Zoeken in deze blog

maandag 11 oktober 2021

Chilling maandag

 


Het was de bedoeling dat er maandagmorgen geen wekker ging, maar ik was vergeten de grijze container weg te zetten....ik dacht er 's nachts aan (ik ging laat slapen.. ik ben al een avondmens, maar na zo'n leuk weekend was ik nog teveel aan het 'hyperen'  om in slaap te kunnen vallen).
Dan toch maar een wekker en slaperig zette ik vroeg de container op zijn plek. Ze komen meestal 's middags, maar het is vaker gebeurt dat ze op een andere tijd kwamen en ik vind het geen goed idee om dat te missen, want dan wordt hij pas 4 weken later geleegd!  Ik vergeet hem wel altijd op te halen..... dat hoeft ook niet omdat de buurman dat altijd doet, maar ik denk er ook niet meer aan...ik hoor het niet altijd als hij teruggebracht wordt en vaak genoeg kijk ik 's avonds laat nog even of hij terug is. De weinige keren dat ik er wel aan denk neem ik die van de buren natuurlijk ook mee, maar dat komt zelden meer voor. 




Weer terug ging ik even lekker zitten, maar al snel voelde ik dat ik veel te kort slaap had gehad en ging even liggen...... om 1 uur 's middags werd ik wakker. Lunchtijd. Ik at iets ongezonds...... maar wel lekker! Ik had nog wat over waarbij ik de keuze had tussen opeten of weggooien.... tsja......  ik eet het graag op.... morgen doen we wel weer normaal! Het hele weekend had ik al nauwelijks gegeten (maar wat ik at was ook niet echt gezond)..... ach, dat komt wel weer goed..... hierna hou ik mij weer helemaal aan de regels! 



Ik besloot weinig te doen.... het belangrijkste had ik de dagen ervoor al gedaan, steeds als er even niemand was deed ik de afwas, sopte het sanitair en haalde de stofzuiger er even door.  Het enige dat nodig was was dus opruimen.....  maar dat had geen haast....  nou ja, boven is wel een chaos, maar dat komt ook wel goed, maandag was deze keer een echte rustdag, ik deed alleen waar ik zin in had en dat was ook wel een beetje opruimen..... maar vooral luieren. En een stukje wandelen..... mijn nieuwe schoenen even uitproberen, ik had ze online gekocht en ze kwamen met mijn verjaardag.... ik had ze nog niet eens uitgepakt! Nu werd het daar wel tijd voor en ze zitten heerlijk! En waterdicht, ik heb best wel veel schoenen, maar geen waterdichte (alleen korte laarsjes). Ik had mazzel.... ledenkorting, afsprijzing en aanmeldingskorting, geen verzendkosten. Dat scheelde een stuk.... ik beschouw het als cadeau, ik wist dat ik van sommige mensen geld zou krijgen en daar zou ik ze van kopen.... dat kon met gemak! 



 En luisteren naar de internetradio tussen 18.00 en 20.00. O ja.... en even saxofoon spelen, want de buren zeiden dat ze mij niet hoorden oefenen 😂 (ik beken, ik heb maar heel weinig geoefend thuis, het kostte allemaal nog wat veel moeite). Het is duidelijk, ik heb prima buren.... ik mag gewoon saxofoon spelen. zonder geklaag! 
Zo kwam ik heel rustig de dag door..... lekker zo'n dagje..... ik had ook alle tijd om na te genieten, de cadeaus nog even te bekijken (en nog eens.. en nog eens.... zo leuk allemaal!). Ik heb echt niet niks gedaan, maar het was zo lekker om alleen te doen waar ik zin in had, geen vervelende klussen! Ik moet hier geen gewoonte van maken, maar soms mag/moet het even. 






2 opmerkingen: