Zoeken in deze blog

maandag 4 oktober 2021

Strijken


 Mijn strijkplank is al een tijdje niet meer als nieuw. De dopjes om de poten scheuren waardoor ze niet blijven zitten en de poten dus sneller de vloer beschadigen. Hij is ook nogal smal, een bredere is handiger. 
De moderne strijkplanken hebben vaak ook een contactdoos, dat lijkt mij handig, want dan kan ik de volledige lengte van het strijkijzersnoer gebruiken. 
Steeds denk ik..... 'ik moet eens een nieuwe kopen' ...... maar als ik dan de prijzen zie van een knappe strijkplank dan denk ik 'andere keer maar, hij kan nog wel even en zo vaak gebruik ik hem toch niet'. 
Dat is al een tijd zo...... en inderdaad, ik gebruik hem niet vaak....... ik raak niet enthousiast van strijken. 
Als ik iets strijk dan kreukt het soms weer snel, zonde van mijn werk. 
In de kast kreukt het, tijdens het dragen kreukt het.....  maar toch is het soms nodig om te strijken, dus een plank is wel nodig! 




Maandag zag ik een berichtje op facebook verschijnen, iemand bood een goede strijkplank aan, gratis! Ik reageerde zodra ik het zeg en wachtte verwachtingsvol op het antwoord, voor mij had nog niemand gereageerd, dus ik maakte een goede kans!  
En jawel, ik mocht hem komen halen. Ik twijfelde nog even hoe ik hem zou halen.... met de auto? Ja, maar in mijn mini-autootje pas het misschien niet..... de lengte zal wel gaan als ik een deel tussen de 2 voorstoelen plaats, maar hij leek mij breed en dan zit dat snel in de weg, en bovendien moet ik hem dan verder naar voren schuiven anders kan de klep niet dicht. . Op de fiets en dan lopend naar huis? Strijkplank kan ik dan op de fiets leggen.... maar dat is alleen handig op de rechte stukken, want als hij op mijn stuur ligt kan ik niet goed sturen. Lopend dan maar..... zo zwaar zal hij niet zijn.....misschien zwaarder dan mijn ouwetje (ik heb hem al ruim 43 jaar, die heeft z'n geld wel opgebracht). Ik had al bedacht..... als hij zwaarder is dan ik verwacht zet ik hem af en toe even neer.... even wachten en weer verder. Ach, het is donker, dat valt het minder op 😂.
Dan heb ik gelijk mijn avondwandeling gehad..... ik schat dat het iets meer dan een kilometer is..

Eerst eten en naar de internetradio luisteren zoals elke maandag. Tussen 18.00 en 20.00 de maandagavondthemashow op vandaagradio.nl 
Met een vaste groep, waaronder de dj reageren we op facebook...... maar facebook lag eruit! (Niet alleen facebook, maar ook instagram en whatsapp ligt eruit.... wereldwijd vanaf ongeveer 17.45 en nu (22.43) dus al uuuuuren)
 Potjandosie, waarom nou op maandag? Nou ja, dan maar een paar mailtjes over en weer..... niet zoveel berichten als we met facebook gewend zijn, maar we wilden toch iets van ons laten horen. En we hebben sms nog.
Meteen na het programma ging ik op stap. 
Ik telde in het donker de nummers..... niet iedereen heeft een huisnummer en in het donker zijn ze ook niet altijd zichtbaar, dus ik telde.....ik was er bijna zag ik en telde 2 nummers verder.... het volgende huis. Ik klopte aan want de bel deed het niet. Niemand hoorde het..... en ik keek niet verder dan mijn neus lang was..... ik klopt op het kamerraam en toen zag ik dat ik een huis verder moest zijn.... maar er kwam al iemand naar de deur...... hahaha...."SORRY" ..... hij was niet boos. 
Ik had het kunnen weten, de nummering loopt daar door...... niet per 2...... ik ken die straat, er heeft familie gewoond...... niet slim dat ik daar niet aan dacht, maar goed.... de volgende deur had wel een werkende bel..... "Hallo, ik ben Ans en ik mag een strijkplank ophalen". 
Er wilde al iemand meelopen, maar ik vertelde dat ik niet met de auto was, maar lopend..... hij bood toch nog aan mee te lopen..... erg lief natuurlijk, maar dat kan ik niet maken..... even naar de auto lopen is prima, maar iemand een kilometer met een strijkplank laten lopen omdat ik niet met de auto wilde kan natuurlijk niet.... dus ik nam de strijkplank onder mijn arm en wandelde er mee weg. Het was prima te doen....... hij was niet zwaar...... hij paste onder mijn arm, moest niet breder zijn, maar later bedacht ik dat ik hem beter kon omdraaien, dan kon ik hem aan de poten vasthouden dat was beter. Even gewisseld van arm, maar al snel weer terug..... links is toch handiger. Ik wilde al schrijven dat ik linksdragend ben..... maar dat klinkt dan weer zo raar.  

Ik ben er blij mee! Een mooie strijkplank..... met snoer/contactdoos, breder dan mijn ouwetje en hij ziet er zo op het eerste gezicht uit als nieuw, zelfs de overtrek is nog netjes. Een rekje eraan om een stapeltje gestreken goed op te plaatsen..... had ik ook niet op mijn ouwetje. Hahaha, ik zei dat die van mij uit 1978 kwam...... de (vorige) eigenaar van mijn nieuwe strijkplank kwam ook uit 1978 zei hij😂. 
Weggeven is altijd beter dan weggooien...... verkopen kan ook, of naar de kringloop etc., maar weggooien heb ik een hekel aan..... dat doe ik niet snel en ik ben weer blij dat anderen dat dus ook niet doen! 

3 opmerkingen:

  1. Hilde de Jongh-Meulbroek
    Engerd straks heb je net zo’n schouder als ik! Kan het niet aanraden
    · Beantwoorden · 11 u
    Ans Dekker-Martis
    Hilde de Jongh-Meulbroek Dat hoop ik niet! Maar hij was echt niet zwaar, ik kon gewoon redelijk stevig doorlopen, met een zwaar ding red ik dat niet.
    Maar ik moest onderweg wel aan je denken.
    · Beantwoorden · 31 min
    Schrijf een antwoord…

    Giusy Scarfo
    Ik strijk zelden!

    Yvonne Willen
    Kijk dat is boffen, fijn dat je nu een nieuwe goede strijkplank hebt. Kan ik nu zeggen: veel strijkplezier?

    Ans Dekker-Martis
    Yvonne Willen Nou, niet echt hahaha.... zo enthousiast ben ik nou ook weer niet.

    Geurtje Hendrika Witte
    Ik strijk nooit 🙈🙈

    Ans Dekker-Martis
    Geurtje Hendrika Witte Ik zo weinig mogelijk, maar soms is het nodig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Strijken doe ik zo weinig, dat gaat gewoon op de keukentafel.
    Ik heb een tafelstrijkplankje, reuzehandig in de jaren met bloesjes en rokken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De weinig keren dat ik het doe gebruik ik toch liever een strijkplank..... en nu heb ik een goeie.

    BeantwoordenVerwijderen