen uit verschillende landen die racistisch zouden zijn..... ik zie het meer als karikaturen, waarbij bepaalde kenmerken stevig aangedikt zijn. In het buitenland wordt ook vaak gedacht dat Nederlander allemaal in klederdracht en op klompen lopen..... ik zit daar niet mee, het is een beeld dat ze vaak hebben.... prima. 
Dat ze het nu niet meer zo zouden maken is wat anders, dat snap ik wel. Je moet tegenwoordig zo uitkijken dat je niet op tenen trapt dat je de kans loopt dat het saai wordt omdat alles wat een beetje leuk is misschien wel eens door iemand als beledigend zou kunnen worden ervaren en dus aangepast moet worden. Disney wil een nieuwe film maken over Sneeuwwitje en krijgt problemen omdat ze 'dwergen' willen gebruiken om de 7 dwergen te spelen. Een acteur met dwerggroei maakt hier bezwaar tegen. Zucht...... het gaat saai worden als niks meer mag! 

Maar goed..... het spookslot.... ik heb er herinneringen aan..... ik schiet weer in de lach als ik er aan terugdenk. 
Ik was in de Efteling met mijn moeder en Edwin (en volgens mij met de hele muziekclub)..... we genoten van de sprookjes, want ook mijn moeder had geen behoefte aan een 8-baan en slingerende en schommelende attracties en Edwin was nog jong, die vond de sprookjes ook leuk. . 
We gingen het spookslot in, maar moesten nog even wachten binnen.... langzaam werd het donkerder..... mijn moeder bleek niet goed te kunnen zien in het donker (Hé..... dat heb ik nu ook, maar toen nog niet) en ik zie haar tegen iemand oplopen, een man. Maar omdat het al aardig donker was had zij niet door waar zij tegenaan liep..... en zij voelde met met haar handen van boven tot onder over die man zijn rug terwijl zij riep "Waar loop ik nou tegenaan?" wat zij steeds herhaalde. De man bleef rustig staan, ik had het idee dat hij een verstandelijke beperking had..... maar dat weet ik niet zeker. 
Ik kreeg de slappe lach en wilde het haar uitleggen, maar ik kon van het lachen niet meer uitbrengen dan "Hahahahihihi...een hahaha....een...hihihi..MAN!" 
Dat begreep zij natuurlijk niet, dus zij ging door met die man te betasten (foei) en ik begon alleen maar harder te lachen. We konden naar binnen en daar heb ik het haar uitgelegd.... ze schaamde zich dood maar moest ook erg lachen. 
En nu gaat dat spookslot weg...... zo jammer!



4 opmerkingen:

  1. Haha, een mooie herinnering. Je moeder aan het voelen...😁
    Ik zou nu niet meer naar de Efteling willen maar had het graag vaker gedaan. Met of zonder spookslot.
    Maar ik kreeg echtgenoot niet mee. Snik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We hebben ze gelachen...... toch een gevalletje @metoo.
    Ik vind het heel leuk, ik zou nog steeds wel willen, maar voor 1 dagje uit vind ik de prijs te hoog...... en ik ga alleen voor de sprookjes e.d.

    BeantwoordenVerwijderen