Zoeken in deze blog

zondag 8 mei 2022

8 mei moederdag

 


Als het Moederdag is moet ik altijd weer aan die ene keer denken..... ik heb het wel vaker verteld, maar het blijft zo'n mooie herinnering omdat mijn moeder zo blij was en verbaasd. 
Mijn moeder was al niet zo best ter been meer..... zij hield van een mooie tuin, maar hield niet echt van tuinieren (ooooo, dan heb ik dat van haar!) ..... Moederdag is een mooie gelegenheid om tuinplantjes te geven om de tuin wat op te fleuren.... en ik kan natuurlijk zeggen dat ik wel help, maar ik had een beter idee ...... 's morgens vroeg gingen Edwin en ik heel stilletjes in haar voortuin plantjes planten. Gelukkig sliep zij aan de achterkant, dat scheelde weer, maar ze was een ochtendmens, dus we moesten wel vroeg zijn. Niet dat zij nou dagelijks voor dag en dauw opstond, maar het werd nooit laat en 's morgens deed zij het meest. 
Wij waren wel een beetje giechelig.... sssssst....... voorzichtig lopen.... en vooral niks laten vallen dat lawaai kan maken. We wilden natuurlijk ook de buren niet wakker maken. 
Onze plantjes verdeelden we leuk over de tuin..... lekker fleurig werd het. Daarna snel weer in de auto, alles meenemen en naar huis. 
Na een tijdje ging de telefoon: "Doe ik vanochtend de gordijnen open, staat de voortuin vol met leuke plantjes.... zo ineens, ik heb er niks van gemerkt..... heb jij dat gedaan?" 
Ze had het goed gegokt..... en wat was ze blij. Missie geslaagd!



Het gaat niet om geld, een cadeau hoeft niet duur te zijn. Iets iemand helpen met iets  wat hij zelf niet of niet goed kan is ook een cadeau. Het stiekem doen zonder dat het gemerkt wordt vond ik zelf heel geslaagd, maar dan moet je wel zeker weten dat het gewaardeerd wordt. Iemands tuinbank schilderen in een kleur waar de eigenaar niet van houdt is niet goed doordacht. Of iets vervangen en het oude weggooien.... terwijl iemand dat niet kwijt wilde.... wel even goed nadenken dus. 
En een bon geven voor klussen kan ook leuk zijn..... 10x afwassen, 10x de hond uitlaten, een maand boodschappen doen, een week eten koken ..... er is genoeg te bedenken. Sommige klussen kunnen  alleen als je in de buurt woont natuurlijk. Er wordt wel eens geklaagd dat het allemaal zo commercieel wordt, maar dat is maar wat je er zelf van maakt..... en dat is met alles zo. Het hele jaar door wordt geprobeerd ons dingen te laten kopen die we niet nodig hebben en niet willen of niet kunnen betalen..... je kan je gek laten maken en toch kopen, je kan ook op zoek gaan naar wat je wel wil en het betaalbaar houden. Dure cadeaus..... ik vind het niet nodig! Ik vind het belangrijker of iemand er blij mee is. 
Als iemand weet dat ik al jaren op zoek ben naar een gele badmat met groene stippen en hij vind die..... voor 1,50 .... dan ben ik daar blijer mee dan met een blauwe badmat van 25 euro.... ik hou niet van blauw in huis en dan is er dus duidelijk minder over nagedacht. (ik zoek overigens geen badmat 😂)
Het perfecte cadeau vinden zal niet altijd lukken, maar probeer er dan toch wat leuks van te maken. Zelf ben ik van het leuk inpakken...... dat maakt het meteen meer een cadeau. 
Ik maak zelf vaak pakketjes met bijvoorbeeld dingen voor/met thee of koffie.... met kaarsen, lekkere dingetjes (kaas, worst, nootjes), bier ... etc. In een doosje, kistje of op een schaal of blad of zoiets. Leuk verdelen.... en met plakband vastzetten als dat nodig is..... soms een lichtslingertje erbij.... folie erom en dan zorgen dat ik bij het knopje van de lichtslinger kan ....... en dan voordat het overhandigd wordt de lampjes aan.... is ook met Kerst leuk! Strikje erop, lintjes eraan.... bedenk wat leuks. 
Daar zijn veel variaties op te bedenken.... ik vind het leuk om te doen en over het algemeen valt het in de smaak. Je moet natuurlijk wel weten waar iemand van houdt, maar veel dingen kunnen bijna altijd. 
Vroeger versierde ik kindercadeautjes vaak met snoep.... zag er ook leuk uit! 
Soms heb ik wel eens het gevoel dat ik alles al eens gedaan heb..... ik weet niet altijd iets te bedenken, maar in veel gevallen is een pakketje met lekkere dingen altijd goed. Maar ja, dat wil je ook niet elk jaar geven. Douchespullen kan ook altijd, niet origineel, maar altijd bruikbaar. Voor een theedrinker zijn allerlei theesoorten altijd een idee..... maar soms weet zelfs ik even niks meer! Als ik iemand al 3 jaar achter elkaar een vogelhuisje geef..... dan moet ik toch eens iets anders bedenken 😂
Veel mensen vinden het leuk om naar vogels in de tuin te kijken, dus voor vogels heb ik toch al vaak wat gegeven, zoals allerlei vogelvoederdingen.... de meest bijzondere vond ik zelf een bloem waar je voer in kon strooien. 

Vandaag komen de Arnhemmers...... ik zet zoals altijd potten thee, koffie en heet water (voor wat anders) op tafel en verder doe ik niet veel. Ik ben nog ziek en ik ben moeder.... dus alle reden om mij te laten verwennen 😂. Drinken pakken ze toch al meestal zelf, vaak regelt Edwin dat ..... dus dat maakt niet zoveel verschil, maar ik maak geen eten klaar..... Edwin haalt wel wat! 
Ik heb ook geen boodschappen gedaan.... niet fit genoeg, maar hoestend en niezend in een winkel.... ... daar zijn ze niet zo blij mee. 
Ik was zo ondertussen wel door mijn melk heen en ik heb niet veel eieren meer en geen verse groente.... .... maar daar hebben we Picnic voor..... die komen maandagochtend!  Nou, tegen de tijd dat dat op is zal ik vast wel weer op de been zijn....... en anders mogen ze nog een keer komen! 

Fijne moederdag voor de moeders die het vieren en verder iedereen een fijne zondag.


2 opmerkingen:

  1. Goed idee om de tuin vol plantjes te zetten. 😀
    Nu ben je dus nog niet beter, maar dat had je ook niet verwacht hè. Toch leuk dat het bezoek er was! Dat fleurt weer wat op.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben nog altijd blij dat ik dat zo gedaan heb, ze was er zo blij mee!
    Wel opgeknapt, elke dag een beetje, maar nog niet fit..... en vandaag is merkbaar dat het gisteren drukker was, maar het was wel heel gezellig!

    BeantwoordenVerwijderen