Zoeken in deze blog

maandag 2 mei 2022

Tsja.... + update

 Het weekend was ik veel van plan, maar ik deed niet veel. Zaterdag nog wel wat dingen gedaan die ik klaar wilde hebben en dat lukte ook, maar ik heb die dag ook veel geslapen. Ik beperkte mij verder tot rustige klusjes en zocht de muziek voor dodenherdenking uit en nog wat van dat soort dingen, ook dat moet gedaan worden!.
Zondag was ik niet fit, gammel, keelpijn, wat hoesten.... aha, dat zat er waarschijnlijk al aan te komen en was ik daardoor al lusteloos en moe. 
Ik was niet echt ziek, maar duidelijk ook niet in orde.... dus even opletten, maar het zal allemaal wel meevallen. Ook vandaag ben ik nog niet echt lekker....... maar geen koorts (en dat heb ik snel), daarom denk ik dat er niet veel aan de hand is. 
 Ik ga nog wel een zelftest doen voor ik ergens naartoe ga, maar ik weet dat als je te vroeg test het vaak nog negatief aangeeft en dan moet het later toch nog een keer, dus gisteren vond ik het nog te vroeg voor een test.... als ik dan toch thuis ben wacht ik liever even.... ze zijn tenslotte niet gratis en de kans is groot dat het negatief is. Ik denk dat ik vanavond dan maar test, als het dan toch positief is dan kan ik nog bijtijds dingen afzeggen die ik morgen heb.
Misschien dat ik ook dingen afzeg als ik negatief ben, dat hangt er vanaf hoe ik mij voel en dat kan ik morgen pas beoordelen, maar het was vandaag niet slechter dan gisteren en dat is een goed teken, dus misschien ben ik morgen kiplekker, zou zomaar kunnen.  Ik heb het vaker, maar sinds corona rondwaart is het iets om over na te denken en niet meer alleen op het gevoel af te gaan. Uitzieken helpt bij mij het best.... en dat betekent niet altijd dat ik de hele dag mijn bed in moet, maar wel dat ik even mijn gemak moet houden.....  slapen als ik slaap heb... dat is dan vaak meer dan gebruikelijk. En in deze tijd hoort daar ook testen bij. 


Ik viel in slaap en werd tegen half 12 wakker..... dan meteen maar even testen. Ik voelde mij grieperig, hoesten en keelpijn werd niet minder, het hoesten werd zelfs erger, tot kokhalzen toe.
Ik had brandende ogen, hoofdpijn, spierpijn en het gevoel of mijn gezicht aan het opzwellen was ....... verschijnselen die ik altijd bij griep heb. Ik had het ook koud,,,,, ik denk een beetje koortsig en ik kreeg steken in mijn hoofd...... heb ik ook altijd bij griep.
De griepprik die ik eind oktober kreeg zal ondertussen uitgewerkt zijn... of bijna... hij werkt ongeveer 6 maanden..... doordat de mensen elkaar weer ontmoeten kan het zich weer verspreiden..... en griepprikken helpen nu niet allemaal voldoende meer. 
Lang geleden dat ik griep had, lang leve de griepprik! Ook als de prik nog wel werkt kan de griep toch toeslaan, maar meestal is het sneller over en/of is het minder heftig......  net als bij covid zijn er ook bij griep varianten...... meestal weten ze te voorspellen welke varianten er kunnen toeslaan, maar ze zijn niet helderziend..... ze weten wel meer van griep dan van covid, maar toch.... niet alles valt met zekerheid te voorspellen. 
 
De test was negatief, dus ik ga er vanuit dat ik griep heb..... alles wijst erop!  Dat moet ik gewoon uitzieken..... het is niet anders. Zoals altijd komt het slecht uit, ziek zijn komt nooit goed uit! Ik voel mij beroerd, maar als het niet erger wordt valt het mee. Daar ga ik dan voorlopig maar vanuit! 
Maar ik denk dat ik dus niet kan meedoen met de dodenherdenking (dat zou een wel erg korte griep zijn).... hoe ik met moederdag ben is afwachten..... en volgende week heb ik diabetescontrole.... afwachten maar. .... voorlopig maar vast wat dingen afzeggen voor de komende dagen..... daarna zien we wel verder.
Ik ruik en proef nog alles...... dus geen verschijnselen die typerend voor covid zijn. (Negatief zegt ook niet altijd alles). 



1 opmerking:

  1. Pat Ricia
    Sterkte en beterschap Ans. Griep, oftewel Influenza A, schijnt momenteel ook erg te heersen dus dat kan ook nog. Hopelijk knap je snel weer op!

    Theodora Ederzeel
    Beterschap Ans!
    Ans Dekker-Martis
    Dank jullie wel. Ja, het heerst.... en de griepprik zal niet optimaal meer werken.
    Ik denk dat ik het ergste gehad heb. Ik knap in de loop van de dag meestal iets op..... behalve als ik nog niet 'de volle laag' heb gehad. Het is nu iets beter dan vanochtend.... waarschijnlijk zal ik mij morgenochtend minder goed voelen, maar vast niet beroerder dan vanmorgen.
    Het komt dus wel goed..... even uitzieken!
    Griep herken ik, ik weet waar ik aan toe ben!

    Giusy Scarfo
    Ans Dekker-Martis beterschap!

    Ans Dekker-Martis
    Dank je

    Corrie Blok
    GIF bevat mogelijk Get Well Soon, Feel Better, flowers en greetings

    Ans Dekker-Martis
    Dank je wel Corrie

    Geertje Vos
    Beterschap lieve Ans


    Ans Dekker-Martis
    Geertje Vos Dank je

    Geertje Vos
    Ans Dekker-Martis niets te danken graag gedaan

    Liesbeth Bokhove

    Ans Dekker-Martis
    Liesbeth Bokhove Dank je, gaat lukken

    Yolanda Vis
    Sterkte en beterschap Ans!

    Ans Dekker-Martis
    Yolanda Vis Dank je wel, komt goed

    Geja Staal
    Beterschap Ans

    Ans Dekker-Martis
    Geja Staal Dank je, gaat lukken

    Henriette Hartman-Kompanje
    Beterschap Ans en snel weer opknappen , rustig aan !

    Ans Dekker-Martis
    Dank je..... ja, ik hou mijn gemak nog wel even

    BeantwoordenVerwijderen