Zoeken in deze blog

zondag 31 oktober 2021

Oktober is bijna voorbij! De Sint komt alweer snel, Kerst komt eraan...heerlijk!

 


Zaterdagmiddag deed ik veel minder dan ik van plan was..... niet omdat ik geen zin had, maar ik kreeg allemaal gezellige telefoontjes die nogal lang duurden. Gezelligheid gaat voor alles, dus was ik een paar uur lekker aan het kletsen!
Ook wat mailtjes met hulpverzoeken die ik moest beantwoorden...... dat klinkt dramatischer dan het is, maar het waren gewoon mailtjes van EHBO en de muziek voor inzet bij bepaalde gelegenheden. Ik kon allebei beantwoorden met "ja, ik ben er".......  maar we weten natuurlijk nooit of het allemaal doorgaat, wat dat betreft is alles onzeker..... maar ja, zonder plannen gaat het zeker niet door!

Zondag sliep ik lekker uit..... en ik had al een uur extra omdat de wintertijd ingegaan was en vond een wekker niet nodig.
Hoewel ik vanzelf wakker werd had ik het gevoel dat ik voortijdig uit een winterslaap werd gewekt..... mijn ogen gingen maar moeizaam open, ik bleef maar gapen. Het was te laat voor een echt ontbijt, dus dan maar een fruithapje met een kop koffie om wakker te worden en gewoon op tijd lunchen. .
Langzaam begon de wereld weer een beetje tot mij door te dringen.....  maar nog niet van harte. Het komt vanzelf en een uurtje later was ik weer helemaal in het land der wakkeren.




Bijna de hele middag was ik boven bezig en ik had er ook zin in, flink wat ruimte gemaakt zodat het zoeken weer eenvoudiger is (wel met drinkpauzes tussendoor natuurlijk). Er staat een flinke zak kleding klaar om weg te brengen.... dat ruimt..... er waren dingen rijp voor de vuilnisbak..... zo schiet het lekker op. 
Ik was van plan om de hele avond niks meer te doen, maar na een tukkie ging ik toch weer even naar boven..... de ruimte die ik in mijn kledingkast creëerde wilde ik weer opvullen met kleding waar ik geen plek meer voor had......  dat is al een stuk overzichtelijker! Hoe blij ik ook ben met de kleding die ik kreeg...... het was zoveel dat ik het niet kwijt kon in mijn kasten. Regelmatig ging er wel iets weg, maar nu heb ik echt flink geruimd! Ik doe geen dingen weg die nog goed zijn, goed zitten en passen..... maar soms zit iets gewoon niet lekker..... dat komt vaak door de stof, er zijn stoffen waar ik niet tegen kan.... ik heb het liefst zo weinig mogelijk kunststof erin, want anders krijg ik het zo warm dat ik na 5 minuten al drijfnat ben! Katoen kreukt dan wel meer, maar ik voel mij er veel prettiger in! Een klein deel kunststof gaat nog wel, maar niet teveel! En het maakt natuurlijk wel verschil wat het is.... als het iets is wat ik direct op de huid draag heb ik er het meest last van. Maar bij een warme jas is het al anders..... die draag ik als het koud is en daar draag ik natuurlijk altijd iets onder. 
Maar goed, ik had veel dat weg kon!



Toen ik een paar jaar geleden een nieuwe badkamer kreeg moest ik veel verplaatsen waar ik eigenlijk geen andere plek voor had, dus dat werd stapelen en gelukkig mocht ik tijdelijk iemands vrijwel lege schuur gebruiken, dat hielp al op dat moment. Ik was ziek toen ze begonnen in de badkamer en dat was het begin van een lange tijd lusteloos en moe zijn, veel slapen etc. Dus toen ik alles weer in kon richten had ik daar niet genoeg fut voor. Eigenlijk wilde ik schilderen (badkamer en overloop) en op de overloop nieuwe vloerbedekking leggen, maar het opruimen ging voor. De vloerbedekking had ik al, maar de verf nog niet, dus de vloerbedekking kon ik nog niet leggen. Toen ik eindelijk zover was dat ik wilde schilderen begonnen de lock downs en wilde/kon ik geen verf halen en dat is iets wat ik niet online wil bestellen.

