Zoeken in deze blog

dinsdag 12 oktober 2021

Voor en tegen


 Het voordeel van een verjaardag waar niet iedereen tegelijk komt is dat je meer tijd hebt om met je gasten te praten. Het nadeel is dat je zo aan het kletsen bent dat nergens meer aan denkt en later nog allerlei lekkers tegenkomt wat je je gasten had gegund 😂.

Het voordeel van de lock downs was dat er vrijwel geen verplichtingen waren, het nadeel was dat er dingen niet mochten. 

Het voordeel van mooi weer is dat je lekker naar buiten kan... het nadeel is dat de klussen in huis er bij in schieten. 

Het voordeel van storm en regen is dat het binnen dan lekker knus is (kaarsjes aan, verwarming) en er klussen in huis gedaan worden.... het nadeel is natuurlijk duidelijk merkbaar als je naar buiten moet!




Het voordeel van een fout maken tijdens een muzikaal optreden is dat het duidelijk geen playback is, het nadeel is dat het meestal niet mooi klinkt! 

Het voordeel van geen coronavaccinatie is dat je je geen zorgen hoeft te maken over mogelijke bijwerkingen, het nadeel is dat je een grotere kans hebt besmet te raken en andere te besmetten en om die reden je vaker moet laten testen.

Het voordeel van de coronavaccinatie is dat de kans kleiner is dat je besmet raakt, flink ziek wordt en anderen besmet en daarom overal naar binnen mag met je QR-code zonder testen (tenzij je ziek bent!). 
Een nadeel is dat er een iets grotere kans is dat je bijwerkingen krijgt (naar mijn idee zo'n kleine kans dat het verwaarloosbaar is als ik denk aan de mogelijk gevolgen van en de kans op een coronabesmetting, maar dat moet ieder voor zich afwegen).
Een bijkomend voor-/nadeel is dat de gevaccineerde het proefkonijn is voor de mensen die bang zijn voor het vaccin. De niet-gevaccineerde kan rustig afwachten of de gevaccineerde er iets aan overhoudt.... wel met het grotere risico ondertussen zelf (flink) ziek te worden en een ander te besmetten en misschien erger.... maar elke keuze heeft een gevolg!

Het voordeel van snoepen/snacken is dat je er zo heerlijk van kan genieten, het nadeel is dat je er dik van kan worden en soms heeft je lichaam er al eerder moeite mee en protesteert door je even goed ziek te laten voelen.



Zo zitten overal voor- en nadelen aan. Oorzaak en gevolg. Als je overal alleen de nadelen van zieten daar naar handelt zal je veel missen. Als je overal alleen de voordelen van ziet krijg je de nadelen er vanzelf bij.... en soms zijn die nadelen zo klein dat de voordelen zoveel belangrijker zijn dat je de nadelen niet eens ziet/merkt. Soms kan het nadeel ernstiger zijn en is het beter om er van tevoren goed over na te denken. 
Elke keuze heeft een consequentie, soms voor de hand liggend, soms wat meer verborgen. 
Probeer altijd de dingen te doen waar je je goed bij voelt en waarmee je anderen geen kwaad doet (op wat voor manier dan ook). Een beetje nadenken over oorzaak en gevolg is prima, maar overdrijf het niet.... als je te lang nadenkt kan je mooie dingen missen. Als je te weinig nadenkt breng je jezelf of anderen misschien in gevaar of veroorzaak je overlast. Zoals bijna altijd is de middenweg het beste! 

Ik wens iedereen een plezierige dag!



2 opmerkingen: