Zoeken in deze blog

vrijdag 13 mei 2022

Plannen maken en uitzieken

Deze hele week deed ik het nog rustig aan...... af en toe probeerde ik wel wat, maar dat was niet heel succesvol.....  dus alleen kleine klusjes. Wel zorg ik dat ik regelmatig naar boven ga..... traplopen is een goede graadmeter, als dat normaal gaat dan is het echt goed en zo blijf ik toch een beetje in beweging! Nu gaat het nog moeizaam.... maar ik doe het toch. 



En rustige klusjes zoals foto's uitzoeken, dat is ook nodig, dus dan ben ik toch goed bezig. Rustig aan maar toch nuttig bezig zijn en in beweging blijven. 
Er zijn in huis wat dingen aan vervanging toe.... ik kan niet alles tegelijk vervangen, maar dit is een mooie mogelijkheid om naar mogelijkheden te zoeken. Wat is er te koop en wat is een goed en goedkoper alternatief? Dat is eigenlijk ook nuttig werk! Mijn rolgordijnen in de keuken worden slecht, de stof gaat stuk en is niet meer schoon te krijgen..... maar het systeem werkt nog goed! Het is met een veermechanisme, ik vind dat handig. Ik denk er nu over om alleen de stof te vervangen..... dat is niet alleen goedkoper, maar ik denk ook dat het voor mij simpeler is dan nieuwe rolgordijnen ophangen. Ik heb al gekeken ..... maar het is gewoon het oude doek eraf halen en nieuw doek vastmaken (kan met o.a. plakstrip of met klittenband)..... dat lijkt mij niet ingewikkeld.
De overgordijnen op de slaapkamer zijn echt af.....dus daar moet ook wat nieuws voor komen..... en zo zijn er nog wat dingen die ik zal moeten vervangen (maar die laat ik nog hangen tot alle werkzaamheden achter de rug zijn)..... niet alles tegelijk, maat ik heb nu alle tijd om op mijn gemak internet af te speuren naar mogelijkheden en onmogelijkheden. De gordijnen beneden moet ik repareren, het plooiband laat los, maar dat doe ik wel als de nieuwe ramen komen, dan haal ik ze eraf en was en repareer ze. 



Donderdag ging ik toch nog even een klein stukje fietsen.... en heel klein stukje.... naar de brievenbus. 
Dat moest even.... ik doe mee aan een onderzoek naar corona van het RIVM en vlak voor Pasen kreeg ik een envelop met een buisje waarin ik bloed moest opsturen.... dat had ik al eens eerder gedaan. 
Het kwam op dat moment slecht uit en ik legde het opzij.... en vergat het. Toen ik er aan dacht was het vrijdag..... dan kan ik het niet opsturen, want het mag niet te lang onderweg zijn. Op zaterdag zullen ze niet werken, dus even wachten nog. Toen kreeg ik griep.... en was ik niet van plan om naar de brievenbus te gaan, dat zou wel erg veel moeite hebben gekost toen. 
Donderdagmorgen een vragenlijst van het RIVM via de mail en de melding dat ik nog 1dag had om het bloed te versturen. Nou, dan 's middags maar, kort voor de buslichting. 
Het is altijd een heel ritueel..... ik ben gewend aan vingerprikken, maar voor 'suiker' is een minidruppeltje voldoende en hierbij moet ik 10 tot 20 druppels hebben. Dus..... handen wassen met warm water en zeep..... 1 minuut een warm glas vasthouden..... vingers masseren en dan prikken.... nou echt.... een bloedbad is overdreven, maar de pleister heb ik na afloop echt wel nodig, want het loopt gewoon langs mijn hand.... dat had ik de vorige keer ook.
Ik kan al die stappen wel overslaan, maar als er dan niet genoeg bloed komt schiet het ook niet op, dus ik hou mij maar aan het ritueel. En dan meteen naar de post..... dus even op de fiets. 
Ach, zo'n klein stukje is net goed om weer een beetje op gang te komen. 

Vrijdagmorgen weer eens een flinke hoestbui..... en de hele morgen ging ik door.... het was dus nog niet over. Nou ja..... het hoort erbij. Alles bij elkaar gaat het echt wel beter, maar het gaat natuurlijk altijd langzamer dan ik zou willen. 
Weer alles afgezegd voor vandaag..... het gaat nog niet. Wel even een kleine wandeling gemaakt..... een heel klein rondje, maar het was lekker buiten in het zonnetje. Zon en buitenlucht zijn ook nodig om op te knappen. Het is prettig dat ik dichtbij kleine rondjes kan wandelen.... steeds een ander rondje... en toch dichtbij. Dat is ideaal om het weer op te bouwen...... altijd een afstand op maat! 



