Zoeken in deze blog

woensdag 11 december 2019

Mijn droommaand

December zoals ik het in mijn dromen zie:

Het Sinterklaasfeest vier ik dan natuurlijk met mijn 5 kinderen en partners en 12 kleinkinderen......er ligt een berg cadeautjes, een tafel vol lekkers staat klaar.  We eten ook gezellig met elkaar, de kinderen hebben rode wangen van spanning....er wordt veel gelachen..... er zijn leuke surprises en gedichten en iedereen is blij. Het is een heerlijke dag. Het is niet altijd op 5 december, want iedereen moet wel kunnen en ze hebben meer familie die het ook graag samen wil vieren, dus meestal is het al eerder.....dan kunnen ze op 5 december zelf bepalen wat ze doen.
Natuurlijk heb ik perfecte kinderen en kleinkinderen, dat kan in dromen! Nooit ruzie, nooit schreeuwen, altijd vrolijk.......in het echt lukt dat misschien met 1 kind, maar vat niet met een heel stel inclusief wederhelft en kleinkinderen 😂.... maar laat mij even lekker dromen!
Maar mijn nazaten zijn natuurlijk perfect!

Met Kerst komen de kinderen en kleinkinderen ook.....niet allemaal, want dat kan niet altijd, maar beide kerstdagen mogen ze komen als ze dat willen en gelukkig willen ze dat ook..... de meesten komen één van beide dagen, maar soms komt iemand beide dagen even langs. Ik verplicht ze niks..... ze hebben meer (schoon-)familie en vrienden, dus ik kan ze echt niet opeisen. Als ze blijven eten wil ik dat wel graag even weten.....2 meer of minder lukt altijd, maar ik wil toch wel ongeveer weten hoeveel er komen. De tafel is mooi gedekt en iedereen komt in mooie kleding, heel feestelijk.
Sommigen komen alleen 's morgens of 's middags een uurtje, ook gezellig..... lekker koffie, chocolademelk en thee, er is gebak en chocola, er staan plakken kerstbrood op tafel....lekker.

De lunch is uitgebreid.....allerlei soorten brood, een grote schaal met salade, vleeswaren, kaas en voor de liefhebbers wat zoets. Lekker lang natafelen, lekker kletsen..... de kinderen doen spelletjes.

's Avonds wordt de tafel opnieuw feestelijk gedekt...... het ziet er weer leuk uit.
Ik hoef dat niet alleen te doen, want in mijn dromen leeft Ed natuurlijk nog.....die geniet er ook van....als enig kind was hij die drukte niet gewend, maar hij vind het heerlijk.
Er zijn ook altijd wel (schoon-)kinderen die willen helpen als dat nodig is en van de kleintjes zijn er ook een paar die graag helpen. Zij vinden het vooral leuk om te helpen met de hapjes.
Er komen dingen op tafel die ze lekker vinden, dus er is altijd wel een schaal patat........ wel in een feestelijke schaal, want het is kerst en ik versier het een  beetje met een takje peterselie. Diverse soorten groente, ook feestelijk opgediend in mooie schalen en takjes groen, tomaatjes en meer van dergelijke dingen laten het specialer lijken.
Natuurlijk is er ijs toe.....allerlei soorten, ze mogen zelf hun toetje klaarmaken.....ijs met slagroom, lekker zoete toppings, gekleurde bloemetjes/balletjes. hageltjes etc. ....hele kunstwerken worden er gemaakt en opgegeten.
Daarna koffie en thee voor de liefhebbers. De hele dag klinkt er kerstmuziek!
Een paar kinderen en kleinkinderen bespelen een muziekinstrument en dat nemen ze dan mee, dan kunnen we even samen spelen!

Oudejaarsavond: Ze zijn er weer niet allemaal natuurlijk, maar bijna elk jaar zijn er wel kinderen en kleinkinderen. Er staan oliebollen, appelbeignets en meer van dat lekkers. Er komen ook regelmatige hartige hapjes bij, voor de variatie. Oudejaarsavond is spelletjesavond....heerlijk. Als we met veel zijn doen we niet allemaal tegelijk hetzelfde spel.....in de ene hoek van de kamer wordt dan gesjoeld terwijl aan de andere kant Monopoly op tafel staat. Een paar anderen spelen Triviant en Rummikub en Yatzee staan ook te wachten. De kleintjes die dat nog niet kunnen spelen kleurenbingo, mens erger je niet en ganzenbord e.d.  Heel gezellig allemaal!
Als we met weinig mensen zijn spelen we allemaal samen een spel en vaak doen we verschillende spelletjes op zo'n avond. We tellen af tot het 12 uur is en wensen elkaar een gelukkig nieuwjaar. Buiten barst het vuurwerk los....... mooi om te zien altijd.
Na een uurtje komen er nog wat kinderen en kleinkinderen langs die in de buurt wonen....de buren komen ook nog even  gezellig langs....."Gelukkig Nieuwjaar!" .....het was weer een feest!

Maar ja....dromen zijn bedrog! Ik heb het prima naar mijn zin hoor, maar dromen mag altijd, net zoals ik altijd droom van mijn grote huis....... ook dat zal er nooit komen en ik ben best tevreden met mijn huis....en vooral met mijn uitzicht, maar heerlijke dagdromen zijn het waarbij alles perfect is....nooit ruzie gemaakt wordt en iedereen tevreden is. Een geweldig huis vol tevreden mensen, geen geschreeuw, geen gezeur........ allemaal supermensen eigenlijk 😂😃.....en dat in een huis dat helemaal perfect is.....dat zelfs op een prachtige plek staat en een vermogen zou moeten kosten.
Zoveel kinderen en kleinkinderen gaat ook niet meer lukken......ik had al moeite genoeg om er één te krijgen...... nee, het zijn echt dromen, dromen waarin alles ideaal is.....met plaatjes als uit een tijdschrift.....maar ik hou ervan! Dromen houdt de geest soepel en de fantasie in stand! Dromen kan heel ontspannend zijn....stressverlagend!  Mijn dromen zijn echt dromen, geen dwang om het allemaal zo perfect te kunnen krijgen en teleurstelling als het niet lukt....nee, het is als het lezen van een boek, het kijken naar een film.....fantasie waarbij ik mij goed voel!


4 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke droom Ans.wie wil er nou niet zulke fantastische feestdagen.Met zo'n super grote familie. Maar ook ik ben heel tevreden met die van mij hoor.Maar dromen mag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dream on Ans. 😊 Af en toe je gedachten te laten gaan, heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lijkt mij heerlijk om met meer te zijn Lia, maar met alleen Edwin ben ik ook dik tevreden hoor! En er moet altijd iets te wensen zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bertie, inderdaad heerlijk! Gewoon lekker wegdromen en verder nergens aan denken.....ik doe het regelmatig, is heel ontspannend!

    BeantwoordenVerwijderen