Zoeken in deze blog

woensdag 5 januari 2022

Zelftests

 Ik gebruik zo nu en dan zelftests...... de eerste paar die ik gebruikte hadden een duidelijke  gebruiksaanwijzing, dus geen enkel probleem. Het is ook niet vervelend, het stokje hoeft maar een klein stukje de neus in....  later kocht ik van hetzelfde merk (Flowflex) een voorraadje..... nu was de gebruiksaanwijzing in het Frans! Nou ken ik best wel wat woorden in het Frans en ik kan zelfs heel goed tellen in die taal, maar deze tekst bevat zinnen die je niet leerde op de MULO.  
Gelukkig had ik het al een paar keer gedaan en wist ik het nog een beetje..... en de cijfers zijn hetzelfde, de plaatjes ook, dus hoeveel keer ik rond moest draaien en hoe lang ik moest knijpen in het flesje (want dat wist ik allemaal niet meer uit mijn hoofd) kon ik er wel uit opmaken, maar het zal je eerste test zijn..... ik denk dat veel mensen het niet zullen begrijpen! De plaatjes zeggen veel, maar zonder tekst of ervaring is de kans groot dat het niet goed gebeurt. Ook de betekenis van de uitslag zal dan misschien niet begrepen worden...... en na hoeveel tijd je die af moet lezen. Als het streepje op de C staat is er GEEN corona gevonden, dat kan heel snel verkeerd begrepen worden.
 



Als ik weer een Nederlandse tekst heb zal ik hem goed bewaren.
Wie zijn eerste test koopt kan dus beter even vragen in welke taal de gebruiksaanwijzing is..... als ze het niet weten zouden ze even het doosje moeten mogen openmaken. Ik snap dat ze in de winkel niet graag open doosjes hebben, maar als niet duidelijk is in welke taal de gebruiksaanwijzing is lijkt mij dat ze het dan even zelf moeten doen..... die houden ze dan maar apart om evt. aan volgende klanten te laten zien. 


Er is overigens wel een gebruiksaanwijzing op Youtube, deze is van het merk dat ik heb.
Ik denk dat andere merken hetzelfde zullen werken, maar zou voor alle zekerheid toch eerst even lezen en van andere merken zullen er ook wel filmpjes zijn. 
Ook al schijnen de zelftests minder betrouwbaar te zijn vind ik het toch een goed idee om zo nu en dan zelf te testen...... voor alle zekerheid, als ik mensen ga ontmoeten.  Als ik klachten heb laat ik mij wel testen, dan is de kans groter dat er wat aan de hand is. 
Ik vond ook nog iets over klachten die vooral bij omikron voorkomen..... lastig, want daar heb ik vaak last van. 
Als inderdaad omikron minder ziek maakt mogen we blij zijn dat het eerdere varianten verdringt..... maar dat moet natuurlijk nog wel goed onderzocht worden..... de omstandigheden zijn niet in elk land hetzelfde, er zijn ondertussen veel meer mensen gevaccineerd en zo zijn er wel meer dingen waar rekening mee gehouden moet worden. Dat hij besmettelijker is is natuurlijk een nadeel, maar tegelijk kan het een voordeel zijn als daardoor delta verdreven wordt. Te snel  er vanuit gaan dat we hier minder ziek van worden en daarom versoepelen is niet goed..... eerst meer zekerheid en bovendien.... ook als het minder ziek maakt waardoor minder mensen naar het ziekenhuis moeten, als erg veel mensen ziek worden kan dat aantal toch stijgen (terwijl het percentage lager is). Afwachten dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten