Zoeken in deze blog

vrijdag 15 oktober 2021

Zoekt en gij zult vinden

 


Vaak kan ik dingen niet vinden, vooral dingen die ik een "betere" plek heb gegeven. 
Of als ik snel wat dingen naar boven heb gebracht om het beneden wat ruimer te maken zoals met een verjaardag. Ook dit keer wist ik niet meteen alles te vinden, maar het is allemaal weer terecht, dat viel dus mee! Maar iets anders ben ik al een jaar kwijt en dat heb ik nu nodig! Kerstmuziek van de kapel! 
Het zit in een map, ik weet de kleur..... hij stond altijd beneden in de kast, maar daar paste hij niet goed meer in dus ik verzon een betere plek...... tsja, maar waar? In mijn herinnering zit het nu in een plastic bak.... maar misschien heb ik het daar wel weer uitgehaald omdat ik een nòg betere plek wist.
Vorig jaar speelde ik niet mee, maar mijn broer wilde mijn plaats wel innemen en had de map nodig....... niet te vinden! Ik was juist zo lekker aan het opruimen, maar ik haalde alles weer overhoop om het te vinden..... zonder succes! Ik gaf het op: "Ik zoek niet meer, ik kom het vast vanzelf wel een keer tegen!" 
Niet dus. En nu had ik vrijdagavond die map nodig. Veel tijd om te zoeken had ik niet..... dus dat lukte niet! Ik had wel even een kleine boekenkast leeggehaald (waar ik al heel vaak in gezocht had) want misschien is het ergens tussen of achter gegeleden. .....niet dus. Ik bedacht een plek waar ik waarschijnlijk nog niet gekeken had..... best een goede plek..... ook niet!
Zaterdag komt er niet veel van zoeken, maar zondag ga ik toch maar weer dingen overhoop halen om te zoeken! Dan kan ik gelijk weer naar beneden brengen wat tijdelijk naar boven ging (ik krijg zaterdag nog verjaardagsvisite, dus liet het meeste nog maar even staan). 
Voortaan schrijf ik het op als ik iets een nieuwe plek geef..... echt..... ik ben te goed in opbergen! 
En vrijdagavond....... luisterde ik hoe de anderen kerstmuziek oefenden! Nou ja, sommige dingen kon ik wel meespelen, maar dat was dan de melodie en niet altijd mijn eigen partij. Ik kan gelukkig redelijk uit mijn hoofd spelen, dus ik hoefde niet aldoor stil te zitten. 
We speelden een kerstnummer wat we nog niet vaak gespeeld hadden en daar blijk ik een partij in te hebben die niemand anders heeft......ik had geen idee wat ik zou moeten spelen, het is niet de (hoofd-)melodie, ik kan mij niet herinneren hoe hij was, maar mijn partij werd gemist. 
Tsja....... dat wordt dus flink zoeken!




3 opmerkingen:

  1. Broodtrommel, kelder, nachtkastje, aardappelbak, oud papier...
    Je snapt dat het een bekend verschijnsel is.😁
    Het overkomt me ook dat ik iets ergens gauw neerleg omdat de bel gaat, of de telefoon of zo, dan ben ik het ook kwijt. Dan moet ik me letterlijk voor de geest halen: ik was dit en dat aan het doen en toen.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O ja, dat zijn ook van die momenten dat je het ondoordacht weglegt...... Ik zoek altijd eerst op de plekken waar het niet is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Pat Ricia
    Te goed opruimen is ook een hele kunst!

    Ans Dekker-Martis
    Vind ik ook.... ruim ik eens goed op is het weer niet goed!

    Pat Ricia
    Herkenbaar hoor. 😂

    Theodora Ederzeel
    Ik leg heel vaak alles op dezelfde plek weer terug. Belangrijke spullen, zoals sleutels gaat het niet mis. Toch komt het nog voor als ik moe ben of zo dat ik dan toch weer loop te zoeken. Ik zoek niet zo lang meer en dan ineens komt het toch tevoorschijn.

    Ans Dekker-Martis
    Voor dat soort dingen heb ik wel een vaste plek, maar toch..... kom ik met tassen boodschappen binnen en dan leg ik mijn sleutel ergens anders neer en dan moet ik weer zoeken. Soms kijk ik er gewoon overheen, maar soms is het gewoon een onlogische plek.

    BeantwoordenVerwijderen