Zoeken in deze blog

donderdag 14 oktober 2021

Boodschappen bij Appie


 En jawel, ik ben bij de nieuwe AH geweest. Dinsdag om 16.00 uur was de opening.... extra aanbiedingen en cadeaus voor de eerste 150 klanten..... nou nee...... daarvoor ga ik mij niet in de menigte storten, loeidruk natuurlijk en ik zal wel nr. 151 zijn. 
Dus woensdagmiddag dan maar...... nog steeds druk, maar wel wat normaler. Het is natuurlijk zoeken, ook al hadden we een plattegrond in de bus gekregen. Tot eind van de week wat extra aanbiedingen, ik had de kaartjes bij mij, maar kon niet alles vinden, had van één het verkeerde en de rest was er niet of op. Kan gebeuren, geen probleem. 
De winkel ziet er mooi uit..... ruime paden. Keuze genoeg, van sommige dingen wat minder dan voorheen bij Deen, maar de ruimte is niet onbeperkt, als er van het één meer is zal er van iets anders wat minder kunnen zijn. Het is heel anders ingedeeld, het lijkt groter.... of er ook echt meer in staat kan ik niet beoordelen, ik zie vooral dat het anders is. Ik kom wel eens bij de AHxl in Purmerend, dus de artikelen zijn mij niet geheel onbekend. Ze hebben de naam duur te zijn en ze hebben inderdaad dure artikelen, maar ook huismerk en andere gunstig geprijsde dingen en de aanbiedingen zijn prima. Het is maar net wat je nodig hebt. Ik zag ook al iets dat goedkoper was (ander huismerk, dus niet precies hetzelfde product).


In elke winkel is het opletten, het één is duurder, het ander is goedkoper. Goedkopere merken uitproberen, meestal is het prima! En binnenkort hebben we ook een Dekamarkt (in de (nu nog) kleine Deen, die sluit zondag). Die heeft dingen die Deen ook had.  We hebben dan de mogelijkheid om te kiezen.....  overal de aanbiedingen van nemen. Wie oplet kan op die manier goedkoop uit zijn! Deen had van mij mogen blijven, maar hield het na 88 jaar voor gezien..... jammer, maar het is niet anders. 


Volendam is dichtbij (6 km), daar zijn ook een Dirk en een Vomar, Purmerend is iets verder en daar is de Vomar (meerdere), binnenkort een grote Dekamarkt en een AHxl voor wat ze hier niet hebben, een Jumbo (ligt niet echt op mijn route), Aldi en Lidl (ook meerdere). Misschien sla ik wat over, maar in elk geval kunnen we voor de dagelijkse boodschappen prima hier terecht en voor de evt. extra dingen hoeven we niet ver te rijden (ik combineer dat meestal met andere winkels). 
Het is allemaal even wennen hier, maar dat zal niet lang duren, over twee weken zal het voor veel mensen al heel normaal zijn. Ook voor het personeel, want dat kan natuurlijk ook nog niet alles blindelings vinden, maar dat komt wel goed. 


En als het niet bevalt hebben we gewoon pech, we zullen het er mee moeten doen, Deen komt toch niet terug! In elk geval kunnen we onze boodschappen hier halen! Er verdwijnt steeds meer, we hebben al een tijdje geen banken meer en geen politiebureau, we worden geacht alles online te regelen en anders in de auto te stappen naar Purmerend of zo!
Banken spoorden eerst iedereen aan om online te bankieren en vervolgens sloten ze veel kantoren want 'iedereen regelt het online'. Ik snap best dat niet altijd alles kan blijven zoals het was, maar als alles verdwijnt is het toch echt niet leuk meer. Ik las ook al dat de postbussen hier verdwijnen! 
Ook onze milieustraat verdween en iedereen mag naar Purmerend om zijn grofvuil weg te brengen. Het wordt hier nog wel opgehaald (gelukkig!!!) eens in de 4 weken na aanmelding, maar er zijn veel dingen die ze niet mee mogen nemen, dus breng het zelf maar weg. Ik denk dat er daardoor meer bij het restvuil terechtkomt dan wenselijk is, maar in een vervuilende auto stappen voor elk dingetje is ook geen goede oplossing en niet iedereen heeft een auto! Volgens mij komt er geen bus dichtbij, dus wie geen zin heeft in een reis om de wereld zal het vermoedelijk bij het restvuil gooien. 

2 opmerkingen:

  1. Dat banken verdwijnen en andere dingen vind ik weinig sociaal naar de klanten. De grote (in ons dorp RABO) zou op zijn neus kijken als we massaal overstapten op een kleinere die nog wèl een kantoor ter plaatse heeft. Ik heb er serieus over gedacht maar eigenlijk zouden de groot-geld-hebbers het moeten doen als voorbeeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal mee eens! We hadden hier zelfs 2 Rabo's, allebei weg. ING verdween. Langer geleden hadden we zelfs ook de de Spaarbank voor de stad Amsterdam met gemeentegiro. Het mag best een klein kantoor zijn, want zo druk zal het waarschijnlijk niet meer worden, maar niks is erg weinig. Ik vind ook dat je binnen geld moet kunnen halen en niet alleen uit de muur!

    BeantwoordenVerwijderen