Zoeken in deze blog

woensdag 4 mei 2022

Klein beetje beter en 4 mei.

 Ik ben best goed in luieren..... maar niks doen doordat ik griep heb is toch wat anders. Het is nu echt niks! Luieren met een goed boek, rustig een stukje wandelen of fietsen, lekker knutselen...... dat is er allemaal niet bij. Mijn ogen redden het gisteren niet langer dan 5 minuten om te lezen, computeren of tv te kijken en dat maakt luieren al een stuk minder leuk. Pas 's avonds werd dat iets beter. Ook vandaag merk ik dat het iets beter is, 's morgens al. Verder nog niet veel verbetering, maar dat komt ook nog wel..... maar verplicht luieren is anders, minder leuk.. Maar ja..... ik kan ook niet veel meer..... alles kost veel meer moeite dan normaal en als ik wat doe verergeren de klachten. Dus lekker onder een deken blijven, want ik heb het nog steeds koud. De verwarming een paar graden hoger hielp ook niet.... het zit in mij..... mijn eigen thermostaat laat het afweten. Ik voel mij natuurlijk ontzettend zielig..... zelfmedelijden mag wel even toch? Heel even maar.
Verder maak ik in mijn bedje (op de bank) weinig mee...... behalve dan dat ik gisteravond met mijn mobiel mijn thuisnummer belde en dat ie normaal, op normale sterkte overging. Ik had niet de fut om op te staan en te kijken of hij het ook echt doet, maar dit is hoopvol. 
Maar wel raar.

*******

Dodenherdenking thuis..... dat was al 2 jaar zo vanwege de lockdowns, maar het jaar daarvoor was ik ook ziek om deze tijd. Geen griep, maar vooral heel erg hoesten, erger dan nu (en ik vind het nu al een heel vervelende hoest). We hadden toen op 5 mei een concert met een vereniging uit Canada en de fanfare uit Wilnis.... ik had er zin in maar ik zat thuis. Het duurde toen lang voor het beter werd, daarom dacht ik lange tijd dat ik wel op tijd opgeknapt zou zijn... want het duurde nog even... maar nee..... en hoesten gaat slecht samen met een concert.  Daarna was ik lange tijd niet fit, maar eigenlijk was ik daarvoor ook al een tijdje niet in topconditie. 
Nu was ik fitter, maar ja, griep kan altijd toeslaan. 

Ik deed thuis telkens wel mee aan de dodenherdenking, als het niet in de kerk en bij het monument kan dan maar thuis! Ik vind het te belangrijk om over te slaan..... en als je eenmaal begint met overslaan wordt het al snel een gewoonte en dat wil ik niet.... ik hou het erin!!! 
En ik ga altijd staan tijdens de 2 minuten stilte..... vanuit een ooghoek zag ik mensen die hun hond uitlieten..... vergeten dat het 4 mei is of vinden ze het onbelangrijk? Dat vraag ik mij dan toch af..... 2 minuten in het jaar, dat moet toch niet zo moeilijk zijn? Doe het dan uit respect voor de mensen die er wel waarde aan hechten.
Ik ga staan tijdens de taptoe tot het Wilhelmus is gespeeld. 
De taptoe, niet de last post......  die laatste is Engels..... het komt wel op hetzelfde neer en ze lijken ook wel op elkaar, maar in Nederland is het gebruikelijk om de Nederlandse taptoe te spelen. 

Gelukkig dit jaar niet zo koud..... hoewel ik denk dat het hier bij het monument nog best wel koud was.... wij (de muziek) staan daar altijd in de schaduw. Volgens mij was het 3 jaar geleden verschrikkelijk koud..... probeer dan maar eens een goed geluid uit je instrument te krijgen.
Toen mijn moeder nog leefde en in haar huis woonde ging ik na de dodenherdenking altijd naar haar toe met Edwin..... zij woonde dichtbij (zelf woon ik ook niet echt ver weg, maar zij was dichterbij).... meestal had ik mijn auto al bij haar voor de deur gezet. Ze had het zelf altijd koud, dus het was daar altijd erg warm, maar wat was dat altijd lekker als ik terugkwam van de dodenherdenking. Er was meteen thee..... ik kon even doorwarmen. 

En de mensen die zeuren dat de oorlog al zo lang geleden is vraag ik altijd of ze Kerst vieren....... ja, dan vieren ze iets wat al veel langer geleden is gebeurd! Rare vergelijking,, dat weet ik, maar ik gebruik hem toch regelmatig. 


3 opmerkingen:

  1. Hilde de Jongh-Meulbroek
    Nee hoor, was helemaal niet koud, alleen de kerk klok hield niet op tijd op, dus taptoe moest er dwars doorheen. 🤷🏻‍♀️

    Ans Dekker-Martis
    O, dat ging dus niet goed!
    Gelukkig niet koud, is vaak wel het geval.

    Hilde de Jongh-Meulbroek
    Ans Dekker-Martis nee ging prima, en duurt nooit zo lang, zijn maar weinig bloem leggers meer, maar er was wel heel veel volk!

    Ans Dekker-Martis
    ja, dat wordt steeds minder, maar goed dat er veel volk is.
    Vroeger was de dienst in het Verenigingsgebouw en daar zat maar weinig in de zaal.
    We speelden dan met maar een klein groepje muzikanten...... dan snel naar buiten (soms ook laat) waar de tamboers en de rest van de muzikanten al stonden te wachten.... en dan naar het monument, waar het toen ook niet ze druk was.... maar later kwamen er steeds meer en is het naar de kerk gegaan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Alles gevolgd op de tv, inclusief Wilhelmus en taptoe.
      Daarna een kleine voorstelling van een lokale groep in de schouwburg in Cuijk.Beste mooi maar genoeg voor een jaar.

      Verwijderen
  2. Ja, na 4 mei is het over........er hoeven van mij ook niet aldoor oorlogsfilms op tv....goed dat die films er zijn, maar een overdosis is ook niet nodig. Maar die 2 minuten..... ik vind dat dat moet kunnen.

    BeantwoordenVerwijderen