Zoeken in deze blog

maandag 25 oktober 2021

Het is weer een allegaartje

 Zoals ik al verwachtte was ik zondag weer een stuk actiever...... dus lekker bezig geweest. 
De was mocht naar buiten met dat mooie zonnige weer, heerlijk. 
Flink opgeruimd en gezocht...... en in elk geval iets gevonden waar ik wat aan heb, al was het niet de complete map.... maar het geeft in elk geval wel een goed gevoel. Soms kopieerde ik wel eens muziek om in een 'optreedmap' te doen...... dan konden de originelen netjes op volgorde in de map blijven en stelde ik een tijdelijke map samen (ik doe het ook wel eens andersom, originelen in de optreedmap en kopieën in de andere map, maar dat komt natuurlijk op hetzelfde neer). En als we buiten spelen dan gebruik ik ook kopieën omdat regen (zelfs als het in plastic hoezen zit) nogal eens verwoestend kan zijn voor papier. Dan is een reservekopie handiger! Maar ik kwam wat van tegen van die kopieën die ik gebruiken kon.... wie wat bewaard die heeft wat.


Natuurlijk ook gewandeld met dat mooie weer, dat schiet er de laatste tijd wat bij in, maar nu mocht ik echt niet overslaan! Ik had niet veel geduld om te wandelen, ik wilde verder zoeken..... maar ik moest van mijzelf naar buiten! 

Tijdens het tv kijken 's avonds heb ik even een monsterspin in elkaar geknutseld, daar had ik ineens zin in. Heerlijk om altijd knutselspullen in huis te hebben. Het hoeft niet zo ingewikkeld te zijn, gewoon even lekker bezig zijn zonder duidelijk plan.




Maandagochtend was de zon verstopt achter regenwolken......wat een verschil met een dag eerder. 

Deze week begint mijn EHBO ook weer...... zo zijn al begonnen, maar mijn dag is deze week aan de beurt. Het is niet meer in Monnickendam, ik moet nu iets verder. 

Zaterdag mag ik de griepprik halen en dan de nacht erna een uurtje langer slapen omdat de wintertijd ingaat. Lekker!



En dat is dan net op tijd voor Halloween op zondag, lekker donker. Nee, er is dit jaar geen Halloweentocht hier....... ik stel mij zo voor dat veel dingen nog niet doorgaan omdat lang onzeker is of het wel kan en omdat er veel voorbereidingen aan vooraf gaan is dat moeilijk..... wat moet je dan... niet door laten gaan of van alles voorbereiden met de kans dat het niet kan/mag doorgaan en al het werk voor niks is geweest. Ik weet niet of het zo gegaan is, maar het zou mij niets verbazen. Zo druk als het altijd was zie ik zelf nog niet zitten, ik stort mij nog niet in grote menigtes en ik weet dat ik niet de enige ben. Eigenlijk vind ik het voor mijzelf dan minder erg als het helemaal niet doorgaat, dan heb ik niet het gevoel dat ik het mis....want het is er niet. 
Dat had ik met de lock downs ook, er ging veel niet door.... jammer, maar wel rustig want ik hoefde mij nooit te haasten om ergens op tijd te zijn. Als ik om de één of andere reden ergens niet bij kan zijn wat ik erg leuk vind dan heb ik echt het gevoel dat ik iets mis, maar als het er niet is voelt dat anders! 
Ik verveel mij nooit en dat was dus ook tijdens de lock downs zo...... natuurlijk was het jammer dat niet alles kon, maar het gaf ook rust, vrijwel geen verplichtingen meer en dat leuke dingen ook energie vragen wist ik al, maar nu ik alles weer doe valt dat weer duidelijk op...... de vermoeidheid slaat weer wat vaker toe! Ik heb mij dan ook voorgenomen om mij niet meer over te laten halen om dingen dan toch maar te doen, eventueel wat aangepast....... nee, ik doe dat niet meer! Natuurlijk zullen er wel eens dingen zijn waarvan ik vind dat het door moet gaan, maar dat bepaal ik dan zelf! 
En als ik merk dat ik toch weer teveel doe dan zal ik dingen helemaal moeten laten vallen...... het is niet anders. 

3 opmerkingen:

  1. Die spin, hahahaha, prachtbeestje.
    Jammer dat we terug gaan naar zomertijd maar ik snap het wel.In ieder geval hebben we we meer ochtendlicht. Voorlopig.
    En van corona zijn we nog niet af, vrees ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik begreep het. Ja, als we de zomertijd aan zouden houden dan wordt het tegen Kerst wel erg laat donker 's morgens, dat is ook niks.
    De wintertijd is de normale tijd.... als we die net zoals vroeger zouden aanhouden vind ik het in de zomer te vroeg donker 's avonds, dus ik ben blij met zomer- en wintertijd.
    Heerlijk lange avonden in de zomer!
    Nee, van corona zijn we zeker nog niet af...... Edwin is gisteren weer getest omdat hij ziek is, maar gelukkig negatief.
    Ik ben nu niet fit, maar ik denk dat dat niks is.... ik heb dat wel vaker 1 of 2 dagen. Toch even alles afgezegd voor vandaag.
    Voor alle zekerheid!

    Ja, die spin 🕸🕷..... een leuk werkje, niet ingewikkeld..... goed te doen terwijl ik tv kijk 🤣

    BeantwoordenVerwijderen