Zoeken in deze blog

woensdag 7 april 2021

Kapster

 Eindelijk...... ik mocht naar mijn kapster! Ik had even de ergste drukte afgewacht, maar nu was ik aan de beurt. 
Ik was ruim een half jaar niet geweest, mijn korte kapsel was niet kort meer, mijn van achteren gemillimeterde haar zag er nu heel anders uit! Van voren had ik er al eens een klein stukje afgeknipt, voordat ik naar de oogarts ging.
De laatste tijd had ik vaak een diadeem in mijn haar, om het een beetje in bedwang te houden. 

Foto's zijn van een week geleden


De achterkant...... er zijn heel wat millimeters bijgekomen,






En nog eentje voor ik wegging vandaag


De kapster mocht zich uitleven van mij, hetzelfde als ik had of wat anders.....ik vond alles goed. Dat korte is heerlijk, maar ik sta open voor andere ideeën. Ik weet dat zij dat korte ook prima vind, maar nu het zo lang was zou zij zomaar ineens wat anders kunnen bedenken, je weet maar nooit. 
Het korte bevalt mij goed, het zit altijd lekker en ik heb eigenlijk niet eens een kam nodig, het is heerlijk fris in de zomer, maar soms denk ik wel eens: "ik wil wat anders!"  Wat ik dan wil weet ik niet, ik heb ook geen haar waar je alles mee kan en het moet mij ook staan natuurlijk. Ik kan wel met een plaatje aankomen van één of andere filmster met een prachtig kapsel wat haar geweldig staat, maar staat het mij ook, heb ik daar haar voor en hoelang ben ik elke dag bezig om het zo te krijgen? Want ik wil er ook niet teveel werk aan hebben! Bovendien is een langer model wat lastig, want meestal is het niet lang genoeg om er al wat van te kunnen maken, maar nu was ik ruim een half jaar niet geweest, dus er waren nu mogelijkheden. 
Ik ben dus altijd tevreden als het weer kort is, maar iets anders is ook prima. 

Er lag flink wat haar op de grond......toch..... was het niet superkort geknipt, kapster Elles had een goed idee!

Zo is het nu aan de achterkant




Ik stapte wat verwaaid in de auto, maar met een paar vingers door mijn haar harken zat het weer goed. 
Het lijk misschien alsof er van voren niet veel af is, maar ook dat is flink gekortwiekt, het valt niet niet meer steeds voor mijn ogen, dat is een heel groot verschil.

Ik ben hier heel BLIJ mee!

BEDANKT ELLES van
Elles care beauty & hair in Purmerend

Ik denk dat dit goed gaat bevallen, in elk geval zit het nu lekker en als het toch tegenvalt dan is dat geen probleem.... gewoon de schaar erin, korter kan altijd nog!
Een goede kapster kan je gewoon haar gang laten gaan: Leef je uit, maak er maar wat van! 
Een goede kapster heeft door wat er mogelijk is, wat bij iemand past. En Elles is een goede kapster!

Ik kende deze kapster al toen ze nog op de basisschool zat, Edwin raakte bevriend met haar oudere broer en zo leerde ik haar ook kennen. Toen zij later voor kapster en schoonheidsspecialiste leerde ben ik wel eens model voor haar geweest op school. 

Wanneer mijn Arnhemse kapper weer aan de beurt is weet ik niet..... ik ga nog niet met de trein, ik logeer nog niet bij Edwin, ik vind een dagje Arnhem met kapper leuker als de winkels open zijn, ik wil eerst gevaccineerd zijn.... etc. 

Natuurlijk moest ik vandaag een mondkapje op, ik heb altijd een doosje in mijn auto en een zakje met een paar mondkapjes in mijn tas, dus vergeten mee te nemen zal mij niet gebeuren. Doordat ik ze altijd bij mij heb heb ik ook wel eens een ander kunnen helpen die het vergeten was...... dan hoefde hij niet eerst terug naar huis.
Ik vroeg mij ineens af hoe een schoonheidsspecialiste kan werken als de klant een mondkapje op heeft.... het lijkt mij voor een kapster al moeilijk, maar dat is nog wel te doen, ze kan hem hooguit stukknippen (dus een wegwerpkapje is handiger daar), maar bij een schoonheidsspecialiste leek het mij onmogelijk. Ik heb het even opgezocht en bij een gezichtsbehandeling mag het kapje af. 
De zonnestudio's zijn nog dicht, maar dat is ook wat raar met een mondkapje..... bruin voorhoofd en de rest van het gezicht wit. 
Ik heb overigens geen moeite met de mondkapjes..... ze kruipen wel altijd voor mijn ogen, maar dat is geen drama, dat heb ik er best voor over als het kan helpen om het virus niet op anderen over te dragen, als is het maar een heel klein beetje. En zelfs als het niet helpt dan draag ik hem als anderen zich daardoor veiliger voelen!
En ik vind sowieso dat als personeel van een winkel, de trein of wat dan ook een mondkapje draagt dat ik dat dan ook moet, of het nou verplicht is of niet! Dat vind ik respectvoller. 
Ik hou niet van eenrichtingsverkeer in de omgang met mensen.
 Ik weet hoe ik met zo'n kapje om moet gaan, ik zal niet beweren dat ik er nooit met mijn vingers aanzit, maar alleen als hij teveel voor mijn ogen zit, dan zal ik wel moeten. Ik weet hoe ik het op moet doen en weer af, ik gebruik steeds een nieuwe etc. .... ik ken alle regels en hou mij eraan voor zover dat mogelijk is. 
Natuurlijk vind ik het prettiger zonder mondkapje, maar ja...... als dit nou mijn grootste probleem is dan mag ik niet mopperen. 
En dat er een jaar geleden gezegd werd dat het schijnveiligheid is en nu verplicht is ..... ach.... misschien voortschrijdend inzicht. Met dergelijke dingen kan je niet vol blijven houden dat het is zoals het ooit verteld werd, want dan zouden we nu nog in een berevel rondlopen, zelf ons eten vangen en denken dat de aarde plat is. 











3 opmerkingen:

  1. Mooi kapsel, staat je goed! De kapster heeft inzicht.
    Over de mondkapjes: ik pas me aan in winkels, probeer het zo goed mogelijk te doen qua onderhoud en verversen, het went, maar ik zou er graag van af zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je. ja, ze is echt goed!
    Natuurlijk vind ik het ook prettiger zonder mondkapje, maar heel erg vind ik het ook niet.
    Ik hou mij ook zoveel mogelijk aan de mondkapjesregels, maar ik garandeer niet dat het 100% goed gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Els Niet Bekend
    Staat erg mooi

    Ans Dekker-Martis
    Els Niet Bekend Met dank aan je dochter

    Els Niet Bekend
    Ans Dekker-Martis die vond het vast leuk om er iets anders van te maken

    Ans Dekker-Martis
    Els Niet Bekend Ik denk het wel.

    Els Niet Bekend
    Dat vind ze echt wel leuk

    Carla Hooiveld
    Leuk geworden,

    Ans Dekker-Martis
    Carla Hooiveld Dank je

    Giusy Scarfo
    Ik wacht zelf nog even met een bezoek aan de kapper, ik doe voorlopig nog even alleen medisch noodzakelijke bezoeken op minder dan anderhalve meter. In Duiven gaat het nog niet goed met het aantal besmettingen. Al is mijn haar wel toe aan een beurt.

    Ans Dekker-Martis
    Giusy Scarfo Ik had de drukte ook even afgewacht. Hier gaat het nu wat beter, maar het was heftig in de omgeving. Hopelijk zet dit door.

    Rie Groenewegen V D Horst
    Zit weer mooi Ans 🙋‍♀️

    Ans Dekker-Martis
    Dank je

    Susanne Bout
    Zo, ik heb eindelijk tijd om even bij je te reageren.
    Het nieuwe kapsel staat je goed! Ik ben ook al vele maanden niet geweest en ik wacht nog even wat langer. Als ik ga, doe ik het net als jij: "maak er maar wat moois van, maar eigen inzicht", zeg ik dan. Ik ben benieuwd waar ze dan mee komt.

    Ans Dekker-Martis
    Een goeie kapper kan dat en dat is leuk, want ze bedenken vaak dingen waar je zelf niet aan denkt. Zo kreeg ik ooit een kuifje van een goede kapper, stond leuk, maar dat had ik nooit verwacht.
    Ik doe dat altijd (ik zeg het niet altijd, maar ze weten dat ik er voor open sta), maar als je het eenmaal heel kort hebt is er niet zo heel veel keus. Ik was half september voor het laatst geweest en het was nu behoorlijk lang, dus waren er mogelijkheden. Aan de voorkant zag het er eigenlijk wel goed uit (al moest daar wel wat aan gebeuren), maar van achteren heb ik zoveel haar dat door een kruin ook nog raar valt, dat dat wel veel korter moest en de rest is aangepast, van voor schuin weggeknipt waardoor het niet in mijn gezicht kan vallen, de rest in laagjes.... zo ongeveer. Het zit nu lekker..... hoe lang dat blijft is altijd afwachten, dat zien we wel.

    Susanne Bout
    Ans Dekker-Martis ik ben 3 december voor het laatst geweest. Het wordt bij mij ook echt al heel lang. Ik kan bijna een staartje maken! Maar ik loop nog niet voor schut, vind ik. En iedereen die dat wel vindt heeft pech.

    Ans Dekker-Martis
    Susanne Bout Mee eens, het is belangrijker wat jij er van vindt dan wat een ander denkt. Wat ik op foto's zie van je zit het inderdaad nog goed. Maar ook als het niet goed zit.... als het beter voelt om even te wachten dan is dat veel belangrijker! Het hals-over-kop naar de kapster gaan zodra het mag wil niet iedereen!
    Ik snap dat toch niet, massaal op vakantie omdat het mag.... of winkelen of naar de kapper of wat dan ook... dat wil nog niet zeggen dat het verantwoord is!

    Henriette Hartman-Kompanje
    Wat een leuk kapsel heeft ze er van gemaakt , staat je goed !

    Ans Dekker-Martis
    Dank je wel, ik ben er heel blij mee. Goeie kapster!

    Yvonne Willen
    lekker gevoel he, als je dan eindelijk geweest bent! Zit leuk!!

    Ans Dekker-Martis
    Dank je. Ja, het voelt heerlijk!

    Hilda van Nieulande
    Kapsel staat je goed 👍

    Ans Dekker-Martis
    Dank je wel, ik ben er blij mee!

    Pat Ricia
    Zo jij staat er weer goed op Ans! Mooi geknipt, je haar.

    Ans Dekker-Martis
    Dank je wel, ik ben er blij mee!

    Pat Ricia
    Ans Dekker-Martis 👍

    Yolanda Vis
    Staat je goed Ans!

    BeantwoordenVerwijderen