Zoeken in deze blog

woensdag 20 oktober 2021

Eten bij de kapster

 Het is weer eens wat anders!
Ik was eigenlijk van plan om naar mijn Arnhemse kapper te gaan, daar ben ik door de lockdowns een jaar of 2 niet geweest en dat werd wel weer eens tijd. Mijn Purmerendse kapster is ook prima, maar ik ging altijd met veel plezier naar Arnhem voor een dagje winkelen en kapper en deze kapper was de eerste (eigenlijk zijn vader) die echt mijn haar wist te temmen. Ik wilde hem niet ontrouw zijn, maar een goede kapster dichtbij heeft natuurlijk wel voordelen, dus ik ging meestal om en om.... tot de lock downs begonnen.... ik reisde liever nog niet met de trein, dus toen de kappers weer open mochten koos ik voor Purmerend.... (die gelijk een ander modelletje bedacht).. In Arnhem knipte mijn kapper het altijd zo dat ik best een paar maanden weg kon blijven en dat is best bijzonder voor kort haar, maar in Purmerend lukte dat ook. Ik wilde online een afspraak maken in Arnhem, maar het lukte niet..... op de dagen die mij goed uitkwamen kon ik geen afspraak maken en dat weken achter elkaar (ik ga het liefst op donderdag, zaterdag kan soms ook en woensdag.... zou kunnen, maar komt niet echt lekker uit
Dan toch maar naar Purmerend. Naar Purmerend is het eenvoudiger, dan ben ik zo heen en weer, dus dan is het minder belangrijk of ik nog iets anders heb die dag of nog wat gaar ben van de vorige avond of zoiets.... dus meer mogelijkheden. 
Het lukte om een afspraak te maken en ze vroeg of ik wat eerder wilde komen om te lunchen. Haar ouders zouden er ook zijn (en die ken ik goed), dus dat was een leuk idee. 

Het klinkt natuurlijk gek.... 'ik ga naar de kapper maar we gaan eerst samen lunchen', maar ja, ik kende haar al voordat ze kapster was.....zelfs voordat ze aan haar opleiding voor kapster en schoonheidsspecialiste begon. En tijdens haar opleiding was ik wel eens op haar school waar ze mij een gezichtsbehandeling moest geven of mijn nagels verzorgen en dan lakte met de meest rode nagellak die er bestaat...... het deed pijn aan mijn ogen. Bij een voetbehandeling kreeg ik dat spul ook op mijn tenen, nou ja, sokken aan en niemand ziet het. 
Nou heb ik geen geschikte voeten om hoge cijfers mee te halen, dus ik was zeker geen examenslachtoffer/model.  Ik heb een paar teennagels die zo klein zijn dat je een vergrootglas nodig hebt om ze te vinden... zodra het kwastje de nagel aanraakt zit het ook al op mijn huid, dat kan gewoon niet anders. En dan die teenspreiders.... die zijn om het lakken de vergemakkelijken..... dat lukt bij mij niet.... ik heb zwemvliezen tussen een paar tenen (bij beide voeten), dus daar kunnen die dingen niet tussen geschoven worden! Dus niet het ideale model, alleen geschikt in noodgevallen, als er echt niemand anders te vinden is! 😂. 
Maar dat is al lang geleden...... ze heeft ondertussen al een tijd haar eigen salon, eerst in huis en nu een prachtige salon in een garage bij haar huis. 

Eerst even tanken...... de meter stond laag, daar houd ik niet van. Schrikken van de prijs natuurlijk.... ik heb nog nooit zoveel betaald bij de pomp, maar ik wist dat ik dat verwachten kon uiteraard, er is genoeg over gezegd en geschreven. 
Door naar Purmerend.... oei, de hemelsluizen gingen open, ruitenwissers op volle toeren. 
Maar ik kwam mooi op tijd aan, na heel even de weg kwijt geweest te zijn...... ik was ergens door afgeleid en wist daardoor niet meer hoeveel bruggen ik over gegaan was..... even niet goed opgelet en toen begon ik te twijfelen.... ben ik er al voorbij of is het verderop? Het was verderop, ik herkende het zelfs ineens! Ik was op dat adres nog maar 1 keer geweest en de inrit van de straat is zo onopvallend dat je er zo voorbij zou rijden. De straatnaam is pas te zien als je al in de straat bent..... het valt gewoon niet op, vandaar mijn twijfel. 

Heerlijk een kop soep en een lekker broodje, er stond genoeg, ze had haar best gedaan! Gezellig zo met z'n allen! 
Tijd voor een knipbeurt..... ze mocht zich uitleven! Ze weet dat ik alles goed vind, dus ze knipte het deze keer anders...... even föhnen..... en het zat anders.... wat wilder zou ik zeggen, sportiever. 
Buiten ging het steeds harder waaien, maar blijkbaar kan dat met dit kapsel..... ook lekker! 
Maar.... voordat ik door de wind liep zat het wel beter, maar dat is natuurlijk niet zo gek.




Nog even kletsen.... en toen winkelen...... ik ben in maar 2 winkels geweest, toen was ik het zat, maar het was wel lekker en ik heb weer wat dingen gekocht die nodig waren, dus mijn missie was geslaagd.... daarna hadden mijn benen geen zin meer, ik kreeg hoofdpijn en ik vond het te warm met mijn jas aan.... tijd om naar huis te gaan dus! 

Lekker op tijd thuis, geen gehaast met eten klaarmaken, lekker even een potje thee eerst!
Morgen naar zolder.... opruimen en zoeken 😂.... misschien vanavond al even, maar nu nog niet! 



3 opmerkingen:

  1. Eten en dan ook nog een goed model knippen, die kapster wil ik ook wel. Het is te ver maar mocht ze zin hebben... 😁

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha..... een leuk uitstapje..... ik zorg dan wel voor eten! 😂

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Yvonne Willen
    Gezellig zo, naar de kapper gaan. Het zit leuk trouwens.

    Ans Dekker-Martis
    Heel gezellig.... dank je!

    BeantwoordenVerwijderen