Zoeken in deze blog

zaterdag 7 mei 2022

Weg is weg

 Al een paar jaar let ik erop dat er meer de deur uitgaat dan er binnenkomt. 
Dat gaat om aantallen en niet om omvang, want dan wordt het wat ingewikkeld. 



Ik houd het bij..... zo ongeveer...... en het lukte elk jaar, maar het was nog steeds vol...... en ik gooi natuurlijk niet zomaar alles weg. Het waren niet altijd grote verschillen, maar toch..... weg is weg. 
Regelmatig is er iets stuk waarvan ik op zolder nog een bruikbaar exemplaar heb staan..... dan hoef ik niks nieuws te kopen en het ruimt weer. Handig zo'n zolder. Zo kon ik jaren geleden goedkoop een nauwelijks gebruikt senseo-apparaat overnemen.... heel toevallig dezelfde die ik al jaren in gebruik had, zelfs dezelfde kleur. 
Die kwam op zolder te staan. Die in de keuken ging steeds meer piepen en kreunen, er brak wat af..... hij moest weg en de andere kwam van zolder..... perfect! Ik ben dan wel zo dat ik onderdelen bewaar die natuurlijk op beide apparaten passen...... altijd handig (al moet ik wel zoeken waar het is als ik het nodig heb!). 
Kleding...... dat moet echt minder, net als de voorraad badschuim e.d. ..... daar let ik ook op..... kleding koop ik nog maar zelden, net als spullen voor onder de douche en erna ...... eerst de voorraad opmaken. Zelf aanbiedingen laat ik vrijwel altijd aan mij voorbijgaan. 
De voorraad was- en schoonmaakmiddelen is ook groot zat...... dus ook eerst minderen. Het is zo verleidelijk om een lekker ruikend schoonmaakmiddel te kopen...... maar eerst moet ik ruimte maken. 



Dit jaar heb ik echt flink geruimd en er volgt nog meer...... wat ik dit jaar veel kocht waren plastic bakken om spullen netjes in te bewaren.... vaak gingen er dozen weg.  Netjes is het nog niet..... maar dat komt ook omdat ik overal ruimte moet hebben bij de ramen omdat die vervangen gaan worden. 
Ik weet niet precies wanneer, maar ik kan niet alles op het laatste nippertje doen, dus ik was flink aan het stapelen, maar door griep staat het nu al een week stil. Ik kan niks meer vinden, maar als de nieuwe ramen erin zitten kan ik weer dingen neerzetten zoals ik dat wil. En omdat ik op tijd alles ruim moet hebben bij het raam heb ik (waarschijnlijk) geen tijd om alles op mijn gemak uit te zoeken zoals ik voor die tijd deed. Gelukkig mag ik ook bakken stallen in iemands schuur.... zo blij mee..... dingen die ik voorlopig toch niet nodig heb. Dichtbij, ik heb een sleutel.... ideaal. Er staat het één en ander klaar om naar die schuur te brengen..... maar toen sloeg de griep toe, dus het staat nu in de kamer..... komt goed, even geduld nog! 




Ik heb in de badkamer al veel potjes, flesjes, badeendjes etc. in kleine bakken gedaan, zodat ik het kastje en het rek onder het raam  sneller opzij kan schuiven. .... met losse spulletjes erop is dat te lastig. 
Hier en daar heb ik al spullen van de vensterbanken weggehaald ....... het schiet wel op, maar ik ben er nog niet. Als ik voldoende opgeknapt ben ga ik weer verder..... .... het heeft geen zin om dat nu al te doen .... ik knap wel op, maar het gaat nog niet. Gisteren iets meer gedaan dan de dagen ervoor..... niet veel, maar afgewassen en beneden een klein beetje opgeruimd wat ik de dagen ervoor had laten liggen.... ik merkte het 's avonds... toch iets teveel gedaan, maar het viel nog mee... ik had het niet echt overdreven en af en toe moet er toch weer wat gedaan worden ...  ik had geen extra klussen gedaan, gewoon een beetje rommelen. De eerste dagen deed ik echt niks..... elke stap was er al 1 teveel..... dat is nu al een stuk beter, maar gewoon uitkijken dat ik het niet overdrijf. Dat lukt mij wel, ik weet tot hoever ik kan gaan, ik heb dit altijd al, maar als ik ziek ben (geweest) is dat erger en wordt pas langzaam aan beter ..... het enige waar ik op moet letten is dat ik mij niet laat overhalen om dingen te doen die ik beter nog niet kan doen. Het is zo verleidelijk om ja te zeggen tegen heel normale dingen, maar daar trap ik niet meer in! 
De zolder moet dus ook nog even wachten..... .... volgende week wel weer wat buiten zetten wat 'grofvuil' op moet halen (anders moet ik 4 weken langer wachten) maar dat gaat wel lukken. Ik heb nog even de tijd en ik hoef er niet ver mee te slepen. 
Wat weg is is weg!




Wel jammer dat mijn ritje naar Action deze week niet doorging..... ik wilde weer een voorraad plastic bakken kopen... en daarna gezellig op visite, maar ja.... dat komt ook wel weer. 
In plaats van opruimen denk ik nu na over hoe ik het verder aan ga pakken, wat het belangrijkste is en meer van die dingen.... dat helpt ook een beetje. 
Dat opruimen is ook iets dat ik zelf moet doen.... ik weet zelf wat ik bewaren wil en wat weg kan, wat ik de kliko mag en waar ik een nieuwe eigenaar voor wil zoeken. Wat tijdelijk opgeborgen mag worden en wat ik te vaak nog nodig heb. Al een ander opruimt kan ik helemaal niks meer vinden..... en krijg ik toch het idee dat er stiekem dingen weggegooid zijn! Nee, laat mij het maar zelf doen.... mijn huis, mijn probleem, mijn klus! Het staat even stil, maar het komt goed! 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten