Zoeken in deze blog

vrijdag 2 april 2021

Vaxzevria

En nu willen veel mensen niet meer ingeënt worden met Astra Zeneca. 
Vooral omdat sommige landen er mee stoppen. 
Ik heb veel reacties erover gelezen, maar de meeste mensen praten gewoon een ander na en zijn maar half geïnformeerd. 
Er zijn 31 mensen die na het krijgen van de prik een zeldzame vorm van trombose hebben gekregen...... nadat er miljoenen zijn ingeënt!  Van die 31 zijn er 9 overleden ..... 9 van de zoveel miljoen..... waarbij het verband met het vaccin nog niet duidelijk aangetoond is. In Nederland komen daar 5 gevallen bij volgens het laatste nieuws, waarvan één met dodelijke afloop. Dus met die andere 9 zijn er 10 overleden (voor zover ik kan ontdekken op het wereldwijde web).
 De kans zit erin dat er verband is, maar dan nog hoeft dat verband er niet in alle gevallen te zijn. Als iemand dat krijgt na het prikken dan wordt er op gelet en dan worden er altijd wel meer ontdekt...... mensen die het misschien zonder die prik ook gehad hadden. Als we gaan opletten wie er na het eten van aardappelen deze week misselijk zijn geweest dan zullen dat heel wat meer mensen zijn..... maar ik denk dat het in de meeste gevallen niet door de aardappelen komt. 
Het mag dan een zeldzame vorm van trombose zijn, maar het komt toch vaker voor..... is er bij alle eerdere gevallen naar een verband gezocht? Misschien hebben die allemaal een kat.... ja, laten we de kat de schuld geven. Ik bedoel maar, als je gaat zoeken kan je al snel iets gemeenschappelijks vinden. Ik beweer niet dat het er niet van komt..... dat weet ik niet, maar veel mensen weten het al zeker. Het percentage dat deze mogelijke bijwerking krijgt is zo klein dat de kans op een grote prijs in de loterij veel groter is! Ik speel al lang mee in loterijen.... die hoofdprijs heb ik nooit gewonnen.....  dan durf ik 2 prikken ook wel aan.

Dat ze het nu alleen aan mensen boven de 60 willen geven wordt door veel mensen uitgelegd als: "Ja, boven de 60 mag je wel dood, dan hebben ze niks meer aan je, scheelt weer AOW en pensioen. 
Die mensen hebben dus niet gelezen dat het boven de 60 nog minder voorkomt, ik meen dat er 1 van 63 was en die andere 30 waren onder de 60. En dan zijn het ook nog bijna alleen maar vrouwen. 

Dat de naam veranderd zien mensen ook weer als iets duisters, maar het is gewoon bekend gemaakt, dus iedereen kan dat weten..... dan is er niks geheimzinnigs aan, misschien waren ze het al van plan.

Als ik aan de beurt ben en het wordt deze prik dan ga ik gewoon. Ik geef toe dat als ik mag kiezen dat ik dan misschien voor een andere ga.
Er zijn natuurlijk mensen die een grotere kans hebben op trombose, ik denk dat die beter even met hun huisarts kunnen overleggen.....  ik vind dat die mensen reden hebben om wat ongerust te zijn. 
Maar de kans op problemen is klein en het leven is nou eenmaal vol met risico's. 
Van de miljoenen die ingeënt zijn zullen niet veel mensen nog corona krijgen en als ze het krijgen zullen ze er minder ziek van zijn. Heel veel van die mensen zouden ongetwijfeld zonder prik wel corona hebben gekregen en er zouden er heel wat aan gestorven zijn. Dat zijn er echt wel meer dan die 10 die er nu aan overleden zijn. 
Bovendien kunnen ze die vorm van trombose ook al beter behandelen, ze weten nu dat de standaard behandeling niet goed werkt hiervoor..... dus dat is dan weer positief, er is een betere behandeling!

Ik vraag mij af of al die mensen die nu zo hard schreeuwen dat het een schande is dat het nog gebruikt wordt zelf gezond leven en de kans op risico's overal klein houden. Gezond eten en niet teveel, geen alcohol, niet roken, weinig dierlijk vet, veel bewegen, geen drugs gebruiken, zich altijd goed insmeren tegen de zon, maar wel regelmatig buiten komen..... allemaal dingen die van invloed zijn op de gezondheid. En gaan ze ook nooit naar landen waarvoor extra vaccinaties nodig zijn?
Je kan risico's nooit uitsluiten, als je de straat niet op durft omdat je bang bent onder een auto te lopen en daarom maar binnen blijft..... dan stort er misschien een vliegtuig op je huis of een auto rijdt je huis binnen of iets anders wat zelden voorkomt, maar nooit uit te sluiten is. 
Ik las ook regelmatig 'die griepprik neem ik ook nooit, dat is ook onzin!' ...... dat moeten ze zelf weten, ik snap best dat mensen die nooit griep hebben hem niet nemen. Het is wel zo dat oudere mensen vaak minder weerstand hebben en het dus misschien op latere leeftijd wel krijgen en juist dan is de kans op problemen groter. Dus ik raad mensen aan om er als ze ouder worden en misschien merken dat hun gezondheid toch wat minder wordt nog eens na te denken of ze hem nog steeds niet willen. 
Maar goed, veel van die mensen denken dat de griepprik niet helpt...... en dat is dus niet waar! Het zal niet bij iedereen hetzelfde zijn en er zijn mensen die er zelfs last van krijgen (vaak door een allergie), maar hij kan wel degelijk helpen en dat weet ik uit eigen ervaring! 

Als mensen zich niet laten inenten hoop ik dat ze dat om de juiste redenen doen, niet vanwege bangmakerij en halve informatie. 
Misschien dat uiteindelijk helemaal gestopt gaan worden met Vaxzevria, dat weet ik niet...... maar dat zal waarschijnlijk ook afhangen van de werking van de andere vaccins en wat het best leverbaar is. 
Maar op dit moment denk ik dat ze beter nog even door kunnen gaan en dan bij de groep die het minst kans maakt op die mogelijke bijwerking. Daar val ik ook onder.... grote kans dat ik dat dus krijg! 

UPDATE:

Ondertussen zijn ze helemaal gestopt met Vaxzevria/Astra Zenenca.
Niet vanwege het mogelijk gevaar, maar omdat er nu te weinig mensen per prikstraat zijn die geprikt kunnen worden en de flesjes daardoor niet leeg komen..... dat moet dan weggegooid worden en dat is natuurlijk verspilling. 



3 opmerkingen:

  1. Daar zullen we dus niet over discussiëren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Yvonne Willen
    als besloten wordt om ons dat ook te gaan geven, wil ik het niet hebben. Na hart- en herseninfarct, serieuze longembolie, trombosebeen en trombose in de ogen lijkt me dat geen goed idee. Blijf op Pfizer hopen, zoals eerder gezegd.

    Ans Dekker-Martis
    Voor jou vind ik het ook logisch, bij jou is er een grotere kans op problemen lijkt mij.
    Ik denk dat als je dat met je huisarts bespreekt dat er wel geregeld kan worden dat je een andere krijgt.

    Babbelegoegje de Fries
    Yvonne Willen bij mij hetzelfde .Ik wil die ook daarom echt niet.

    Ans Dekker-Martis
    Heel begrijpelijk als mensen al problemen hebben of hadden met de bloedstolling, dan lijkt de kans op problemen toch veel groter. Maar voor mensen die geen soortgelijke problemen hebben is de kans wel heel erg klein dat het misgaat, dus zelf zou ik hem zo nemen.

    BeantwoordenVerwijderen