Daarna in de keuken bezig geweest.... er stond ondertussen een flinke afwas...... ik deed niet alles tegelijk. Ook wat dingetjes ingepakt die ik voorlopig niet nodig denk te hebben, want in de keuken moeten ook kasten opzij als de ramen komen.... twee kleintjes die voor het raam staan en 1 grote kast die met de zijkant voor het raam staat (raam zit van muur tot muur, dus de kans is groot dat er iets voor komt te staan). Daarom is het handig als ik alvast wat losse spulletjes in een doos stop. 
Toen was het wel weer genoeg..... ik werd duizelig en moest zitten.....  maar..... wat klaar is is klaar!
En een tukkie doe wonderen!
Zo probeer ik toch af en toe wat te doen..... maar geen gesjouw, dat moet nog even wachten. Al is het maar 10 minuten per keer, maakt niet uit.... alle beetjes helpen. 

Het weekend heb ik geen afspraken, dus ik hoef ook niks af te zeggen..... dat is mooi..... lekker rustig, dan hoef ik alleen rekening met mijzelf te houden.


In de namiddag wil ik weer een klein rondje lopen...... uit ervaring weet ik dat 2x per dag een klein stukje beter werkt dan 1x een (te) groot stuk.
Hopelijk lukt dat in het weekend ook..... en dan na het weekend hoop ik toch echt weer een beetje het normale leven op te pakken.... ik doe mijn best!

Iedereen een heel prettig weekend.

5 opmerkingen:

  1. Het genezen gaat met heel kleine stapjes, is dat niet vervelend voor je?
    Bewegen, met name lopen, is echt goede gymnastiek. Hoeveel we ook fietsten (en ons daar goed bij voelden), lopen houdt de spieren echt veel soepeler. Ochtendgymnastiek doet ook wel wat.
    Vorig jaar kocht ik een rolgordijn voor niet veel geld bij Bol, nog geen dertig euro. Kunstof lamellen maar dat stoort me niet. Een lapje stof zal waarschijnlijk ook niet veel kosten.

    Nog een keer beterschap!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het duurt nu wel wat lang, maar het is niet anders. Vervelend als er wel dingen van mij verwacht worden..... ik bedoel dat ik toch afspraken had en vaste dagen voor bijv. de muziek..... steeds zeggen dat ik niet kom vind ik lastig.
    Lopen doe ik daarom, dat is echt goed.
    Ik doe dagelijks wat oefeningetjes voor de lenigheid en het evenwicht.... soms maar weinig, maar altijd wel iets (tenzij ik flink ziek ben).
    Het moet nogal een grote maat zijn en een kleintje (ongeveer 160 en 60) en ik heb graag weer met een veermechanisme...... die kettinkjes zitten voor mij op een lastige plaats en bij zo'n veer zit het touwtje in het midden, dat is veel gunstiger en ik vind het een fijn systeem.
    Dat ga ik niet voor 30 euro redden... of ik moet wel erg veel geluk hebben, ik kijk er al een tijdje naar.
    Stof ga ik ook niet redden voor die prijs, maar dat is schappelijker.
    Maar lamellen..... dat is toch geen rolgordijn?

    Dank je...... ik ga mijn best doen, anders moet je het steeds herhalen hahaha

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lamellen zijn iets anders, klopt, ik noem het wel zo.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Yvonne Willen
    het lijkt er echt op dat je nog rustig aan moet doen. Alleen zo ga je uiteindelijk opknappen. Je doet het goed, af en toe kleine dingen, korte stukjes wandelen, de trap. Beterschap en sterkte meid.

    Ans Dekker-Martis
    Dank je. Ja, dit werkt het best.... niet teveel willen, maar wel steeds wat doen/proberen. Niet te ver over de grens gaan. Het gaat wel vooruit, maar langzaam.... maar zo kom ik er ook!

    Geertje Vos
    Sterkte en Beterschap lieve Ans

    Rie Groenewegen V D Horst
    Alles op het gemakje,dat gaat het beste.❤️

    Ans Dekker-Martis
    precies!

    Pat Ricia
    Sterkte en kalm aan Ans!
    Ans Dekker-Martis
    Dank je..... en dat doe ik zeker!

    Elisabeth van der Ark
    Rustig aan. Fijn weekend.

    Ans Dekker-Martis
    Dank je, jullie ook een fijn weekend!

    Henriette Hartman-Kompanje
    Doe maar rustig aan Ans , elke keer een klein beetje wat doen , dan kom je er ook wel !

    Ans Dekker-Martis
    Precies, langzaam kom ik er ook.

    BeantwoordenVerwijderen