Zoeken in deze blog

zondag 22 mei 2022

Zaterdag....

 ... eindelijk weer eens een beetje een gewone dag. Nou ja, gewoon, best wel druk, maar wel met rustige dingen. 
Eerst naar een verjaardag en even snel een cadeaubon kopen, want ik had natuurlijk niks gekocht deze keer. Nou woont hij bijna naast de winkel waar ik cadeaubonnen kan kopen, dus dat ging in één keer door. Gezellig even gezeten en toen naar huis..... even languit.... even bijkomen en toen naar de Grote kerk.... naar het slot van de korendag. 

Ik had beloofd te EHBO-en. Eigenlijk stond ik  als reserve, maar er kwam geen ander, dus ik mocht samen met mijn EHBO-ende buurvrouw er naartoe. 
Afzeggen ..... ik heb er aan gedacht en ik had ook al gemeld dat ik ziek was, maar ik wist dat er verder niemand was en er moeten 2 EHBO-ers aanwezig zijn, dat is regel! Dus als ik afzeg is dat toch een probleem.... vooral als er iets gebeurt en er blijken er niet genoeg te zijn. Meestal gebeurt er niet veel bij dergelijke dingen, maar het kan altijd en dat heb ik ook al eens ervaren bij een soortgelijke gebeurtenis.


 
Omdat ik afgelopen week elke dag een beetje opknapte durfde ik het aan. Het was maar twee uurtjes ...... korendag duurt de hele dag en is op diverse locaties in Monnickendam..... maar ik hoefde alleen bij het slot te zijn..... dan speelt de fanfare van Marken ('Juliana') en komen de koren allemaal naar die kerk en zingen we met z'n alleen samen.......en ik kan daar zitten. Het is altijd gezellig en er gebeurt zelden wat.... ik durfde het aan! Het was al de 25ste korendag. Altijd in/rond eind mei en meestal mooi weer. Heel gezellig dan met al die koren die door Monnickendam lopen om ergens te gaan zingen en een terrasje te pakken.... en het publiek. Allerlei koren, groot en klein en diverse genres.....  een programmaboekje geeft aan waar welk koor zingt en hoe laat. Dat boekje is tevens toegangsbewijs en kost 3,50. 
Daar staan dan ook de teksten in van de liedjes die aan het eind meegezongen worden, soms met muzieknotatie. 





Dit jaar werd het op 5 locaties gehouden en er waren 58 koren....  ... volgens mij waren het er meestal meer, maar ja..... 2 jaar niet gezongen in coronatijd kan een reden zijn om niet te komen. En 6 km. verderop was ook een korenfestival...... dan moeten er keuzes gemaakt worden.... maar daar was het maar op 1 locatie. 




Het was inderdaad weer heel gezellig, ik hou daar wel van....... ik zing graag mee! Ik merkte wel dat ik nu nog slechter bij stem was dan anders..... dat zal door het vele hoesten komen. Dat is nog niet helemaal over, maar het wordt steeds minder. 
En het maakt mij niet uit wat er dan gezongen wordt..... het is gewoon heel leuk om met z'n allen samen te zingen! 
Het laatste lied was wat ongebruikelijk, maar bijna iedereen kan het meezingen en er was tekst en muziek: "Dona nobis pacem" . Er was bewust voor dit lied gekozen vanwege de betekenis (Schenk ons vrede). 
Achter mij zat een man met een prachtige lage stem die een tegenpartij zong.... of canon, dat kan ook, zo goed lette ik niet op, mij viel alleen op dat het erg mooi klonk en er dwars doorheen ging. waarschijnlijk toch een canon denk ik ..... wow, ik applaudisseerde ook voor hem na afloop, zo mooi! 
Hij was het gewend, met zijn koor zong hij dat ook. 

En voor de liefhebbers.... we hebben dit jaar ook weer het meezingkorenfestival op 9 juli. Ook leuk.

We wachtten na afloop nog even tot de meeste mensen naar buiten waren..... er kan er altijd nog eentje van de trap vallen of zoiets. Kan natuurlijk ook als er nog maar 2 mensen zijn, maar hoe meer mensen, hoe groter de kans dat er toch wat mis gaat, dus wij rennen nooit als eerste de deur uit! Wachten tot  de laatste weg is hoeft ook niet, dat zou ook weer overdreven zijn. 

