Zoeken in deze blog

donderdag 12 december 2019

Dagje Arnhem

Ik had een afspraak bij mijn Arnhemse kapper, 's middags....maar wilde voor die tijd al even winkelen. Ik was veel van plan.....daarom met niemand wat afgesproken. Ik wist ook niet hoe lang ik het zou volhouden, want ik ben de laatste weken behoorlijk gammel, maar sinds woensdag lijkt het een stuk beter te gaan!
Eerst even mijn auto wegbrengen....iemand had hem (waarschijnlijk) nodig en het was het handigst als ik hem dan daar alvast neerzette. Zij woont dichter bij de bushalte waar ik meestal opstap dan ik, dus geen moeite voor mij.
Ik stapte de deur uit, zette wat ik mijn auto en daar kwam een sleepwagen.......hij stopte achter de schuur van de buren......uhhhhh.....uhhhhh.....daar kan ik niet langs zonder schade! Hij had het denk ik al door, hij had zijn raam al naar beneden: "Wou je d'r uit? Dat rooie autootje? Ik zet hem wel wat verder!" Snel geregeld! Mijn ramen besloegen sneller dan ik het weg kon halen, dus toch de auto maar even aan de kant.....even met draaiende motor.  Even verder ga ik een hoek om.....weg versperd! Daar stond een gevaarte te lossen.....heel toevallig met dezelfde naam als de firma van de sleepwagen. Hier was toch net iets meer ruimte......het autootje voor mij lukte het....mij lukte het ook....... even verderop.....stond een auto op de hoek geparkeerd.....bij een opgebroken straat, waar ook allemaal materiaal van de stratenmakers staat......dit was echt onmogelijk om langs te komen. Gelukkig was de eigenaresse nog in de buurt en kwam terug om hem anders te zetten.....pfffff....wat is dat vandaag? Zo doe ik lang over een stukje van een paar honderd meter!
Maar....op de plaats van bestemming was er zowaar plek genoeg om te parkeren. Er was even niemand thuis, dus volgens afspraak mikte ik de sleutel in de brievenbus....klaar! En nu naar de bus! O, daar gaat hij al! 😂 Geen probleem....mijn planning was de volgende bus en die komt na een kwartier al....dus rustig naar de halte lopen.
In Amsterdam-Noord kon ik nog net op tijd in de metro stappen....die vertrok meteen.
Ik weet hoe laat mijn trein gaat...nou ja, ongeveer, ik kan er een minuutje naast zitten, maar ik wist niet welk perron. Nergens te vinden....mijn trein leek niet te bestaan. Dan maar naar de schermen aan de andere kant van de poortjes......één scherm deed het niet.....daar hoorde mijn trein op te staan. Net toen ik naar de servicebalie wilde gaan werd er omgeroepen waar mijn trein zou komen.....gelukkig! Boven deden alle schermen en borden het gewoon!
Ik vond een zitplaats en later kwam er iemand met twee koffers, allebei vrolijk gekleurd, maar de grote koffers met kikkertjes werd ik echt vrolijk van! De conducteur kwam binnen "Goedemorgen!" we grepen allebei naar onze jaszak....."Nee, laat maar hoor!" Geen controle dus.  Dat wil ik altijd nog eens doen.....een coupé binnenstappen en hard 'Goedemorgen' zeggen......een kijken hoeveel mensen hun chipkaart tevoorschijn halen 😂

Even winkelen en naar de kapper. Ik was meteen aan de beurt....."Zal ik de thee na afloop geven, dan kan je lekker even bijkomen en komen er geen haren in" .....top! Na het knippen werd mijn haar gewassen, zo doen we dat steeds.....dan zijn alle kleine haartjes weg....geen gekriebel! Het rook lekker, er werd een pepermuntshampoo gebuikt.....wat een frisse geur!
Daarna mijn thee....heerlijk keus uit veel soorten en een Ferrero Rocher erbij.....jammie....niet goed voor mij, maar te lekker om te laten liggen! Ik word daar echt verwend!

Daarna weer lekker gewinkeld en even een broodje gegeten. Ik kwam in een winkel (Kik) waar tot mijn verbazing bij de kassa gevraagd werd: "U paste toch op hondjes?" Die had een goed geheugen.....dat was in januari!
Lekker naar de Primark, Kruidvat, Hema, Xenos etc. Wel met een pauze natuurlijk
De prijsmepper had weer belachelijk lage prijzen....heerlijk! Volgende keer een vrachtwagen mee....niet te geloven zoveel leuke dingen voor bijna niks....... ik wilde nog veel meer meenemen!

Tijd om naar huis te gaan......het was niet ver naar het station, maar ik ging met de bus.....bekaf!
Kwartiertje wachten op de trein, daar een zitplaats......het ging lekker! Het laatste stukje in Amsterdam ging ik staan.....er kwamen veel mensen binnen en ik moest het volgende station eruit.....dan kan ik wel even staan. De metro kwam tot stilstand toen ik van de roltrap stapte.... meteen de eerste ingang maar, voor hij weer rijden gaat! Het was daar vol....dus staan....nou ja, weer een kort stukje, geen probleem! Ik had ongeveer een uur gezeten in de trein, ik kon er weer even tegen!
Ik werd op de schouder getikt....."ga maar zitten".....top!
In Amsterdam-Noord ben ik altijd mijn gevoel voor richting kwijt in het station.....daardoor miste ik net een bus.....maar over 6 minuten gaat de volgende. Die kwam een minuut later al.....het ging weer lekker vlot.  Gelukkig maar, want er zijn daar geen banken voor de wachtenden....vind ik heel raar!!!
Buiten staan wat van die leun/hangdingen, maar daar heb ik niet aan, die zijn over het algemeen veel te hoog voor mij! En buiten...als het koud en donker is....hm.....gewoon binnen wat banken plaatsen....plek zat!
Lekker vlotte reis dus.....het was een leuke dag! Mijn haar zit weer lekker, leuke dingen gekocht maar weinig geld uitgegeven, leuke mensen ontmoet en ik ben heel blij dat ik het allemaal heb volgehouden.....dat zou mij vorige week nog niet gelukt zijn!

Even later werd mijn auto weer keurig thuisgebracht....blij dat ik iemand blij kon maken! 😂😃

Het was een leuke donderdag!




4 opmerkingen:

  1. Heerlijik even winkelen hè Ans,
    Hier "wacht" ik nog op een Kruidvat, een Xenox, een Blokker, 'n Bart Schmid enz,
    want Hema , Zeeman, Action en C&A hèbben we hier al ...;
    Maar wàcht eens : Primarkt zeg je ? toch eens kijken als ik de volgende keer in Toulouse stàd kom, daar is sinds een jaartje of wat ook zoiéts, moet ik kijken of het idd dezelfde naam is ....
    haha, nee, ik word niet bij de kapper verwend, die ziet mij nooit ;-) !
    ik knip de punten zelf en vroeger kleurde ik ook zelf mijn haar ..
    nu laat ik het al jàren 'natuur' ... GRIJS dus ;-) !
    Fijne eindejaarse feestdagen Ans,
    ik kreeg je wenskaart weer als 1e aan, bedankt !
    Ik heb dit jaar geen tijd gehad om kaarten te maken ,
    deed het per e-mail ...
    Moet nog eens even kijken of jij daar ook tussen zat !
    Liefs en tot ..... zo gauw ik weer on line kan ...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Hanny: Ans Dekker-Martis Bart Smit bestaat niet meer....nadat het in 1986 overgenomen werd door Blokker (maar nog gewoon zijn naam hield) is het een paar jaar geleden overgegaan in Intertoys (ook van Blokker) en Intertoys is ook over en sluiten (op een paar winkels na, ik vermoed dat dat Franchise winkels zijn).
    Primark zit in veel landen....ongetwijfeld ook in Frankrijk, maar of hij in Toulouse zit weet ik niet. Van oorsprong een Iers bedrijf....vooral kleding en schoenen, maar ook accessoires en andere leuke of handige dingen. Vaak goedkoop, vooral in de uitverkoop.
    Mijn maat hebben ze wel, maar soms is het zoeken.
    Ik koop daar heerlijke beha's (zonder beugel) oor 5 euro..... zitten super bij mij!
    Mijn haar zelf knippen zit er niet in...... deze te dikke bos kort haar met drie kruinen kan maar door weinig kappers getemd worden, dus zelf begin ik daar niet meer aan. De poging die ik eens ondernam was een drama hahaha. Maar ik heb nu 2 goede kappers, 1 in Arnhem en 1 in Purmerend.....zij snappen mijn haar! Ondanks dat het kort is weten zij het zo te knippen dat ik niet zo heel vaak naar de kapper moet....4 tot 6 keer peer jaar is voor kort haar niet veel. Ooit zijn een kapper dat ik het nooit door een leerling moet laten knippen, want dat gaat het kond huilend naar huis. :D
    Dit is een erg aardige kapper, denkt altijd mee.....lange rit met de trein en al gewinkeld....ga dan even lekker zitten met een kop thee. Steeds na afloop pas wassen omdat ik het thuis al was....dan ben ik alle losse haren kwijt en ga ik lekker fris de deur uit. Mijn andere kapper is ook super......die ken ik al heel lang....als kind al. Tijdens haar opleiding voor kapster en schoonheidsspecialiste ben ik wel een model voor haar geweest op school. Ook daar altijd een kop thee. Er zijn natuurlijk meer goede kapsters, maar voor mijn haar vallen er veel af.
    Je goede wensen heb je bij deze al overgebracht! :D Dank je wel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een hele reis voor een knipbeurt maar je heb meteen lekker kunnen winkelen..
    Wat is het toch geweldig bij jullie, dat openbaar vervoer.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Naar Amsterdam toe is het ov goed.....in de spits gaan de bussen bijna aan de lopende band..... verder 4x per uur...op zondag en in de avond 2x per uur. Alleen jammer dat we tegenwoordig moeten overstappen op de metro in Amsterdam-Noord, dat is tegenwoordig de eindhalte van de bus (op een enkele bus na die vnl in het toeristenseizoen rijdt). Ik heb wel een alternatief, maar dat is verder lopen, dat doe ik vaak 's avonds laat terug......dan stap in achter het Centraal Station op de bus naar Volendam/Edam of Hoorn..... dan kan ik elk kwartier instappen en rechtstreeks naar Monnickendam.....alleen moet ik dan op de provinciale weg uitstappen. Toevallig woon ik daar niet zo ver vandaan en er zijn meestal meer mensen die daar uitstappen (het is een donker stukje langs de weg, dus niet iedereen vind dat fijn om daar alleen te lopen).
    Als ik met de bus naar Volendam, Edam of Hoorn wil moet ik daar ook opstappen, die komt niet meer in Monnickendam, met uitzondering van een schoolbus. Naar Purmerend gaat de bus minder vaak en die rijdt 's avonds niet.
    Het is dus echt Amsterdam dat blijkbaar het belangrijkste is.

    Het is een topkapper.....ik heb er ondertussen ook één in Purmerend en ik doe dat meestal om en om.....die in Arnhem was de eerste die echt begreep hoe hij mijn haar moest temmen, dus ik wil daar wel blijven....hij gaf zelfs aanwijzingen die ik aan mijn kapster in Purmerend moest doorgeven! Dus niet alleen een goede kapper, maar ook erg aardig. Arnhem is een leuke winkelstad, dus leuk om af en toe naartoe te gaan en soms combineer ik het met andere afspraken, een bezoek aan Edwin of zo.

    Hm.....ik heb er weer een veel te lang verhaal van gemaakt......sorry.
    Nou, ik ga proberen weer te slapen!

    BeantwoordenVerwijderen