Zoeken in deze blog

donderdag 5 mei 2022

Kijk uit.... ik ben een wandelende virusverspreider!

 Detectives, ik ben er gek op...... heerlijk meedenken wie de dader moet zijn, ik hou ervan!
Wat ik alleen niet begrijp is dat gegil steeds als er een lichaam gevonden wordt. Een korte gil van schrik snap ik, roepen snap ik ook, maar lange tijd gillen.... alleen hysterisch gillen..... het zal wel eens voorkomen, maar lijkt mij niet gebruikelijk. Het wordt natuurlijk anders als er nog iemand met een pistool of mes op je afkomt, maar als er verder geen gevaar is lijkt dat gegil mij nogal overdreven..... vooral als het iemand is die je niet of nauwelijks kent. 
Ik kijk veel nu ik griep heb.... eerst niet, want ik had last van mijn ogen, maar nu dat wat beter ging kijk ik veel.
 Ik val wel vaak halverwege in slaap, maar bij BBC first kan je terugkijken en voor- en achteruit spoelen, dat scheelt. Wel was er even een netwerkstoring, waardoor ik niks terug kon zien, op geen enkele zender, maar gelukkig was dat redelijk snel verholpen 


(te koop bij bol.com)
 
Langzaamaan ga ik mij wel wat beter voelen, duidelijk nog lang niet fit, maar wel beter dan het was. Ik ben nu verkouden geworden...... en als ik verkouden zeg dan bedoel ik ook verkouden! Ik kan geen 5 stappen zetten zonder een zakdoek nodig te hebben, ik zou er het liefst een emmertje onder hangen.
Gelukkig had ik een voorraad tissues en zakdoekjes in huis, dus ik kan voort als dat nodig is. 
Het hoesten maakt het ook niet eenvoudiger en dan het niezen..... ik heb 3-in-1- niezen..... hatsjoestsjoetsjoe..... echt. Maar goed, dit is beter dan het gevoel dat mijn hoofd een grote watermeloen is die op knappen staat en de branderige ogen (niet helemaal over, maar veel minder erg nu) Volgens mij ben ik een wandelende virusverspreider. 
Geen idee hoelang dit duurt, maar zo kan ik nergens naartoe...... (niet dat ik daar al fut voor heb, maar ergens naartoe met in mijn ene hand een doos tissues en in mijn andere een afvalzak..... nou, dat zie ik niet zo zitten). 



Ach... er zijn groter rampen, dit komt allemaal wel weer goed.
Langzaam aan heb ik het ook steeds minder koud..... ik ben nog niet echt op temperatuur, maar nu heb ik het af en toe zelfs weer warm.... en niet meer zo in en inkoud. 
Verbetering dus.... dat zeker!!!! Wel gammel, maar langzaam voel ik mij weer mens worden. 

Ik ben verwend.... zoooo lang geen flinke griep gehad.... voor de griepprik had ik het minimaal 1 x per jaar en ik ben niet van de lichte griepjes, als ik het doe dan doe ik het goed! 




Moederdag komt eraan..... zoals het er nu uitziet... ze mogen komen op eigen verantwoording..... als ze geen griep willen hebben kunnen ze beter wegblijven. Komen ze wel.... dan doe ik geen boodschappen, ik heb nog wel wat in huis en 's avonds mag Edwin dan wat bij de snackbar halen. Willen ze ook lunchen.... dan zullen ze zelf het één en ander moeten meenemen.... ik betaal uiteraard.  
Omdat ik nu echt regelmatig languit moet heb ik een 'zonnebed' in de kamer gezet..... omdat ik nog maar 1 bank heb is anders de keuze zo beperkt als er iemand komt. Normaal ga ik wel op een rechte stoel, maar als ik languit op de bank lig zullen alle anderen op een rechte stoel moeten zitten en dat vind niet iedereen prettig als dat lang duurt. Ik heb 1 stoel die wel lekker zit, maar dat is er maar 1..... dus ik vond mijn oplossing wel een goed idee....en ik vind het nu ook wel lekker om af en toe te verkassen. Het is zo ingeklapt als ik het niet meer nodig heb, dus het leek mij een handige oplossing. 
Ik wacht het verder wel af..... ze zijn niks verplicht! Ik kan mij heel goed voorstellen dat ze het misschien liever  even uitstellen.... even goede vrienden! Zolang ik niet veel hoef te doen en languit kan liggen/zitten red ik het wel.... dus het is aan hen. 






4 opmerkingen:

  1. Moederdag vieren op de bank, slaapmuts en deken naast je. Visite brengt kippensoep mee en bakt/koopt zelf een taart...
    ideetje?
    Maar ik hoop natuurlijk dat je je dan opgeknapt bent, al is het maar een beetje. Te lang ziek zijn is vervelend, je zou een weekje moeten kunnen slapen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is pas moeder verwennen hahaha...... alleen ontvangen ze dan van mij misschien het griepvirus..... dus als ze dat niet willen kunnen ze beter wegblijven. De rest zouden ze zo doen hoor, geen probleem, maar ik wil ze niet besmetten. Ik voel mij wel al duidelijk beter...... maar het heeft tijd nodig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat snap ik, het was maar een voorstel. :-)

    BeantwoordenVerwijderen