Zoeken in deze blog

vrijdag 27 mei 2022

Vrijdag.....

... eerst zwemmen/watergym.... ik was een tijd niet geweest. Ik merkte dat ik snel buiten adem was, maar dat komt wel weer goed. Het water leek koud, maar dat lag aan mij..... het is nog steeds dezelfde temperatuur! Het is meestal zo dat het aan de mensen ligt, dat was vroeger al zo, toen ik er werkte..... zelfs als je er een thermometer inhing geloofden ze het niet "en toch is het kouder!". 
Ik weet, als het buiten koud is dan voelt het water warm.... want ik kom op de fiets en dan zijn mijn benen koud. Wie met de auto komt met de verwarming op standje hoog zal het water koud vinden. 
Omdat er zwembaden zijn die het water een graad lager hebben vanwege de energiekosten vroeg ik het voor alle zekerheid even, maar het was daar nog hetzelfde. Ik was er overigens snel aan gewend, maar meestal vind ik het meteen al lekker. Lekker om weer te zwemmen!

's Middags eerst cadeaus inpakken en toen zou er iemand komen om auto's op te halen.... een doos vol met van alles. Ik hoorde om de één of andere reden de bel niet (het was verder wat lawaaierig in de kamer)..... ineens drong het tot mij door..... hij had het al bijna opgegeven. Hij dacht al dat ik lag te slapen.... dat kan wel eens gebeuren, maar ik was echt wakker nu! Misschien moet ik maar eens een andere bel.... maar ja, dat moet dan ook weer aangesloten worden. Beter zou het zijn als de bel ergens anders zat.... zodat ik hem ook boven beter kan horen. Of draadloos, maar ja, dan moet je weer opletten of de batterij nog goed is, anders hoor ik zeker niks. 
Ik kreeg een mooie bak met planten voor buiten.... dat was echt niet nodig geweest, echt niet.... hij helpt mij van mijn spullen af en ik krijg er ook nog wat voor.




Ik ben al blij dat het bij een liefhebber terechtkomt..... hij gooit het alleen weg als het echt rommel is. Er zitten een paar mooie bij, dat weet ik.... ik heb er niet veel verstand van, maar ik weet nog wel iets en merken zeggen mij ook wel wat. Niet dat het kapitalen waard is, zover gaat het nou ook weer niet, maar er zijn mensen die daar naar op zoek zijn en dan gun ik het hem! Ik zie dat merk volop te koop op Marktplaats, maar weinig kopers/bieders. Als er geboden moet worden staat er geen enkele bieding.... nee, over het algemeen is het niet iets om rijk van te worden. 

Ooit wilde ik mijn Barbie uit de jaren 60 verkopen, want die zou geld waard zijn..... en ik zat krap bij kas. Ik had de originele doos nog en dat is gunstig.... maar ja, die van mij had blond haar en donker haar was meer waard.... en ik had de oorbellen erin gelaten, had ik niet moeten doen want die hadden afgegeven...... wat ik er voor kon krijgen stelde niet veel voor..... laat maar zitten, dan hou ik Barbie liever zelf! 
Ik bedoel maar..... merken zeggen ook niet alles.... als je het kopen wil betaal je de hoofdprijs, als je het verkopen wil heb je net de verkeerde.... die ene die niks waard is. 
Dinky toys heb ik niet.... wel ooit gehad, een lelijke eend, donkerrood.... maar hij is weg, mijn moeder gaf hem weg met het idee dat ik daar niet meer mee speelde en hij dus weg kon. Pech..... want die vond ik nou juist erg leuk, maar ja.... dat kon zij ook niet weten. Ik was de 'speelleeftijd' inderdaad wel voorbij, maar gewoon neerzetten is ook leuk. 
Ik mag van Edwin speelgoed weggeven en bij twijfel vraag ik het eerst.... ik vind dat ik dat niet zomaar kan doen zonder dat hij het weet.... maar we hebben het er over gehad.... hij vind het prima. Toen hij nog kind was deed ik ook niks weg zonder dat hij het wist..... ik hoorde wel eens moeders zeggen 'dat merken ze toch niet' .... maar dat voelt voor mij niet goed.... respectloos!
 Oude apparaten vraag ik ook altijd aan hem, maakt niet uit of ze van hem of van mij zijn.... maar dan wil ik weten.... 'wil jij het, wil een ander het of is het voor de vuilnisbak?' ..... als een ander er nog wat aan kan hebben bied ik het aan op mijn facebook of breng het naar de kringloopwinkel. Hij kan dat vaak beter beoordelen dan ik, hij gaat meer met zijn tijd mee hahaha, ik vind oude apparaten vaak nog prima.... terwijl ze hopeloos verouderd zijn..... het veranderde zo snel.... ik ben nog van voor de tv.... . ik heb de cassettebandjes zien komen en gaan.... de video, de walkman. Ik weet nog dat mijn moeder een koffiezetapparaat kreeg en dat zij eigenlijk dacht: ' wat heb ik daar nou aan, het is geen enkel probleem om zelf water op het filter te schenken..... maar al snel was zij er blij mee. Zoveel apparaten heb ik zien komen..... en voordat ik zoiets aanschafte waren ze vaak alweer verouderd en kwam er iets nieuws.... ik kan het niet bijhouden!

Maar ik ben dus een mooie plantenbak rijker en daar ben ik blij mee! Maar ik hoefde echt niks... en zeker niet zo'n mooie bak... heel lief, dat wel! En hij kan uitzoeken of alles nog werkt! 
Ondertussen heeft hij al foto's gestuurd van zijn verzameling waar auto's van Edwin tussen staan.... hij is er duidelijk blij mee...... en daar ben ik dan weer blij mee! Blije bedoening hier 😂😀

In de namiddag even een cadeautje bij een jarige voor de deur gezet...... ik wist dat ze een dagje weg was en ik vond het leuk als ze dat vond als ze thuiskwam. 
Het is weer verjaardagstijd, ik had een andere jarige al via de mail gefeliciteerd en zaterdag ga ik ook naar een verjaardag...... en ik heb een verjaardag overgeslagen toen ik griep had, maar dat komt ook nog goed.... en vorige week zaterdag was ik naar een verjaardag... het zijn er altijd veel eind mei!

's Avonds naar de kapel..... en weer lekker gespeeld. Wel meteen naar huis.....maar dat deed ik voor de griep ook al. Het is allemaal toch nog net even te vermoeiend voor mij, dus niet overdrijven. 

Fijn weekend!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten