Zoeken in deze blog

zondag 17 oktober 2021

Vrijdag, zaterdag en zondag...... ik bleef jarig, maar nu wordt het weer normaal!

Vrijdag kreeg ik weer visite, nu maar 1 persoon. Het was laat voor we er erg in hadden en ik moest nog naar de kapel dus ik was genoodzaakt mijn visite min of meer weg te sturen..... het kon even niet anders, ik moest nog eten en wat lekkere dingen inpakken, want ik zou trakteren op de kapel. 
Maar ik was er op tijd, vroeg genoeg om alvast chocola neer te zetten voor bij de koffie en thee. 
Natuurlijk zet ik dan veel neer, er moet keus zijn en het moet niet snel op zijn.... dus chocoladerozijntjes, M&M's-pinda (nou ja ander merk), candybars..... voedertijd dus. De hartige dingen kwamen in de pauze en na afloop. Deze keer vulde ik geen bakjes met chips, maar nam kleine zakjes mee..... ook wel eens leuk! Wat ik wel in bakjes deed (chocola, kaas, kabanoshi-worstjes e.d.) deed ik in kartonnen bakjes en ik gebruikte kartonnen borden.....  als ik niet tot het eind blijf dan wil ik niet dat anderen extra afwas hebben omdat ik trakteer! 
Het was gezellig, maar ik bleef niet lang, ik was gaar!

Zaterdag eerst boodschappen doen, het was heerlijk weer buiten, hier hou ik van, lekker fris. Ik vind het heerlijk om in de zomer zonder jas naar buiten te gaan, het is altijd weer even wennen aan een jas en aan sokken en schoenen (ik loop de hele zomer op blote voeten op slippers, muiltjes etc.).... maar nu ik letterlijk buiten een frisse neus haalde vond ik dit ook weer heerlijk. Het was buiten 12 graden, binnen 18.  De achterdeur mocht even lekker open, frisse lucht. Binnen daalde de temperatuur een halve graad.... geen probleem. Alleen vrijdag had ik de thermostaat iets hoger gezet...... heel even de kilte eruit. Het was niet echt koud binnen, maar 18 graden zonder verwarming voelt soms anders dan 18 graden met verwarming en dan is het soms lekker om het even een uurtje wat hoger te zetten. 
In de middag bracht ik 's middags snel een cadeau weg naar iemand die haar verjaardag vierde, een soort bliksembezoek. Snel weer naar huis, want ik kreeg zelf visite......en kreeg alweer leuke cadeaus! Het was gezellig en ze bleven eten, broodjes, dat hadden we al afgesproken. Allerlei soorten broodjes, vleeswaren, salades, kaas, kroketten en knakworstjes....... dan is er voor iedereen wel iets en anders heb ik nog wel pindakaas. Ik denk dat ik dat voortaan op mijn verjaardag zelf ook doe 's avonds..... dat is nog beter dan even snel tussendoor iets halen. Dit is eenvoudig aan te passen aan het aantal mensen dat er is, want wat extra broodjes in huis is geen probleem en kroketten in de vriezer ook niet. Ik laat de mensen het zelf klaarmaken,  wie wil die neemt en wie niet wil niet.... zo eenvoudig is het. Snel klaar.... de kroketten duren het langst, maar wie daar niet op wil wachten neemt maar wat anders. 
In elk geval ging dit dus prima, er werd flink gegeten..... altijd leuk als je merkt dat het smaakt. 
Toen ze 's avonds weggingen liep ik gewoon in mijn shirtje met korte mouwen naar buiten, ik vond het lekker! 

Zondag was opruim- en zoekdag en alvast wat versieren voor Halloween.



De dag begon rustig, ik had geen wekker gezet en mocht van mijzelf rustig aan wakker worden.....dat werkt bij mij vaak beter dan meteen aan de slag gaan. Als ik meteen aan het werk ga dan ben ik er nog niet helemaal bij, dan ben ik onhandig en kan ik maar moeilijk logisch nadenken. Als ik rustig aan bijkom dan voel ik mij veel beter en helderder.


 
Eerst maar eens wat opruimen beneden, de cadeaus kregen nu hun eigen plek en daardoor vond ik iets terug dat gevallen was...... heel klein, metaalkleurig..... het kon niet weg, maar ik zag het niet. Op de grond gezocht, op tafel..... ik had in de fruitschaal gekeken, maar gunde mij geen tijd hem helemaal leeg te halen..... dat had ik beter wel kunnen doen, want onder een appeltje vond ik het.



Ik was blij, want het was een onderdeel van een cadeautje. Het gleed er af en dat is natuurlijk altijd jammer, maar als ik het net gekregen heb vind ik het nog erger! Maar het kwam dus weer helemaal goed!









En toen kon ook de tafel weer op z'n plaats (met een verjaardag zet ik hem meestal anders neer, zodat ik meer mensen tegelijk op een logische plek kan herbergen, maar het is ruimer als hij op zijn 'eigen' plek staat) en konden er weer wat andere dingen dingen naar beneden, dan heb ik daar weer wat meer ruimte om naar mijn kerstmuziekboek te zoeken. Ik heb wel weer wat kerstmuziek ondertussen.... nog niet het belangrijkste, maar dat komt misschien ook nog wel! Dat heb ik te danken aan iemand die muziek die in het clubgebouw ligt aan het uitzoeken is en digitaliseert en alle kerstmuziek voor altsax naar mij toestuurt zodat ik de printer aan het werk kan zetten. Ik ben er blij mee.....  ik zocht natuurlijk nog wel, maar het voelde goed om in elk geval weer iets te hebben, ook als het muziek is die ik (nog) niet echt nodig heb! 

Ik zocht zondag vooral beneden, ik had steeds vooral boven gezocht omdat ik zeker wist dat ik hem naar boven had gebracht..... maar ondertussen weet ik niks meer zeker, dus toch ook maar beneden kijken.
Lange tijd had ik niet echt meer gezocht, maar dacht er wel aan, als ik dus ergens in een 'donker' hoekje bezig was keek ik toch even. Ooit komt de map terecht, dat kan niet anders, maar wanneer en waar? Vast op een plek waar ik al vaker gekeken heb, dat moet haast wel! Soms kijk je gewoon over iets heen, misschien komt dat omdat je het daar eigenlijk niet verwacht of misschien omdat je te snel wilt.....hoe dan ook, hij is spoorloos. 

Morgen is er weer een dag. Een dag zonder afspraken, dus ik kan lekker doorgaan in huis. De volgende afspraakloze dag is pas donderdag... dan kan ik ook weer lekker doorgaan. 

Als het allemaal kan doorgaan is er volgende maand weer een rommelmarkt in De Bolder, ik ben al aangemeld...... dan hoop ik de dingen te verkopen die ik op eerdere rommelmarkten wilde verkopen..... maar die gingen niet door. Dat ruimt dan ook weer! 


 








2 opmerkingen:

  1. Poepoe, dat is een lange verjaardag bij jou. die telt voor drie. 😄
    Halloween, daar krijgen wij haast niets van te zien. Te weinig animo onder de mensen, hoe de kinderen erover denken weet ik niet. Het leeft gewoon niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Sinds hier een jaarlijkse Halloweentocht was ging het echt leven. Dat was ook altijd geweldig gedaan.
    Vorig jaar ging het natuurlijk niet door en nu weer niet, jammer maar begrijpelijk. Als het lang onzeker is of het kan dan is het lastig om nog even snel te regelen.
    Ik vind het leuk om mijn huis te versieren met alle soorten feesten

    BeantwoordenVerwijderen