Zoeken in deze blog

zaterdag 10 april 2021

Logisch?!?!?

 Het kan niet lang meer duren voor ik aan de beurt ben voor de prik. Volgens het schema ben ik eind van deze maand aan de beurt en de groep onder mij en boven mij in leeftijd is nu aan de beurt. Beetje wonderlijke volgorde......

Jonger:
De groep 1956 t/m 1957 is al sinds 15 februari bezig schijnt het
De groep 1958 t/m 1960 gaat vanaf half april 
Deze 2 groepen worden door de huisarts geprikt

Ouder: 
De groep 1947 t/m 1951 vanaf 6 april 

En daar zit ik dus tussenin (1954)..... ik schijn eind april te mogen en dan behoor ik tot de groep 1952 t/m 1955. 

Ik schreef al eerder dat misschien ineens de jongeren voorrang krijgen dat ik dan als laatste aan de beurt ben..... zo ver gaat het nog niet, maar wonderlijk vind ik deze volgorde wel. Welke ik krijg is nog niet duidelijk..... alle vier de merken die dan in gebruik zijn staan erbij, maar ik vermoed dat het Astra wordt, want ik ben boven de 60. Dan kunnen ze die andere merken voor de "jonkies" bewaren.
Ik vind het prima, de kans op problemen is maar heel klein..... natuurlijk kan ik dat lot net treffen, maar dat is met alles zo, de kans onder een auto te komen is groter, de kan om corona te krijgen ook en zo zijn er wel meer dingen. Je kan niet 100% veilig leven. Zolang ze de dood niet afschaffen ben je je leven niet zeker! 
 
De bovenstaande groepen die naar de huisarts moeten kunnen niet hier terecht, die moeten naar Middenbeemster..... logisch..... zo'n 17 a 18 km verderop en niet echt een plek waar iedereen regelmatig komt. Met de bus kom je er niet rechtstreeks, je moet minimaal 1x overstappen. Lijkt mij niet heel handig! Ik vermoed dat huisartsen van verschillende plaatsen dit samen doen..... misschien is dat voor hen handiger, maar voor veel mensen die er naartoe moeten niet! 
Ik moet naar de GGD en dat kan in Purmerend in een sporthal. In Purmerend kom ik vaak (nu wat minder, zoals alles minder is in coronatijd), daar zijn veel winkels, het ziekenhuis is er, mijn kapster, vrienden/kennissen, Edwin zat er op karate, op school en bij het jeugd- rode kruis en is er geboren (in het ziekenhuis), ik heb er lang geleden gewerkt en ik heb er zelfs gewoond vlak na mijn trouwen. Purmerend is bekend en dat geldt voor veel Monnickendammers. Dan vind ik Middenbeemster niet echt een logische keus. Er zal een reden voor zijn, maar het zou mij niks verbazen als mensen zonder vervoer die toch al twijfelen of ze de prik willen nu besluiten niet te gaan. 


Even geduld nog... geen probleem hoor,
die paar weken kunnen er nog wel bij.
 



3 opmerkingen:

  1. De organisatie snap ik niet helemaal, van het hele gebeuren niet maar het zal wel, denk ik dan.
    Hier was vervoer voor alle senioren die dat wilden, bij hoogbejaarden kan thuis worden geprikt.
    Ik ging naar Boxmeer, 15-17 km verderop, had geen probleem want altijd iemand die rijden wil. Ben ik blij mee, hoop dat het zo blijft.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O, vervoer is mooi! Ik heb zelf een auto, maar mag gelukkig naar Purmerend, dat weet ie te vinden. Als het moet kom ik overal en ik weet dat Middenbeemster niet moeilijk te vinden is, maar ik ben er nog nooit geweest en dat vind ik nooit prettig als ik ergens op tijd moet zijn. Maar Purmerend is geen probleem. Maar dat zijn dan de huisartsen, je zou toch denken dat die juist dichterbij zouden zijn.
    Maar goed, er komt schot in, ik ken steeds meer mensen die al geweest zijn of binnenkort mogen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Susanne Bout
    En waar zie jij dan wanneer je aan de beurt bent?
    Mijn moeder ('47) en mijn schoonmoeder ('46) mogen allebei rond 17 april. De afspraak staat. Ze zijn blij dat ze aan de beurt zijn.

    Ans Dekker-Martis
    Susanne Bout Af en toe verandert het wel weer, maar hier staat het schema:https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/volgorde-van-vaccinatie-tegen-het-coronavirus/volgorde-vaccinatie-voor-mensen-die-niet-in-de-zorg-werken

    Yvonne Willen
    zit samen met jou met smart te wachten, ben van '53

    Ans Dekker-Martis
    Yvonne Willen, dan zitten wij dus in dezelfde groep. Ouder is dan allemaal al geweest als het goed is, maar ook de leeftijdsgroep onder ons.
    Als alles volgens plan verloopt wordt het dus eind april, het is nu al de 11de, dus de uitnodiging moet er naar mijn idee met een week of twee zeker zijn.

    Lonneke de Wilde-Böke
    Ik ben van 49 en mag vrijdag. Kreeg gisteren de uitnodiging 😉

    Ans Dekker-Martis
    Ah, mooi! Dat schiet ineens lekker op!

    Lonneke de Wilde-Böke
    Ans Dekker-Martis Ja gelukkig wel

    Ans Dekker-Martis
    Ja, ik kijk er ook naar uit.

    BeantwoordenVerwijderen