Zoeken in deze blog

dinsdag 18 januari 2022

Topgarage!

 Autorijden is geen hobby van mij.... ik ben blij dat ik een autootje heb, maar ik wordt niet enthousiast van een eind rijden. Verre ritten doe ik dus meestal met het ov, tenzij ik ergens naartoe moet waar geen of heel weinig ov is.... of als ik veel mee te nemen heb. Maar dat is in de winter weer lastiger dan in de zomer omdat ik in het donker te slecht zicht heb....... en in de winter is het nou eenmaal langer donker dan licht, dus dan is een verre rit vaak de moeite niet.... dan ben ik er net en dan moet ik al weer terug (ik moet er ook rekening mee houden dat het onderweg tegen kan zitten.... file, pech..... dus ik vertrek altijd wat vroeger om er zeker van te zijn dat ik bij daglicht thuiskom). 
Ik rij dus niet zo veel met mijn autootje..... en tijdens de lockdowns reed ik nog minder! Winkels dicht, kappers dicht..... geen reden om Monnickendam uit te gaan, de gewone boodschappen kan ik hier ook halen en dat doe ik op de fiets. 




't Autootje was weer aan een APK toe...... en als ik hem laat keuren krijgt hij ook gelijk zijn jaarlijkse verwenbeurt..... alles even nakijken. Dinsdag was het weer zover...... eigenlijk moest hij al een paar dagen eerder, maar ze hadden even geen plaats.... kan gebeuren, geen probleem, dan rij ik in elk geval die dagen niet! 
Vanmorgen zette ik hem daar neer en vanmiddag belde hij dat hij klaar was. Geen rare dingen dus, want hij belt ook als het duurder uitvalt... gelukkig, met al die tandartskosten kan ik geen extra onkosten gebruiken. 
Ik wandelde er naartoe en binnen kreeg ik te horen dat ik er niet mee gereden had (klopt, heel weinig) en daarom hebben ze de 'grote beurt' maar overgeslagen..... alleen een paar kleine dingetjes, meer niet...... dat is mazzel, dat scheelde een stuk in de prijs!!!!! 
Ik ben heel blij met deze garage, ze houden er altijd rekening mee dat ik weinig rij en doen dus niet altijd alles wat standaard is, ze kijken wat nodig is. Prijzen zijn schappelijk vind ik en nu dachten ze dus ook weer goed mee. 
Ik kreeg nog wel te horen "Maar hij wil graag gewassen worden"...... ik schoot in de lach....daar had hij ook gelijk in..... hij is vies! Dat komt ook goed...... maar nu even niet! 


2 opmerkingen:

  1. Fijn om een betrouwbare garage te hebben, daar kun je van op aan.
    Maar die piepsensoren hoor ik alleen bij vrachtwagens, moeten personenwagens die ook hebben? Hoe zit het nou?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor zover ik weet is dat nog niet verplicht bij personenauto's..... in elk geval niet bij mijn oude kleine autootje. Jaren geleden schrok ik van een grote Amerikaanse personenauto die ook zoiets had, maar daar hoorde ik een stem die in het Engels zei: "Kijk uit, ik rij achteruit!" Ik hoorde het, zag de auto, maar begreep eerst niet waar die stem vandaan kwam 🤣. Ik zat zelf in mijn auto op iemand te wachten, maar als ik daar gelopen had zou ik waarschijnlijk niet opzij gegaan zijn maar staan luisteren!

    BeantwoordenVerwijderen