Zoeken in deze blog

donderdag 20 januari 2022

BOOS

Donderdag keek ik de uitzending van BOOS over alle problemen van the voice. 
Wat is waar en wat is niet waar...... dat zal nader onderzoek moeten uitwijzen, maar het is nu wel duidelijk welke beschuldigingen er zijn en tegen wie en er zal vast wel wat van waar zijn..... en misschien wel alles. Er is ontkend, maar ook bekend....., maar degene die bekende ontkent ook weer een deel.

Ik vond de reactie van John de Mol goed. Natuurlijk weten we ook hier niet wat waar is en wat niet..... maar zijn reactie kwam nogal geloofwaardig over. Nou denk ik niet dat hij gaat liegen over dingen die duidelijk bewezen kunnen worden, daar is hij te slim voor. Hij vertelde over één geval dat hij wel wist en hoe hij toen gehandeld had.... verder wist hij van niets zei hij. Er zullen er zijn die dat niet geloven, maar het kan heel goed waar zijn.... de ergste dingen gebeuren over het algemeen niet in het openbaar en als niemand het meldt kan het lang onzichtbaar blijven. Er zijn zat mensen die niet doorhebben dat hun partner vreemdgaat terwijl heel veel mensen dat niet begrijpen want 'iedereen wist het!'.
En als hij eens een keer een vaag bericht opving snap ik ook wel dat hij denkt dat het onzin is als het bij dat ene vage bericht blijft.... en zeker als het niet al te ernstig is! Ik vind dat je dan toch nog wel kan zeggen dat je van niks wist. Als er echt meldingen geweest zijn, als er vermoedens geuit zijn door medewerkers..... dan is het anders, dan had hij dat moeten onderzoeken. Maar als er allerlei mensen bij hem geweest zijn met meldingen of vermoedens denk ik niet dat hij nu gaat zeggen dat hij van niks wist.... de kans is dan te groot dat mensen gaan praten. 
Ik heb veel kritiek gehoord over zijn reactie, maar ik denk dat hem nu toch echt teveel kwalijk wordt genomen. Elk woord dat hij zegt lijkt verkeerd te zijn, maar als hij niks zegt is het ook niet goed. 
Misschien dat mensen die hem persoonlijk kennen er anders tegenaan kijken (dan speelt mee hoe eerdere ervaringen met hem zijn), maar ik behoor niet tot die mensen...... ik heb hem in zijn jonge jaren wel eens van dichtbij gezien en vond hem toen een kwal, maar dat is zo lang geleden (ik denk dat het in 1978 was) en maar 1 keer, daarmee kan ik niet zeggen dat ik hem ken en mijn oordeel van toen is gebaseerd op één opmerking van hem, die op zich helemaal niet verkeerd was maar de toon kwam op mij  niet prettig over.... en het was ook niet tegen mij. Dat kan ik dus niet mee laten tellen in mijn mening over hem.... ik vond dat hij het nu niet slecht deed, maar als ik het zo hoor lijk ik de enige te zijn. 

Natuurlijk is het moeilijk om alles te bewijzen.... er zijn vaak geen bewijzen! Er kunnen nog foute appjes bewaard zijn.... dat is te hopen!  Er valt niet aan te ontkomen dat ik (onbewust) toch de één eerder geloof dan de ander. Dat is een gevoel, maar mijn verstand weet mij duidelijk te maken dat sommige mensen echt goed kunnen liegen.... dus ik vertrouw iedereen en niemand. 

Wat niks met alle beschuldigingen te maken heeft...... er was iets heel wonderlijks aan de uitzending..... veel mensen hadden spraakvervorming en waren slecht en soms zelfs nauwelijks te verstaan! Maar nu het rare.... soms kon je de tekst meelezen, maar dat was alleen bij de mensen zonder spraakvervorming en die prima te verstaan waren! Logisch.... ik ga ook altijd naar buiten met mijn paraplu als het droog is en zonder plu als het regent!
Maar het schijnt dat ze het naderhand toch zijn gaan ondertitelen, dus wie het nu gaat bekijken krijgt wel de tekst in beeld.  

Ik ben wel blij dat toen ik eens iets meemaakte op dat gebied (is goed afgelopen hoor, ik wist van mij af te slaan en hem te bepraten) het meteen thuis meldde en dat we meteen naar de politie zijn gegaan.... doordat ik het goede autonummer had (ik weet het nog steeds en het is ongeveer 50 jaar geleden gebeurd) was hij snel gevonden. Ze konden hem niks maken, er waren nog geen strafbare dingen gebeurd.... maar ze hebben hem wel stevig toegesproken en gezegd dat ze hem in de gaten zouden houden. 
Misschien zou hij nu wel strafbaar zijn en ik was het er toen ook niet helemaal mee eens.... maar ik was wel blij dat ze bij hem langs geweest waren...... en misschien heeft dat hem er van weerhouden om het vaker te proberen.... misschien heb ik daardoor anderen 'gered'. En ik elk geval heb ik nooit met een groot geheim rondgelopen.... want dat lijkt mij ook vreselijk. Het vertellen en handelen (aangifte doen) is denk ik belangrijk voor de verwerking. Zelf heb ik nooit last gehad naderhand, maar dat komt misschien ook omdat ik niet in paniek geraakt was en daardoor hem wist te bepraten.... en ik hem kon aangeven. Daarna was het voor mij over en sluiten.....  geen probleem. Er werd wel gewoon over gepraat, dat was geen taboe.... bij ons thuis kon gelukkig overal over gepraat worden. 

Ik denk dat hoe langer je wacht met aangifte doen hoe moeilijker het wordt......  en hoe ongeloofwaardiger. 
In sommige gevallen is het ook moeilijker.... als je iemand al langer kent is er vaak twijfel, vooral als de ander dingen deed die niet goed voelden maar niet veel te ver gingen..... ook dat heb ik wel gehad.... dat heb ik zo gelaten, niet te bewijzen, niet strafbaar (zeker in die tijd niet) en ik ben die personen een beetje uit de weg gegaan. Geen last meer van gehad. 
Maar ik snap dus best dat het niet altijd zo simpel is, bij een vreemde is het duidelijker dat ze een grens overgaan dan bij bijvoorbeeld een zwager die je vaak ziet..... (ik heb geen zwager, nooit gehad ook, dus niemand hoeft zich af te vragen welke zwager ik bedoel 😂)...... bij een onbekende is vrijwel elke aanraking fout, maar bij de zwager kan een omhelzing normaal zijn..... wanneer is dat goed en wanneer fout? Dat is denk ik vooral een gevoel, je voelt het als het niet goed is..... maar als je wat zegt is het moeilijk duidelijk te maken.... wat ging er dan te ver, het was toch gewoon een omhelzing, je was jarig, dan mag dat toch? Dan hou je maar liever je mond.... dat begrijp ik. 
En als het bijvoorbeeld je baas is dan is het ook moeilijk, dan ben je misschien bang je baan kwijt te raken. Toch denk ik dat over het algemeen de grens dan wel duidelijker is...... maar dat zal misschien ook niet altijd zo zijn. Bij twijfel hoop ik dat iedereen iemand heeft om mee te praten, om advies te vragen. 
Je zou natuurlijk altijd moeten kunnen zeggen dat je iets niet wil, maar in de praktijk is dat vaak minder simpel. 

Het is altijd lastig te bewijzen, vooral na lange tijd, vooral als het bij vervelende opmerkingen of aanrakingen bleef. 
Ik hoop voor alle betrokkenen dat er toch snel duidelijkheid komt. Wie verkeerde dingen deed moet bestraft worden. Eventuele valse beschuldigingen moeten ook duidelijk worden! 

3 opmerkingen:

  1. Boos word je erom, meer kan ik niet over dat miezerige stelletje vuilakken zeggen.😣😫

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat er veel aan de hand was is duidelijk...... maar het is zo moeilijk te beoordelen wat wel en wat niet waar is, vooral na zo'n lange tijd. Voor de kijkers al helemaal omdat die natuurlijk lang niet alles weten, hopelijk heeft de politie voldoende informatie en misschien bewijs om meer duidelijkheid te krijgen. Ik hoop dat de waarheid boven komt en dat de schuldigen flink gestraft worden! Helaas gebeurt het overal.... in sommige branches waarschijnlijk meer dan in andere... de artiestenwereld is denk ik koploper.
    Ik snap best dat het moeilijk is om het te vertellen en dat het vaak pas jaren later is, maar het is dan wel moeilijker om te achterhalen hoe het gegaan is. Het zou natuurlijk helemaal niet moeten gebeuren, maar als het dan toch gebeurt is het echt beter om meteen aangifte te doen of er in elk geval over te praten..... vaak moeilijk, misschien te moeilijk, maar toch echt beter!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Giusy Scarfo
    Ik ken het programma alleen van naam. Er is een spreekwoord: Waar je ogen niet waren, Moet je mond niet praten. Waar je ogen niet waren, Mogen geen woorden je mond verlaten.

    Ans Dekker-Martis
    Daar ben ik het helemaal mee eens. Natuurlijk snap ik best dat mensen er wel over praten, maar er is een verschil tussen een gesprek tijdens de koffie met de buurvrouw en iets op internet zetten met grote stelligheid.

    Giusy Scarfo
    Ans Dekker-Martis inderdaad, ik las op instagram de statement van Linda de Mol en wat een drek aan reacties wordt daar gegeven. Iedereen heeft meteen een oordeel klaar.

    Ans Dekker-Martis
    Verschrikkelijk!

    BeantwoordenVerwijderen