Zoeken in deze blog

donderdag 21 oktober 2021

Donderdag

 Ik schreef gisteren al dat ik op tijd thuis was, geen gehaast met eten klaarmaken.... nou...... nog voor het eten viel ik in slaap en werd tegen half 10 pas wakker. Toen moest ik dus nog eten. Ik had nog een halve zak rösti in huis en een gigazak andijvie...... wat paprika, tomaatjes en kruidenkaas en wat stukjes spek  erdoor (ik vergat een uitje mee te bakken)..... roerbakken en klaar, genoeg voor een paar dagen! Ik gooide iets te enthousiast de andijvie erbij.... het paste niet, het moest eerst slinken, maar dat kwam goed (al lag de andijvie overal). Een maaltijd met veel groente! Een maaltijd overslaan kan niet, dus dan maar laat.... het smaakte in elk geval prima. 

De donderdag was afspraakloos, dus ik kon lekker mijn gang gaan zonder op de klok te kijken. 
Op zolder vond ik mijn muziek ook (nog) niet, maar...... ik bedacht ineens dat we lang geleden eens op straat speelden met Kerst en dat ik wat we toen speelden in een klein mapje deed. Dat mapje had ik nog (incl. muziek) en dat wist ik te vinden ook! Echt, meestal heb ik dergelijk dingen wel op orde, alleen die ene map helaas niet! Veel uit dat mapje zullen we niet spelen, maar toch.... ik had weer wat!
Ik kreeg ook geregeld muziek toegestuurd van degene die muziek aan het uitzoeken en digitaliseren was en mijn broer had aangeboden het te printen. Toppers! Ik was met even naar de post toen broer het zelfs nog langsbracht ook! 

🎺🎷🎵🎶
Wat ik heb zit nu in een map...... keurig op volgorde, maar ik mis nog veel..... we gaan niet heel veel spelen, maar vast dingen die ik niet heb als ik mijn map niet terugvind. Ik blijf dus zoeken (ook als ik alles al had, maar dan is het minder dringend.... ik kan het niet uitstaan dat het spoorloos is!)  Bovendien heb ik in mijn map soms extra partijen..... dan kan ik kiezen wat het hardt nodig is..... soms speel ik 2 partijen door elkaar.... waar ik in de ene partij rust heb speel ik bij de andere verder......  dat heb ik nu allemaal niet.... hoewel ik wel al wat extra partijen heb. 

Ik moest ook nog even bloedprikken in mijn vinger..... nee deze keer niet voor 'suiker' .... dat ben ik gewend, maar nu moest ik meer bloed vergaren..... daarom ging er een ritueel aan vooraf dat ik niet gewend ben.... niks ingewikkelds, maar omdat het meer bloed moest zijn moest er gezorgd worden dat er voldoende bloed naar de vingertoppen stroomde..... nou, dat is gelukt, ik had de voorbereidingen erg goed gedaan hahaha! Ik prikte en pakte het buisje waar het in moest en ondertussen liep het bloed al over mijn hand. Niks aan de hand... nou ja bloed aan de hand, maar het leek erger dan het was, een bijgeleverde pleister was voldoende om het te stoppen nadat ik genoeg verzameld had.



In de envelop en naar de post... samen met een vragenlijst.
Dit is voor: De Vaccinatiestudie Corona (VASCO) onderzoekt de langetermijneffectiviteit van de coronavaccins onder de Nederlandse bevolking. Hoe goed beschermen de verschillende soorten vaccins tegen het coronavirus en hoe lang houdt die bescherming stand? 

Dat gaat via het RIVM. Het is een kleine moeite, af en toe een vragenlijst invullen en een paar keer de vingerprik...... nou, dat is geen probleem! 

Iemand maakte mij attent op dit onderzoek en ik meldde mij aan! Ook niet-gevaccineerden kunnen meedoen overigens. 




4 opmerkingen:

  1. Giusy Scarfo
    Ha, ik heb het afgelopen maandag gedaan. Ik moest wel veel moeite doen om voldoende bloed uit mijn vingers te krijgen. Ik heb het ook moeten doen voor een ander onderzoek (COVID Red) en daar had ik wat minder bloed voor nodig. De doorbloeding in mijn handen en voeten is niet super, dus ik heb snel koude handen en voeten.

    Ans Dekker-Martis
    Giusy Scarfo Ik was iets te goed bezig geweest hahaha. Ik had het vorige week al in huis, maar ik was even teveel bezig met andere dingen, wilde dit op mijn gemak even doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Giusy Scarfo
    Ans Dekker-Martis ja, ik had het ook al voor het weekend in huis en wilde het ook op mijn gemak doen. Niet in het weekend, want de post wordt maandag verstuurd, dus niet zo handig om het dan op zaterdag op de bus te doen

    Ans Dekker-Martis
    Ook dat..... ik heb het kort voor de buslichting gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hu? Zelf bloed prikken, een buisje vol? Daar weet ik niets van.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nee, geen buisje vol, 10 druppels, maar dat is uit een vinger vrij veel.
    Hier kan je je voor opgeven, dat gaat niet automatisch. Ik kreeg de tip van iemand en ik wilde dat wel.
    Het is goed dat het onderzocht wordt en het is een kleine moeite.
    Vingerprikken ben ik wel gewend, maar dan is 1 druppel meer dan genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen