Zoeken in deze blog

vrijdag 8 oktober 2021

Druk druk druk

Er zijn soms van die dagen......
Toch maar eerst gezwommen, ik zou naar Purmerend voor de boodschappen, maar veranderde mijn schema. De meeste boodschappen had ik al eerder binnen.... ze hadden niet alles, dat heb je met die winkels die binnenkort gaan sluiten. Ik vond wel alternatieven en de rest......het kan zonder ook. 
Ik ben vorige week na anderhalf jaar weer begonnen met zwemmen, om nou meteen de tweede keer al af te zeggen vond ik ook niks... en het is zo lekker!
Verder had ik nog veel te doen in huis, er moesten meubels verzet worden, dingen voorbereid , opgeruimd, goed stoffen en zuigen, dingen naar boven etc. Ik had deze week al veel gedaan, maar sommige dingen had ik nog nodig en konden dus nog niet naar boven, dan  blijf ik heen en weer lopen.... de tafel wilde ik nog niet anders zetten, want normaal vind ik dat minder handig, maar met veel mensen is het beter als hij anders staat. Er waren ook nog klussen die ik steeds vergat, waar ik gereedschap bij nodig heb en dingen waar ik niet bij kan zonder keukentrap..... genoeg te doen dus, ik hoefde mij niet te vervelen. Maar wat niet gaat dat gaat niet, het meeste moet wel klaar zijn, maar als het niet helemaal lukt dan is dat gewoon pech gehad. 
Voor de avond had ik de kapel wel afgezegd..... jammer, maar dat werd echt teveel. Ik kan nou eenmaal niet in één keer doorgaan, ik heb pauzes nodig.... als ik dan 's avonds ook nog weg ben kom ik in tijdnood.... en ik wil op mijn verjaardag toch ook nog fit zijn. Het schoot niet erg op en ik kwam de middag niet door zonder een tukkie te doen..... daar knapte ik wel even van op..... en dan weer met frisse moed verder. Boven is het ook vol en nu nog voller, maar dat gaat binnenkort allemaal weer naar beneden, dus geen probleem. 

Ik wil alles in de kamer zo  hebben staan dat er veel mensen tegelijk in kunnen en elkaar allemaal min of meer kunnen zien, niet dat er mensen met hun rug naar anderen zitten. Er moet ook loopruimte zijn...... naar de voordeur en naar de keuken.




 Ooit had ik een keer alles laten staan zoals het normaal staat..... ik dacht dat de visite zich juist die dag goed zou verspreiden, ik was op zondag jarig. Iedereen had die keer bedacht 's middags te komen, letterlijk iedereen.....  ik kon alleen in de keuken komen door onder tafel door te kruipen, ik liet ze het meeste maar doorgeven. Ik had stoelen tekort maar vond nog een kruk.... dit had ik nog niet eerder gehad, maar sinds die tijd laat ik het nooit meer staan! Oké, vorig jaar wel, maar toen kwam er nauwelijks visite.... en de één eruit voor de ander binnenkwam, hooguit 3 tegelijk die dan ook nog bij elkaar hoorden..... daar hoefde ik niks voor te verzetten. 


Mijn huis is altijd nogal vol, ik heb daar geen moeite mee, ik vind dat gezellig, ook als het rommelig is. Ik leef in mijn huis en niet in een toonzaal. Dingen die ik regelmatig nodig heb laat ik staan, ik breng dus niet een paar keer per week mijn saxofoon en muziektassen naar boven en weer naar beneden.... laat maar beneden staan! Mijn EHBO-tas staat altijd beneden, wel zo handig als ik hem nodig heb. Er staat altijd een opgerold matje om oefeningen op te doen..... er liggen altijd plaids, er hangt minimaal 1 vest over een stoel.....de doos met oud papier staat klaar, als hij vol is gaat hij weg en staat er weer een lege doos, er staan bakken met knutselspullen, er staat altijd een noodgevallentas (omdat ik alleen ben is het handig als er een tas klaarstaat die evt. mee kan naar een ziekenhuis als er wat gebeurt, want het is niet handig als een ander spullen bij elkaar moet zoeken).... ik kan nog wel even doorgaan zo, maar ik denk dat het wel duidelijk is. Als ik meer visite verwacht dan een man of zes dan kan ik beter wat spullen naar boven brengen. 
Ik heb geen trapkast of bijkeuken waar ik spullen in kwijt kan (dat zou ik heel graag willen hebben) en ik heb geen moderne keuken met kasten waar je ook het achterste eenvoudig kan pakken en ik heb ook geen grote hal waar nog wat kan staan. Wat ik nodig heb of kan hebben op dit soort dagen zet ik dus in bakken en/of tassen voor de kasten..... dat is rommelig, maar wel handiger. 
Het hondenkussen laat ik achter de bank..... ze liggen er toch niet vaak op en met een verjaardag ligt dat in de weg. Ik weet niet hoeveel mensen er komen en hoe laat. Ik vier het het hele weekend, wie dus liever zondag komt is dan ook van harte welkom. Het hoeft niet op afspraak, maar kan handig zijn..... als ik weet dat er meer komen op een bepaald tijdstip dan kan ik dat melden als er dan nog iemand wil komen..... sommigen willen misschien liever als het rustig is en daar wil ik graag rekening mee houden, dus als ik het het hele weekend vier dan is de kans dat het zich wat verspreid groter..... maar voorlopig verwacht ik meer mensen op zaterdag dan op zondag..... ik wacht het af. In elk geval weet ik dat afdeling Arnhem op zaterdag komt en ik heb 1 aanmelding voor zondag rond 12 uur en nog iemand die misschien komt. 
Wie op een andere dag wil komen mag even een afspraak maken, want ik ben niet altijd thuis..... ik vind het niet erg als er vaker mensen komen...... je kan niet te vaak een feestje vieren!  Volgende week zaterdag krijg ik ook verjaardagsvisite, dat is al afgesproken. En als mensen liever niet komen om wat voor reden dan ook dan is dat ook goed, even goede vrienden! Ik nodig nooit uit en vier het altijd op de dag zelf (of op meer dagen), familie en vrienden/kennissen zijn altijd welkom, wie langs wil komen die komt maar. Cadeau is niet verplicht, dat je langs komt is al een cadeau! 

De eerste kaarten heb ik al binnen. Ik begin mij al jarig te voelen. Op 1 kaart staat dat ik hem zaterdag pas mag openen..... ik zal mij er keurig aan houden.... ik ben benieuwd, ik herken het handschrift niet. 

Zaterdag verwacht ik dat het druk wordt...... ik ben er (bijna) klaar voor! 

Ik ben van plan nog niet te zoenen en te knuffelen en liever geef ik ook nog geen handen...... als er veel mensen zijn dan zijn dat handen en knuffels van veel mensen die weer veel andere mensen hebben gezien en misschien aangeraakt...... dat geeft gewoon een grotere kans op verspreiding. Ik kan het dan weer doorgeven aan andere visite ..... dat wil ik liever niet. Ook al is de kans op problemen veel kleiner dan een jaar geleden, we zijn er nog niet vanaf..... het loopt alweer iets op..... nog niet dramatisch, maar het is afwachten hoe het verder gaat. Het is een kleine moeite om een klein beetje afstand te houden waar het mogelijk is. Alle beetjes helpen! Het meest veilig is natuurlijk om iedereen te isoleren, maar dat gaat wat ver. We mogen en kunnen weer wat meer, ik vind het heerlijk om weer gewoon mijn verjaardag te vieren, maar ik wil ook niet doen alsof corona niet meer bestaat. Ik doe weer gewoon overal aan mee, maar met een beetje voorzichtigheid. 



Je QR-code hoef je niet te laten zien, ik kan hem toch niet scannen 😂. Van de meeste mensen weet ik dat ze zijn ingeënt, van iedereen verwacht ik dat ze niet komen als ze ziek zijn. Het zijn van die simpele dingen..... natuurlijk valt niet alles te voorkomen, maar een beetje nadenken helpt al veel! 

Nu even pauze en wat eten, dat zou ik bijna vergeten...... en daarna weer verder! Nee, mijn huis zal morgen niet perfect opgeruimd zijn en ik zal misschien ook wel ergens vergeten zijn te stoffen.... maar het is mij goed genoeg..... wie er niet tegen kan die gaat maar weg. 

Ik verwacht een gezellige 67ste verjaardag!

Donderdag had ik een pakketje besteld, vrijdag kreeg ik bericht dat ze het verstuurd hadden.
Vrijdagavond stuurde postnl. mij een berichtje dat ze het brengen tussen 11.00 en 13.30...... op.....
woensdag 6 oktober! Het duurt nog jaren voor 6 oktober weer op woensdag valt (2027), tegen die tijd heb ik het niet meer nodig. Gekke postnl! 



2 opmerkingen:

  1. Het is JOUW huis en JOUW stof. Niemand mag zich daarmee bemoeien.
    Veel drukte Ans, hartelijk gefeliciteerd en het wordt/is vast oergezellig.
    Ng een fijne avond!!

    BeantwoordenVerwijderen