Zoeken in deze blog

woensdag 27 oktober 2021

Wachtwoordellende

 Er stonden nog wat vragen voor mij klaar las ik in de mail.... ja, dat dacht ik al, ik was al naar die site geweest maar kon niks vinden..... maar nu, via een link in de mail kwam ik op de juiste plek..... ik moest inloggen. Ja maar...... ik had nog geen wachtwoord....ik kan mij in elk geval niet herinneren dat ik daar ooit een wachtwoord voor maakte en bovendien zat hij ook niet in mijn "wachtwoordenonthoudbakje"!! Geen idee hoe ik mij daar dan heb kunnen opgeven, maar ik kon mij echt geen wachtwoord herinneren, Ik zag nergens dat je je kon aanmelden als nieuweling, het enige dat ik kon vinden was "vergeten wachtwoord" ..... dat dan maar.... en er werd mij een link toegestuurd. 

"Vul uw wachtwoord in" ..... ik verzon wat en moest het herhalen.... ze waren niet gelijk. Kan een keer gebeuren als je niet kan zien wat je typt..... nog eens...... en weer stond er dat ze niet gelijk waren.... dat herhaalde zich nog een paar keer,  ik vond het vreemd, want zoveel keer mij vergissen werd wel erg onwaarschijnlijk. Ik probeerde het met een ander, simpeler wachtwoord..... nu stond er geen cijfer in... ik vulde het aan maar er bleek ook geen leesteken in te staan....zucht, zeg dat dat meteen. Vervolgens waren ze weer niet gelijk. 
Ik gaf het op! Ik keek nog even in mijn mailbox.....huh? Een hele rij met inloglinks voor een nieuw wachtwoord! Ik denk dat toen er iets niet lukte ik weer zo'n mail kreeg (herstellen mag blijkbaar niet) en dat dan de oude link niet meer werkte en dat alles wat ik daar nog op deed voor een nieuwe mail met link zorgde...... pfffff.... lekker handig. Volgens mij was ik al een half uur verder, maar ik klikte op de link in  de laatste mail, tikte langzaam om geen fouten te maken mijn nieuwe wachtwoord in, herhaalde en .....BINGO..... ik kwam bij de vragenlijst. 
Die bleek uit 2 vragen te bestaan. Ik weet niet meer letterlijk wat er stond, maar het was zoiets als: 'Heeft u onze vragenlijst per post ontvangen?' en 'Heeft u hem ingevuld en verstuurd?' Ik klikte door en kreeg te lezen "U bent klaar!" 
Dat was erg veel werk voor zo weinig en zulke simpele vragen die in mijn ogen onnodig waren.

En even een update:

Ik ben alweer aardig opgeknapt! Vandaag nog wat rustig aan gedaan en dan verwacht ik donderdag weer kiplekker te zijn. Toch even te druk geweest waarschijnlijk, want een griep of zoiets is dit niet geweest.... meer een waarschuwing dat ik even mijn gemak moest houden. Voor alle zekerheid zal ik voor ik ergens naartoe ga een sneltest doen, maar het zou mij heel erg verbazen als die positief aangeeft.
Ik heb dit vaker, maar lange tijd had ik het natuurlijk nogal rustig (vanaf de eerste lockdown), dus kwam dit minder voor. 


1 opmerking:

  1. Susanne Bout
    Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Dus deed je even pas op de plaats. Nu ben je al weer bijna kiplekker.
    (Nou, meer gezegdes kan ik even niet bij elkaar verzinnen.) 🤣

    Ans Dekker-Martis
    Susanne Bout En ben ik zo gezond als een vis 😃 maar ik was heel even hondsberoerd.
    Dat was een kink in de kabel.... ik ging even bij de pakken neerzitten, maar gooide het bijltje er niet bij neer. Donderdag pak ik gewoon de draad weer op!

    Geja Staal
    Heel herkenbaar die wachtwoordellende, heb ik net achter de rug #
    Want een papieren QR code

    Ans Dekker-Martis
    Soms gaat het zo moeilijk! En ze schrijven er niet altijd meteen bij wat de regels zijn, elke keer mankeert er weer iets anders aan. Ik zal ook wel eens zelf onhandig zijn, maar ze maken het niet altijd eenvoudig!

    BeantwoordenVerwijderen