Zoeken in deze blog

dinsdag 6 april 2021

Dinsdag

 En dan is Pasen ook weer voorbij. En echt, ik heb geen één chocoladepaaseitje of ander snoepgoed gegeten, echt helemaal niks. Ik had een flinke schaal vol, met allerlei lekkere smaken, maar ze zijn er allemaal nog! 



Vanochtend werd ik pas laat wakker, ik zat nog even op de bank bij te komen toen ik uit een ooghoek buiten iets zag vallen..... ik hoorde het ook, geen harde klap maar er viel duidelijk iets...... tot mijn verbazing zag ik een flink stuk ijs/klomp sneeuw dat blijkbaar van een verdieping hoger gevallen was. Op dat moment scheen de zon en hoewel er gisteren genoeg sneeuw gevallen is, dacht ik bij het wakker worden toch niet direct aan sneeuw en ijs. 
Even later kletterde de hagel tegen mijn raam, de hele tuin zag wit van de hagel...... gevolgd door sneeuw en weer zon. Raar weer. 
Vorige week dinsdag en woensdag was het kortebroekenweer, nu kan de winterjas weer van stal gehaald worden, samen met muts en handschoenen. 
Sneeuw in april vind ik niet zo gek, dat komt wel vaker voor, maar nu is het wel erg winters en gewoon koud! Aprilletje zoet geeft nog wel een een witte hoed en april doet wat hij wil, maar ik vond dat maart zijn staart goed roerde aan het einde en ons twee warme dagen gaf. Typisch Nederlands......we hebben keurig 4 seizoenen, die allemaal 3 maanden duren, maar soms proppen we alle seizoenen in één week en soms zelfs in één dag.






2 opmerkingen:

  1. Knap!!!
    Ik zal mijn eitjesoogst niet opnoemen maar er is niets meer van over.
    Het weer, tja.
    Je kunt afwisseling verwachten maar kijkt er altijd weer van op.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het kostte niet eens moeite om er af te blijven!
    Ik vind de afwisseling van het weer nu wel heel heftig, nu al 3 dagen winter. Vorige week was zelfs op de fiets een jas nog te warm.

    BeantwoordenVerwijderen