Zoeken in deze blog

zondag 1 mei 2022

Links?

 Ik ben met 2 linkerhanden geboren, kan ik ook niks aan doen! Nou wil het toeval dat ik links ben, dus dan is het handig om 2 linkerhanden te hebben. 
Maar ja..... de handen kunnen goed zijn, het hoofd moet ook meewerken en wat techniek betreft lukt dat steeds minder. Volgens mij was ik vroeger redelijk handig, maar toen was nog niet alles digitaal. 
Ik kan redelijk goed met de laptop overweg, maar eigenlijk is dat meer met internet dan met de laptop zelf. Als er rare dingen gebeuren dan weet ik het niet meer en schakel ik een hulplijn in. 
Telefoons.... ook zoiets...... ik stam nog uit de tijd dat vrijwel niemand telefoon had en toen wij ook telefoon kregen was het natuurlijk met draaischijf. Volgens mij waren die dingen onverwoestbaar. En je kreeg ze bij je abonnement, dus als hij wel stuk ging kreeg je een nieuwe. 
Je kon er mee bellen..... niet meer en niet minder..... en daar was zo'n ding ook voor bedoeld. 
Ik heb lang een draaischijf gehad, later kwam er een handzaam model met druktoetsen...... gekregen van iemand die een nieuwere aanschafte. Zo kom ik wel vaker aan mijn spullen, heel handig! 
Van Edwin kreeg ik een keer een snoerloze telefoon.... superhandig! Edwin woonde nog hier en vond dat zijn moeder met haar tijd mee moest gaan. Ik kreeg meer van die cadeaus, mijn eerst dvd-speler kreeg ik ook van hem.... en een mooie elektrische waterkoker.... die heb ik heel lang gehad.
Ook de telefoon had ik lang, maar een paar jaar geleden begon hij mankementen te vertonen en werd het tijd voor een nieuwe. Nu wilde ik er 2..... dan kon er ook eentje naast mijn bed. 
Edwin installeerde het, zodat ik zeker wist dat het goed was. 
Bij deze telefoon kan ingesproken worden als ik niet opneem. Het is mij gelukt het bandje zelf in te spreken en ik kan de berichten afluisteren zonder de gebruiksaanwijzing op te moeten zoeken, dat is al heel wat! Kijken wie er gebeld heeft is wat anders.... ik moet het menu in, zie nummers staan waarvan ik niet weet of die gebeld hebben of dat ik gewoon in mijn telefoonboek zit.... wil ik het weg hebben dan kan ik zomaar ineens per ongeluk iemand bellen..... ik ben dus gestopt met kijken of en wie er gebeld heeft, want dat werkt niet bij mij. Ik heb er ook zelf nummers ingezet.... het lukte..... maar het ging zo verschrikkelijk vaak fout..... niet leuk meer. Stonden ze erin en dan wiste ik ze weer per ongeluk... pffff. 

Het was mij al eens opgevallen dat het tweede apparaat sneller leeg is (die staat nu ook in de kamer). 
Van de week had ik iemand aan de telefoon... foon nr. 1 ...... ineens stopte hij ermee.... leeg scherm... hm.... blijkbaar de batterij leeg en ik pakte snel de andere.... dat lukte, ik kon verder .... de eerste drukte ik uit en zette hem op de lader. Nr. 2 stopte er ook mee..... even een mailtje dan maar, zodat er niet gedacht wordt dat ik onwel werd of zoiets. 
Raar..... er stond op het scherm dat er een tweede lijn open stond. Ik heb toch maar 1 lijn? Of bedoelen ze tweede apparaat? Ik probeerde van alles.....  ik kreeg het niet weg. De volgende ochtend was het er toch uit. 
Zaterdagochtend.... ik leek wel een telefoon te horen heel zacht.... ik nam op.... niks en het scherm was leeg...... wat nu weer? Dat kreeg ik weer goed, de batterij was opgeladen..... ik wiste wat ingesproken berichten die er al een tijdje opstonden (ik was even vergeten hoe het moest, maar het lukte weer). Toch stond er nog dat er 'new messages' waren. 
Ik twijfelde..... ik had een telefoon gehoord.... maar misschien was het mijn smartphone, die zat nog in mijn tas, dan klinkt het ook zacht. Ook daar kon ik niet ontdekken dat ik gebeld was. De melodietjes van die foons zijn verschillend, maar het was zo zacht dat ik het niet goed hoorde. Zou het dan toch op tv geweest zijn? Volgens mij niet, maar ik snap er niks meer van. Als Edwin komt mag hij kijken of ik misschien geheel per ongeluk iets aan de instellingen veranderd heb. 
Later ging hij weer..... alweer zacht, maar nu echt de 'vaste' telefoon en weer een leeg scherm en geen geluid. 
Ik hoop niet dat hij nu al 'ter ziele' is, zo oud is hij nog niet. Dan toch maar weer een enkele er voor in de plaats, die zijn over het algemeen goedkoper..... liever één goede dan 2 die het niet doen. Desnoods één aan een draadje.... als die beter zijn.... dan zet ik er wel een makkelijke stoel naast.


Nee, ik wordt echt steeds minder handig.... een lamp ophangen bijvoorbeeld.... dat heb ik wel gedaan in het verleden.... met een kroonsteentje. Nu zag ik dat er geen kroonsteentjes meer inzitten.... het principe is hetzelfde, maar dat is zo'n dun dingetje waar de draad in moet.... ik zie dat niet zo zitten.... ik zie een beetje dubbel, daar heb ik alleen last van bij muzieklezen, een naald in een draad en meer van dergelijke dingen die heel nauwkeurig moeten zijn. Lezen gaat prima.... daar is het niet storend bij. Dus dat gepriegel met zo'n lamp is ook lastig. 
Een lamp ophangen boven mijn hoofd vind ik toch al een rotklus.... op een trap..... ik sta steeds minder lekker op een trap en als ik dan iets moet doen dat ik niet goed kan zien is dat lastig!. 
Ik beperk mij dus tot klussen die ik kan of aandurf .... of die zo noodzakelijk zijn dat ik het wel moet proberen. 
Maar ik vind het steeds minder snel een probleem als iets niet perfect is..... ik ga ook niet steeds hulptroepen vragen..... als het niet echt belangrijk is laat ik het gewoon zo! 

4 opmerkingen:

  1. Meelevend las ik dit, ik weet precies wat je bedoelt al ben ik niet links.
    Hoewel ik graag met de tijd meega vind ik het jammer dat niet alles mechanisch meer is maar ja, hoe zou je dat met Internet moeten doen.... 😂😂

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihihi.... dat is het.... als het mechanisch is begrijp ik het beter! Niet dat ik dan alles kan repareren, maar dan lukt er wel meer.
    Sommige dingen vind ik ook echt niet handiger als ze digitaal zijn.
    Mechanisch internet lijkt mij wel een probleem.
    We zijn niet opgegroeid in het digitale tijdperk, alleen maar ouder geworden en digitaal zit niet echt in ons systeem.
    Ik merk ook dat ik echt onhandiger wordt..... alles wordt toch een beetje minder, zoals het minder stevig op een trap staan en slechtere ogen. Dingen waar ik meestal niet veel last van heb, maar die bij sommige klussen het niet eenvoudiger maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat laatste ook, ik merk het al jaren.

    BeantwoordenVerwijderen