Naar huis.... ik voelde dat ik flink moe was.... zolang ik daar was in de gezelligheid leek het mee te vallen, maar op weg naar huis sloeg de vermoeidheid toe.  Toch besloot ik nog even naar AH te gaan.... ik had de afgelopen weken steeds genoeg eten in huis gehad, maar het begon nu wat saai te worden, er was niet veel variatie meer. Verse groente, fruit en brood kon ik wel weer gebruiken..... ik had Picnic wel een keer laten komen, maar dat was ook alweer bijna 2 weken geleden. Net als moederdag toen Geurtje en Edwin het één en ander aan boodschappen meenamen. 
Ik wist dat als ik eenmaal ging zitten dat ik dan niet meer overeind kwam.... lang in de keuken wilde ik ook niet bezig zijn, dus meteen naar de winkel en dan ook iets meenemen dat snel klaar is.
Weer thuis snel de boodschappen opruimen, mijn nachthemd aantrekken en met een bak maaltijdsalade op de bank...... heerlijk. Mijn ogen werden zwaar..... ik was echt bekaf, maar het was een heerlijke dag geweest...... als ik zondag nog steeds redelijk fit ben dan kan ik het normale leven weer oppakken.... niet meteen overdrijven (geen extra dingen en stoppen als het niet gaat)...maar dan kan het weer als ik het een beetje doseer. 

En nu moeten we weer uitkijken voor de apenpokken...... maar...... ik ben beschermd! Ik ben vroeger ingeënt tegen pokken en dat schijnt ook tegen apenpokken te beschermen..... levenslang!!! 
Er wordt al lang niet meer ingeënt tegen pokken omdat de ziekte uitgeroeid is .......en apenpokken is toch wat anders, al is het er wel aan verwant. Hopelijk valt het mee en blijven de besmettingen beperkt. Maar nu zijn het de ouderen die (voor een groot deel) er tegen ingeënt zijn en dus beschermd zijn. 

Zondag werd ik erg vroeg wakker...... er hing een mooie laag mist aan de overkant die ik snel zag veranderen. 





En om een uur of 8/half 9 was de mist helemaal weg 




Ik was wakker......  wakkerder dan ik normaal om die tijd ben, heel vreemd. Rustig aan ontbijten.... even de laptop pakken.... en ja hoor, ik werd weer slaperig en heb nog lekker een paar uur geslapen. 

Ik leek vrij goed hersteld te zijn van de vermoeiende zaterdag..... dat is positief! Nu niet meteen overdrijven, eerst nog even lunchen en de folders doornemen voor ik een beetje actief wordt..... en niet te lang achter elkaar.... ik wil het niet weer verpesten! 
Uiteindelijk heb ik niet heel veel gedaan, maar alle bakken die klaar stonden voor de 'opslag' even verderop heb ik nu weggebracht...... en nog wat kleinere klusjes.... in elk geval weer wat klaar. Morgen weer een paar bakken wegbrengen, die zijn iets zwaarder en staan nog boven.... en misschien nog wat vullen. 
Het was niet ver sjouwen (30 a 40 meter denk ik) en de meeste bakken wogen niet veel, maar toch..... voor mij op dit moment een hele klus. Allemaal dingen die ik voorlopig niet nodig denk te hebben en die nu even in de weg stonden, zo blij dat ik die schuur mag gebruiken! 
De grijze container is ook weer goed gevuld, die wordt morgen ook weer geleegd...... langzaam maar zeker komt er ruimte in huis. 

Nu nog even eten en dan ben ik weer klaar voor een nieuwe week!






5 opmerkingen:

  1. Zo Ans, toch nog goed bezig geweest.Jij bent altijd behoorlijk betrokken bij dat soort "muziekevenementen", ik niet. Maar al met al is het fijn om weer bezig te zijn. Hier gaat alles z'n oude gangetje, niets bijzonders aan 't handje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoewel ik absoluut niet goed kan zingen vind ik het heerlijk om mee te zingen. De mensen om mij heen zullen minder blij zijn, maar dat is pech hebben. Als EHBO-er niks te doen gehad, maar dat verwachtte ik al..... je weet het nooit, maar dit zijn geen dingen waarbij de kans op gewonden groot is. Dus dit was een mooie manier om weer een beetje op gang te komen.

      Verwijderen
  2. Susanne Bout
    Wat fijn dat je bijna opgeknapt bent nu. Op naar een normale, rustige week.

    Ans Dekker-Martis
    Ja heerlijk..... de rest komt ook nog wel, maar ik kan in elk geval weer wat doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Redelijk opgeknapt en weer actief. Zingen maakt blij, zeggen ze wel eens, daar zit wat in. Misschien maakt het ook beter. 😉
    Dat de vroegere pokkenenting ook helpt tegen de apenpokken wist ik niet. Dank voor de tip, ga ik opzoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Van zingen wordt ik in elk geval blij..... en een blij gevoel laat je beter voelen, al is het maar tijdelijk. Ja, ik ben best tevreden met hoe het nu gaat.
    Marc van Ranst zei dat vorige week op tv..... even opgezocht: Dat was vrijdag bij Beau.
    Het is sowieso al minder gevaarlijk dan de gewone pokken, maar dan nog, dat wil je niet hebben, volgens mij blijft dat altijd zichtbaar als je al die 'pokken' krijgt. Een goed gevoel om te weten dat je beschermd bent.

    BeantwoordenVerwijderen