Zoeken in deze blog

dinsdag 3 december 2019

Mijn zolder en de box.

Jawel, ik ben echt begonnen op zolder......niet dat het al ruim is, want uitzoeken en sorteren kost tijd, maar het gaat er op een heel klein gedeelte al netter uitzien....keurig alles in kunststof bakken met deksel.
Te vaak dingen even snel opzij moeten zetten, te lang gewacht met echt opruimen, te vaak even als opslagplaats gebruikt......een puinhoop waarin ik niet alles kan vinden is het gevolg. Ach, en ik ben de enige die het ziet, dus die zolder komt wel eens een keer....dacht ik lange tijd.




Voor niemand ging ik meer iets opzij zetten....zei ik. Maar nu maak ik toch een uitzondering, want ik zag van de week een oproep voor een inklapbare box. Een naamgenoot van mij, ik ken haar vrij goed, ik zat bij een oudere zus van haar in de klas op de lagere school. Later op de MULO kwam haar man in mijn klas (uiteraard was het toen nog niet haar man😂) en vele jaren later zat haar dochter bij Edwin in de kleuterklas. En dan heb ik nog familie van haar als buur gehad.

Zij heeft een kleinkind (een schatje, ik heb foto's gezien) en zoekt een box te koop.......ik heb een volle zolder met een box...... ik gun het haar (bij een wildvreemde zou ik misschien nog twijfelen) dus ik heb hem aangeboden en haar man komt hem halen. Er zijn dingen waar je aan toe moet zijn om het weg te doen en die tijd is nu gekomen. Het is eenvoudiger als ik weet waar hij naartoe gaat, dus haar oproep kwam op het goede moment.
Haar man wil hem ook van zolder halen, maar ik moet eerst een looppad maken, want ik ben echt overal tegelijk bezig (als ik te lang met hetzelfde bezig ben verlies ik het overzicht en kan ik beter even ergens anders verder gaan).  Als het lukt breng ik hem zelf wel naar beneden zei ik...... tenslotte heb ik hem ook zelf naar zolder gebracht.....en een keer eerder naar beneden en weer naar boven (toen iemand hem een tijdje leende).......dus het zou moeten lukken, maar lukt het niet dan ben ik blij als hij het doet . Ik zei al: "Als het wel lukt dan heb ik weer iets om trots op te zijn" 😂. Ik ga het zeker eerst zelf proberen, ik merk snel genoeg of het lukt......ik ga echt geen halsbrekende toeren uithalen, maar doe zoiets nou eenmaal graag zelf! Als ukkiepukkie schijn ik al vaak gezegd te hebben: "Kan ut zalluf".

 En dan ruimt het op zolder......hoewel hij ingeklapt is neemt hij toch nog aardig wat ruimte in want er zit een la onder. Er staat van alles voor,  ik weet waar hij staat! Op een plek waar hij niet echt in de weg staat. Van de week maar even graven!
Ik ben blij dat ik weet dat hij dan nog gebruikt wordt!

Ik heb net al even gekeken....hij staat waar ik hem verwachtte....een tafel ervoor die vol staat en daarvoor staat het ook vol.....even opzij zetten gaat dus niet lukken, erboven een boekenrek, dus er van boenaf tussenuit tillen gaat ook niet......sorry naamgenote, je moet even geduld hebben.....maar het komt goed! Vandaag komt er even niet van en morgen ben ik ook niet de hele dag thuis, maar het komt goed, maar donderdag kan ik even lekker doorgaan......misschien lukt het en dan zijn we allebei blij!

Ja echt.....er gaat iets groots weg! 😁😃😂

Ik heb nog meer babyspul...... commode, ledikantje, loopkarren, buggy, wieg......  ik weet niet of ik al van al die dingen afstand kan doen, maar het begin is er!  Het komt natuurlijk omdat het allemaal anders gelopen is dan ik wilde en verwachtte..... het was de bedoeling dat het voor meer kinderen gebruikt zou worden...... toen dat niet gebeurde hoopte ik het voor kleinkinderen te kunnen gebruiken.....(handig om te hebben, want nieuw kopen is te duur).... ook dat gaat niet gebeuren lijkt het....dan moeten er toch maar wat dingen weg, maar niet overhaast en bij voorkeur naar mensen die ik ken.

Elke dag iets opruimen op zolder..... de ene keer weinig, de andere keer veel.....het komt goed!




2 opmerkingen:

  1. Heb je geen springstok? ��
    Dat advies gaf iemand bij het zien van onze overvolle schuur, het leek me wel wat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahahah, zou wel handig zijn. Het heeft even geduurd, maar ik heb een start gemaakt......het hoeft niet snel klaar te zijn, maar elke dag doe ik iets. Ik snap niet hoe sommige mensen het zo ruim kunnen hebben, nou ja, eigenlijk snap ik het wel, die gooien alles weg wat ze even niet nodig hebben en kopen later wel weer nieuw. Zo zit ik niet in elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen