Zoeken in deze blog

zondag 24 oktober 2021

Zaterdag

 Zaterdag, ik was veel van plan, had zelfs een lijstje gemaakt..... maar ik was niet vooruit te branden. Ik bracht wel al vroeg mijn reservesleutel terug, maar daarna liep het tempo al snel terug.
Ik heb echt nog wel nuttige dingen gedaan, maar niet zoveel als ik van plan was. Toch nog wat gezocht en opgeruimd, afgewassen, wat Halloversiering opgehangen







en mijn kerstmuziekboek (het nieuwe, met hulp van anderen kunnen samenstellen) aangevuld met wat ik er een dag eerder nog kreeg en alles genummerd en een lijstje gemaakt met wat ik mis. Nog steeds verwacht ik het boek te zullen vinden, maar ja..... wanneer, dat is de vraag!

Het was dus zeker geen verloren dag, maar het tempo lag laag. Vaak heb ik dat als ik de avond ervoor muziek heb gespeeld (of iets anders dat veel energie kost), dat kost mij nog best veel moeite en ik heb eigenlijk altijd al gehad dat ik na een drukke dag weer even bij moet komen. Dat is met de jaren niet beter geworden, al is het wel weer beter dan de afgelopen jaren..... toen was letterlijk alles teveel, dus ik mopper niet nu het wel beter gaat..... maar toch is het jammer als ik mij niet aan mijn eigen planning hou daardoor. 
Als ik koste van kost doorga lig ik een dag later helemaal op apegapen, dus ik kan mij maar beter aanpassen ..... wel doorgaan maar rustig aan en op tijd pauzes nemen. Klussen afwisselen met rustiger karweitjes, die moeten ook gebeuren, dus dan ben ik toch nuttig bezig..... en tijdens een pauze gewoon even helemaal niks doen is soms ook nodig en desnoods even een tukkie. 

Geen probleem, zondag is er weer een dag en dan gaat het vast beter!
Ik gebruik gewoon de planning van zaterdag weer.







2 opmerkingen:

  1. Houd jezelf in acht Ans.
    Het is goed dat je het zelf aanvoelt, span je je op dergelijk dagen teveel in? Dat kan hoor, soms loop je jezelf voorbij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan er niet aan ontkomen dat sommige dingen wat veel energie vragen...... dat is niet zo erg, als ik maar niet te lang doorga en op tijd mijn rust pak. Als ik merk dat ik de volgende dag nog niet voldoende energie heb dan geef ik daar aan toe (zonder te overdrijven, ik ga niet de hele dag liggen, maar doseer mijn bezigheden).
    En steeds iets meer proberen te doen is prima om te proberen de conditie op te bouwen, maar ik hou wel mijn grenzen in de gaten, anders is het afbreken i.p.v. opbouwen. Het gaat best goed de laatste tijd, maar na de zomervakantie heb ik wel het leven van voor de lockdowns weer opgepakt, dus het is weer drukker.... maar wel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen