Zoeken in deze blog

dinsdag 24 mei 2022

Van alles en nog nog een beetje.

Ik keek zondagavond naar  'Het Dorp" .... een leuk programma, maar ik vergeet er vaak naar te kijken. Deze keer dacht ik er aan.... en tot mijn verbazing ging het voor een deel over Watergang. Watergang ligt in de gemeente Waterland, net als Monnickendam..... het is dus heel dichtbij. Leuk. Even later waren ze in Wommels..... dat is leuk, daar heb ik familie wonen! Het derde dorp was Boertange..... erg leuk om te zien, maar verder heb ik daar geen persoonlijke band mee...... maar wel een heel mooi dorp! 
Deze uitzending was voor mij dus wel speciaal! 

En maandag ging het verder.... ik keek naar 'Eigen huis en tuin' en daar kwam een Monnickendammer tuin in voor.  Het werd al aangekondigd als een bijzondere tuin..... en dat was het ook! Niet in een woonwijk, maar bij een boerderij, dus wel de ruimte om zoiets te doen, maar het was prachtig. Er liep een pauw rond en ik zag een kalkoen, ze hadden schapen (een speciaal ras)....... bloemen en een moestuin..... en zo keurig allemaal..... prachtig. 

Maandag weer aan de slag op zolder..... binnen de kortste keren was ik drijfnat...... pfffff...... en ik stond al snel wat wiebelig op mijn benen, dus niet heel veel gedaan, maar ik ben wel een doos met autootjes kwijt.... nou ja, bijna. Ik wilde ze op mijn tijdlijn zetten toen ik ineens bedacht dat ik er wel iemand voor wist misschien, dus een privébericht gestuurd en hij wil graag alles hebben. Het was van alles wat, van groot naar klein.... ik weet niet of alles werkt, maar dat mag hij zelf bekijken. Hij spaart autootjes..... vnl. kleintjes, maar andere maten vind hij soms ook leuk. Goed idee dus om het eerst aan hem te vragen..... dan weet ik dat het bij iemand komt die het ook echt leuk vindt (en wat echt niks is doet hij maar weg, hij weet echt wel of iets de moeite van het bewaren waard is ..... hij struint zelf altijd rommelmarkten af op zoek naar autootjes).
Eentje is heel groot, daar was de doos al bijna mee gevuld..... dus dat ruimt echt. Ik heb misschien t.z.t. wel meer voor hem, ik kan niet alles bewaren. 
Ik kon gelijk douchen en even liggen...... het was ook best benauwd weer, dan is het snel teveel.... maar toch weer wat gedaan! 

Maandag wilde ik macaroni maken en zou er kipreepjes door doen, die had ik zaterdag gekocht...... niet te vinden! Tsja..... ik was moe zaterdag en wilde alles snel opgeruimd hebben..... en dacht te snel dat ik klaar was blijkbaar, want ze zaten nog in mijn fietstas..... hm... met dit weer 2 dagen in een fietstas..... dat eet ik niet meer. Jammer, maar dat is rijp voor de afvalbak!
Dan maar de groente wokken en wat baconreepjes erbij bakken... o, ananas is ook wel lekker...... en ach, laat ik wat zilvervliesrijst door de macaroni doen..... de kooktijd is even lang. 
Ik gooi wel vaker van alles door elkaar, maar macaroni met rijst was voor het eerst..... best lekker, ga ik vaker doen! Macarijstronibende.

Dinsdag rustig aan. Ik moest nog naar de apotheek en naar de muziek, dus verder niet teveel doen, krachten sparen.  Toch deed ik meer dan een dag eerder, het ging goed. Wel even een uurtje slapen voor ik naar de muziek ging, maar ik hield het de hele avond vol..... daar ben ik blij mee. Daarna wel af, maar dat is niet erg...... het lukte! 

Vorige week zag ik op tv mensen met long covid. Hun verhaal kwam mij voor een groot deel bekend voor. Ik heb geen long covid (ik heb geen covid gehad) en mijn klachten zijn niet allemaal hetzelfde, maar ook zij hadden het over het doseren van wat ze doen. Van tevoren al rekening houden met de dingen die gaan gebeuren, dus rust houden voordat je iets gaat doen dat veel energie kost. Soms van tevoren slapen. Het is vaak niet uit te leggen aan mensen die vrijwel onvermoeibaar zijn..... die begrijpen het meestal niet. Denken dat je er met  doorzetten wel komt, terwijl doorzetten vaak betekent dat je weer een paar stappen achteruit gedaan hebt. Iets meer doen dan prettig voelt kan soms wel, maar niet veel meer en zeker niet te vaak. Opbouwen moet langzaam gaan, anders breek je af. Ik probeer mij niks van anderen aan te trekken en meestal lukt dat ook wel, maar nooit helemaal..... soms ga ik toch wel eens de dingen doen die van mij verwacht worden omdat dat nou eenmaal zo hoort. 

Het zonnetje scheen dinsdag, af en toe wat regen, maar veel stelde het niet voor.  


De 'glasmensen' komen in de buurt....nou begrijp ik de volgorde niet helemaal, ze gaan niet op 't rijtje af, dus het is moeilijk te zien hoe ver ze zijn.... daarbij zijn er ook wat huurwoningen verkocht en daar komen ze natuurlijk niet (en ik weet uiteraard niet welke huizen verkocht zijn), dus ik heb geen idee hoeveel huizen ze nog moeten doen, maar ik zag nu bij meerdere huizen steigers, dus er komt tempo in..... maar dat betekent ook dat ik af moet maken! 






2 opmerkingen:

  1. Monnickendam e.o.in the picture. :-) Best grappig, of iemand jou stiekem getest heeft., haha. In het eerste stukje zag ik ook deze dingen, Was best interessant maar ik haakte af.
    Neem vooral voldoende rust, dat broeierige weer maakt je moe, ik voel het ook.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahaha, was inderdaad heel gek. Leuk programma, maar ik vergeet het vaak of er is iets anders dat ik wil zien.
      Ja, ik neem op tijd rust...... gisteren ging het heel goed, maar wel rust genomen steeds. Het was gisteren ook wat minder broeierig, dat scheelt meteen.

      Verwijderen