Zoeken in deze blog

zaterdag 24 april 2021

Knutsel en frutsel

Vrijdag werd een van alles wat dagje, maar rustig aan. 
In huis wat noodzakelijke dingen gedaan, wat aan het fröbelen geweest voor in de tuin en in de tuin zelf aan het werk geweest. Nog lang niet klaar, maar het begint wat te worden. Het ophogen stel ik wel uit tot volgend jaar. Aan de voorkant wil ik het eerder, maar ik wacht eerst de inentingen e.d. even af.... een beetje terug naar normaal eerst. Voor komen ook andere (nietsvermoedende) mensen die hun nek kunnen breken over de ongelijke tegels, dus dat moet eerder. Maar ik kan nog even doorsparen eerst. 
Zelf kan ik het echt niet, daar heb ik echt hulp voor nodig! 

🌷🌹🌻🌸🌼🌺

Mijn tuinkast zit weer redelijk in elkaar en staat op zijn plaats...... nog even schoonmaken en wat onkruid er omheen weghalen en dat is ook weer klaar. En dan alles er weer in. Nog op zoek naar wat donkergroene verf om een reparatie te verdoezelen. (Gerepareerd met purschuim).



Van de week had ik wat tuinversiering gekocht om de boel wat op te vrolijken...... dan valt wat nog niet goed is minder op.  Ik ben gek op vlinders...... vooral de echte, maar wat vlinderversiering vind ik ook leuk.....heb ik toch een vlindertuin! 

Ik heb nog zo'n gele vlinder, die krijgt ook nog een leuke plek! 
Twee andere kleuren erbij zou ook leuk zijn.


De gele hangbloempotjes krijgen ook nog een plek, eerst plantjes erin.


 
De thermometer met lamp op zonne-energie had ik al, maar lag nog in de doos te wachten op betere tijden. Hij kan ook aan de muur..... misschien ook handig, even over nadenken. 



 Mijn aardbeien doen hun best, ik heb 4 plantjes die snel groeien. En een plantje dat ik tussen de tegels vond.... elk jaar groeien daar aardbeien, maar het is op een heel onhandige plek, dus geprobeerd hem te redden, maar natuurlijk heb ik veel wortels stukgetrokken. Hij is nog niet ter ziele, maar ziet er ook niet erg florissant uit..... afwachten maar. De potten met hangaardbeien vind ik ook leuk, maar ik koos voor 4 kleine plantjes voor samen 2,50...... ze groeien vanzelf wel! 



Ook de munt en selderie doen het goed...... lekker! 



Deze vlinder heeft een lichtgevend lijfje dat van kleur veranderd. Doet het goed! 's Middags in de zon en 's avonds licht.


Nog meer lampjes op zonne-energie, 2 groene en 2 witte...... ook die doen het erg goed, ik vind het 's avonds heel gezellig staan. Als ze ze nog hebben als ik bij de Action kom neem ik er denk ik nog een paar mee, maar ik heb nog geen plannen om daar naartoe te gaan...... ik ben er van de week 2 keer geweest! Zoveel leuke dingen gezien.... maar ja, ik kan niet onbeperkt die kar vullen natuurlijk, maar ik word wel heel hebberig als ik al die leuke dingen zie. 



Deze vlinder laat zien of het waait...... het is misschien wat kinderlijk, maar ik hou van die fleurige dingen. Ik had hem al lang in huis, maar nu mocht hij naar buiten!



Knutseltijd.... ik had een paar grote rode bloempotten gekocht en ik had nog wat vlinders die ik ooit van klei maakte..... de klei die we  bij de boodschappen bij Deen kregen. (Lieve meneer Deen, is het mogelijk om nog even voordat jullie stoppen die actie te herhalen?).
Ik besloot er een paar op een bloempot te plakken.



Ik had nog meer klei, ik kreeg er zin in. Op die andere bloempot moet ook nog wat. 
Eerst een slak..... zijn lijf is van een ander soort klei, daar is het moeilijker mee werken! Ik vond deze kleur voor het lijf wel leuk, maar die had ik alleen van deze rare klei.



En daarna maakte ik nog een lieveheersbeestje dat op dezelfde pot mocht. Nu nog de plantjes..... ik ben niet van plan daar veel aan uit te geven, ik kijk af en toe wel wat ze hebben. Er komen misschien binnenkort wel leuke moederdagaanbiedingen, dan sla ik mijn slag, want die potten moeten natuurlijk gevuld worden. 


Die klei is zo leuk om mee te knutselen, ik heb nog zat ideeën. Misschien niet genoeg klei, maar goed, dat zien we dan wel weer. 

Nu de tuinstoelen nog goed schoonmaken, 1 stoel is al schoon en de tafel ook. De ramen moeten nodig gelapt worden...... het komt allemaal goed, bij elke klusje zie ik het verder opknappen! Het hoeft vandaag niet klaar. 

Mijn tuintje is maar klein...... maar groot genoeg om er iets gezelligs van te maken. 

Helemaal BLIJ

Prettig weekend allemaal!










4 opmerkingen:

  1. Je knutselt er wat af in je tuin. Grappige dingetjes, dan heb je meteen wat te kijken als je er zit.
    Nu nog niet, er staat een venijnige wind.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Om er te zitten is het te koud nu, maar wel lekker weer om er bezig te zijn. Ik doe nooit veel achter elkaar, maar genoeg om het niet uit de hand te laten lopen en langzaamaan knapt het op. Wat vrolijke dingetjes om de aandacht van de rommel af te leiden hahaha.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die lampen lijken mij ook wel wat, ik ga er naar op zoek.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. 99 cent bij Action, in roze, wit, groen en blauw. Als ze branden zie je de kleur nauwelijks (ik heb alleen groen en wit). Ze zijn klein, maar leuk!
    https://www.action.com/nl-nl/p/solar-hanglamp-/

    BeantwoordenVerwijderen