Fut had ik nog steeds niet, maar ik had steeds gezorgd dat ik niks terugzette op de overloop, dus als ik daar geschilderd had en de vloerbedekking gelegd dan kon alles terug. Tsja..... maar de lock downs duurden lang, dus uiteindelijk zette ik daar alles maar weer op zijn plaats, want ergens anders stond het ook in de weg, dan haal ik het wel weer weg als ik daar ga beginnen. Het is bij mij nooit perfect opgeruimd geweest, maar in die tijd is het echt uit de hand gelopen, (eerst alles van z'n plaats en dan weer terug.... niet alles kon op dezelfde plek terug, dus een nieuwe plek zoeken. de grote hoeveelheid kleding en eigenlijk te moe om daarmee bezig te zijn)...... nu ik behoorlijk opgeknapt ben doe ik weer veel meer, maar ik kan niet achter elkaar doorgaan.... dat kon ik voorheen al niet, maar het is ook nog niet echt op dat oude niveau, dat betekent nog meer doseren dan vroeger.... dus het zal nog een tijd duren voor het echt weer normaal is in huis, maar het komt goed! Het hoeft niet perfect, (liever niet, ik hou niet van perfect.... ik leef in mijn huis en dat mag gezien worden, ik wil niet in een toonzaal wonen!). Ik hou van versieren voor Halloween, Sinterklaas, Kerst, Pasen etc...... erg leuk, maar al die spullen nemen wel veel ruimte in!  Ik vind het leuk om de tafel te dekken met een kerstservies of paasbekers en ik heb dat ook met Sinterklaas, dus ook dat moet de rest van het jaar ergens anders staan. Toch zou ik het niet willen missen..... ik vind het heerlijk al die leuke, gekke en mooie dingen die steeds maar korte tijd gebruikt worden.



Dat geldt voor heel veel spullen, ik heb bakken vol met knutselmateriaal, heerlijk, ik wil niet eerst naar de winkel hoeven als ik wil knutselen! En mijn boeken..... ik kan niet zonder boeken..... ik wil altijd een boek kunnen pakken. Ik heb vrijwel alle genres en boeken over bijna alle onderwerpen. Veel is tegenwoordig op de computer te vinden, maar dat is toch anders..... dan zoek ik gericht en bij boeken kom ik vaker toevallig een interessant onderwerp tegen. 
Het is dus niet zo gek dat het vol is in mijn huis, maar ik zou toch niet anders willen..... nou ja, een groter huis zou wel fijn zijn om alles wat overzichtelijker neer te kunnen zetten en een eigen hobbykamer te hebben, een bijkeuken en een bibliotheek etc. ..... maar de kans dat dat gebeurt is wel heel erg klein, dus doe ik het met wat ik heb! Het is echt geen klein huis en ik ben er blij mee, maar wat ik hier heel erg mis is een trapkast.... ik heb hier gewoon geen goede plek voor bijvoorbeeld mijn stofzuiger..... die staat overal in de weg! Zo'n trapkast is ook een goede voorraadkast, maar ik moet alles in mijn keukenkastjes opbergen. Maar ja..... een mens kan niet alles hebben, ik ben blij dat ik hier woon! Verhuizen doe ik alleen met een heel goede reden!








En maandag een nieuwe dag, een nieuwe week, een nieuwe maand en nieuwe kansen!













4 opmerkingen:

  1. Misschien moet je Marie Kondo een paar dagen huren, voor heer boek heb je toch geen tijd. 😂😂

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahahaha, Marie komt er hier niet in! 🤣😂

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gelijk heb je, ik verwachtte al dat je dit zou antwoorden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. 🤣😂
    Mensen bieden ook wel eens heel lief aan om te helpen, maar dat werkt niet....ik zal het toch zelf moeten doen, zelf beoordelen wat bewaard moet blijven, zelf uitzoeken.
    Ik heb wel meegemaakt dat mensen die een huis leeg moesten maken gewoon omgezien alles weggooiden, ik zag er nieuwe dingen bij zitten..... dat staat mij tegen, ik snap dat je op zo'n moment geen tijd hebt om alles drie keer om te draaien, maar ongezien weggooien gaat mij te ver. En zoals sommige mensen zeggen dat je alles kan weggooien wat je een jaar niet gebruikt vind ik ook onzin.... ik heb mijn boormachine een paar jaar niet gebruikt, maar die gaat niet weg. Kleding draag ik ook wel eens een tijdje niet, maar later vaak weer wel. Zo zijn er nog veel meer dingen! Als ik alles meteen zou weggooien zou ik duur uit zijn.... steeds weer nieuw kopen.

    BeantwoordenVerwijderen