Zoeken in deze blog

zaterdag 10 april 2021

De tuin


 Vrijdag was het in elk geval droog en ik plantte een paar aardbeienplantjes in een speciebak in de tuin. Er staat ook al munt en selderij in.
Munt doet het altijd, ik hoop door het in die bak te zetten (die wel afwateringsgaatjes heeft) het in bedwang te kunnen houden, anders heeft volgend jaar de hele straat munt. 

🍓🍓🍓🍓🍓
Ik heb er ook een aardbeienplantje ingezet dat tussen mijn tegels groeide, elk jaar heb ik er een paar..... wel leuk, maar niet op een handige plek. Ik heb natuurlijk veel wortels stukgetrokken, dus ik weet niet of hij het haalt..... afwachten maar. De nieuwe plantjes waren heel goedkoop, het beste moment om zoiets te kopen! In elk geval werd er zaterdag veel regen verwacht, dus ze zouden water genoeg krijgen, maar tot nu toe is het nog droog. Het voordeel van buiten in zo'n grote bak is dat het wat meer regen vangt en niet zo snel uitdroogt..... in kleine potjes droogt het allemaal zo snel uit en ik ben niet altijd even trouw met water geven. Ik heb vaak kruiden in huis en dat gaat altijd een tijdje goed, tot ik ze een paar keer vergeet..... misschien gaat dat buiten beter.... tenzij er een hittegolf is kunnen ze als ze eenmaal goed geworteld zijn best wel even zonder water.
🌞
Mijn planten binnen kunnen wel een paar dagen overslaan, maar kruiden binnen niet! Meestal gebruik ik er genoeg van voordat ze te armetierig worden, dus ze brengen hun geld wel op. Vooral een vers takje munt voor thee vind ik heerlijk en dan is een plantje goedkoper en handiger dan losse takjes, want echt, als ik dat koop heb ik toevallig net geen trek in muntthee.
Mijn violen zijn nog prachtig, het fleurt mijn hele tuin op. Er moet nog heel veel gebeuren in mijn tuin, maar zo krijg ik er weer een beetje zin in. Ik ben geen tuinvrouw en ook geen beste klusjesvrouw, mijn vingers zijn niet groen.
Ik ben ook niet echt een buitenmens...... ik vind het heerlijk om te wandelen of te fietsen buiten en ik zit graag in het voorjaarszonnetje, maar als ik een week niet naar buiten mag heb ik daar niet veel moeite mee (wel graag af en toe een raam of deur open). 
Tuinhandschoenen zijn er bijna niet in mijn maat, ik heb nu kindertuinhandschoenen, die zitten goed en doen wat ze moeten doen: Ze houden stekels en water tegen! Geen grote scherpe stekels, maar ik heb nu niet overal last van en ik heb meer grip als ik onkruid eruit wil trekken.

Ik kocht eens damestuinhandschoenen, behalve dat ze iets te groot waren had ik er niet veel aan, ze waren van katoen, hielden geen vocht tegen en ook geen stekels..... boden geen enkele bescherming! Daarom hou ik natuurlijk niet van tuinieren..... ik mag het gewoon niet! 😂

Komende week heeft mijn supermarkt plantjes en potgrond in de aanbieding, dus nog meer mogelijkheden om het op te fleuren. 

Weinig nieuws hier, de dagen vliegen voorbij, het weer is niet wat het zou moeten zijn. Ik wandel door weer en wind, niet altijd lange wandelingen, maar bijna elke dag even naar buiten en in beweging! 

PRETTIG WEEKEND!


1 opmerking:

  1. Susanne Bout
    Ik kan ook rustig een week de deur niet uit gaan. En ook hier staan de viooltjes nog heel hard hun best te doen. Munt durf ik niet in de tuin te zetten, die gaan voor de zekerheid altijd in een pot.
    Stekels heb ik nooit in onze tuin. Dus ik heb ook geen handschoenen nodig. Na oploop even goed mijn handen schrobben en klaar.

    Ans Dekker-Martis
    Susanne Bout Munt is in de tuin een woekeraar, niet kapot te krijgen. Daarom in de speciebak, misschien hou ik het dan een beetje tegen. Ze zijn ook heel goed te stekken. Hier groeit van alles wat ik niet wil, ook distels (daar helpen handschoenen ook niet bij), brandnetels en ik heb ineens een hulstboom.

    Pat Ricia
    Haha, ik heb ook kindertuinhandschoenen. We worden gewoon gediscrimikleineerd Ans als het om maten gaat. 😂

    Ans Dekker-Martis
    Pat Ricia Ik heb handschoenen met kikkertjes erop 😃 . Ja, niet alles is te verkleinen.

    Pat Ricia
    Ans Dekker-Martis nee ik heb gewone turquoise. Maar die waren best prijzig want ik zag ze bij een tuincentrum.

    Ans Dekker-Martis
    Daar zijn dergelijke dingen vaak duurder, tenzij het een aanbieding is.

    Pat Ricia
    Ans Dekker-Martis dat was het helaas niet maar ik was al blij dat ik eindelijk passende tuinhandschoenen had haha.

    Ans Dekker-Martis
    Pat Ricia Ja, dat snap ik, ik had hetzelfde euvel, maar vond er gelukkig een paar bij de Aldi.
    Deen had rubber werkhandschoenen in maat S die klein leken, maar toch te groot. Kostten maar 1 euro, dus geen probleem. Ik kan ze voor sommige dingen wel gebruiken, maar het zit niet echt lekker

    Pat Ricia
    Ans Dekker-Martis die heb ik inderdaad ook maar werken niet prettig nee.

    BeantwoordenVerwijderen