Zoeken in deze blog

zaterdag 30 oktober 2021

Daarrrrr ben ik weerrrrr

 Het was weer gezellig op de kapel, ik speelde wat moeizaam omdat ik het gevoel had dat mijn tand/kroon wat los zat (ik twijfelde) waardoor ik probeerde dat deel van mijn mond te ontzien en  mijn saxofoon zoveel mogelijk in mijn linkermondhoek te houden wat toch wat moeilijker gaat, maar goed..... het was het proberen waard. 
Ik kijk het even aan...... als hij duidelijker los gaat zitten neem ik zeker contact op met mijn tandarts en dan zal ik toch aan een andere (duurdere) oplossing moeten geloven. 
De keer zit hij al bijna 2x zo lang als de vorige keer, ik heb dus al wat kunnen sparen en elke week langer is meegenomen! 

Vanmorgen de griepprik gehaald...... ik ging niet te vroeg, want dan is de rij meestal lang (en ik had al een foto gezien van een lange rij buiten... met paraplu's). Ik moest er voor 11 uur zijn en vertrok om half 11, vroeg genoeg. Gedachtenloos wilde ik naar 't Spil (winkelcentrum) fietsen..... o, ik ga verkeerd, ik moest oversteken en was de fietsersoversteekplaats al voorbij..... ach, er kwam niets aan, dan maar snel naar de overkant. Ondertussen zwaaide er iemand in een rolstoel naar mij, ik groette terug..... en de rolstoelduwster groette ook en noemde daarbij mijn naam..... helaas heb ik ze niet herkend, ze waren goed bescherm tegen de regen.... het was op afstand en ik wilde snel door..... ik ben benieuwd of ik er nog achter kom wie het waren! 

Bij de HOED (Huisartsen Onder Eén Dak) kwamen nog wat mensen aanlopen die vrijwel meteen naar binnen konden.....ook ik kon meteen naar binnen.... daar konden we kiezen uit 2 mogelijkheden... rechtdoor of linksaf.... ik moest heel even wachten omdat de persoon voor mij het niet allemaal meteen begreep en daarna meteen door naar de prikker..... ik voelde het weer nauwelijks.... meteen naar de achter-uitgang en ik was klaar, ik kreeg geen pleister omdat het niet bloedde .... ik heb het snelheidsrecord verbroken, ik ben nauwelijks binnen geweest. Er werd deze keer niet echt op de afstand gelet en er stonden minder mensen die de weg wezen, maar ze hadden het zo duidelijk aangegeven dat dat ook niet echt nodig was. En doordat de rij zich splitste heb je automatisch al wat meer afstand. 




Gelijk maar even boodschappen gehaald, van de week kwam daar niet van en ik had ondertussen wel weer wat nodig....hoewel ik altijd wel wat in huis heb en niet meteen zal verhongeren als ik ziek ben, maar als ik geen uien meer heb en geen sla en weinig melk dan wordt het wel weer tijd voor wat aanvulling. 
Maar eens even bij de nieuwe Dekamarkt kijken, die is nu ruim een week open.... als het niet te druk is, want het is een kleine winkel waar je elkaar snel in de weg loopt. Dat is dichtbij de HOED, dus wel zo handig..... en het was er niet druk..... toch moest ik regelmatig even wachten tot ik erdoor kon, maar dat is daar normaal, er is gewoon weinig ruimte. Zoals iedereen al zei kon ik nu zelf zien dat er weinig veranderd was, een ander huismerk en wat kleine dingetjes, maar het voelde niet echt als een nieuwe winkel. 

Thuis tijdens de lunch even een deel van de masked singer kijken, een heerlijk programma dat ik altijd terugkijk als ik het gemist heb. Tijdens het ontbijt had ik ook al even gekeken, het laatste stuk volgt tijdens de theepauze! 
Verder ga ik weer opruimen en zoeken, dat stond deze week ook op een wat lager pitje..... maar vandaag weer wat meer...... ik zoek niet meer op de manier zoals in het begin, toen was het gewoon van alles opzij zetten, kastplanken leeghalen en de chaos alleen maar groter maken. Alle logische plekken had ik al diverse keren gehad, dus ik ga nu vooral opruimen en dan met name op de plekken waar ik het zou kunnen vinden, maar ik ga het nu niet meer erger maken. Alle dozen worden onderzocht en weer netjes gevuld, dat duurt wat langer, maar uiteindelijk zal het tijdwinst opleveren omdat het toch weer terug moet en als ik het meteen doe blijft het in elk geval gesorteerd! Er kan natuurlijk altijd iets inzitten wat er niet in thuishoort omdat ik even geen andere plek had, vandaar dat ik wel alles bekijk..... misschien zit daar mijn kerstmap in.... en alles wat er niet in thuishoort krijgt een betere plek. 
In het begin dacht ik nog "o, het ligt vast daar"  en dan moest alles opzij....  en dat werd echt mij te chaotisch, want dat gebeurde op meer plekken en het werd steeds onoverzichtelijker. Ik doe mijn best, maar nu niet meer even snel snel, maar ordelijker, want een beetje chaos is prima maar er zijn grenzen!





En hierbij waarschuw ik de buren..... als ik hard begin te schreeuwen.... bel niet de politie, het zijn vreugdekreten die ik slaak als ik het eindelijk gevonden heb! 





Ik wens iedereen nog een heel fijn weekend!


4 opmerkingen:

  1. Yvonne Willen
    fijn dat het prikken zo snel ging dit keer. En het hoeft maar gebeurd te zijn. Voor die kerstmap zal ik eens gaan duimen, misschien helpt het?

    Ans Dekker-Martis
    Yvonne Willen Helpt vast wel 😂

    Theodora Ederzeel
    Ik heb ook de griepprik gehaald. Je was iets later dan ik. Het liep goed door daar. Fijn weekend Ans.

    Ans Dekker-Martis
    Fijn weekend! Ja, het ging super, het was weer goed geregeld!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alweer of nog steeds aan het zoeken?? 😁
    Bid tot de heilige Antonius, de goede vrind.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nog steeds aan het zoeken.

    Mijn baas zei dat ook altijd..... ik heb dat overgenomen, maar met weinig succes
    Anthonius luistert niet naar mij, ik ben niet katholiek.

    BeantwoordenVerwijderen