Zoeken in deze blog

maandag 16 december 2019

Ik krijg het niet uit mijn hoofd....

....vreselijke vondst gisteren in Edam, er werd een levenloos lichaam gevonden in een kliko, de benen staken er bovenuit. De kliko stond niet op de openbare weg, maar op een soort binnenplaats.
Het hield mij de hele dag bezig....... het is altijd vreselijk als iemand dood aangetroffen wordt, maar dit is dichtbij, ik ken de straat, ik ken veel Edammers....... dan komt zoiets wel heel dichtbij. Natuurlijk is het net zo erg als iemand zo gevonden wordt in Groningen of waar dan ook, maar dit raakt mij meer. De manier waarop is ook iets waar ik over bleef nadenken..... op z'n kop in een kliko..... dat is raar. Het schijnt geen misdrijf te zijn, maar ik begrijp nog steeds niet hoe iemand zelf op z'n kop in een kliko kan kruipen zonder dat het ding omvalt. Hij stond wel tegen een muur, maar dan nog......er komt aardig gewicht aan te hangen. En waarom zou je dat doen? Het enige dat ik kan bedenken is dat er eten onderin ligt......maar als het zo diep ligt kieper je dat ding toch om? Of leg hem plat, dat is al een stuk eenvoudiger.
 Natuurlijk heb ik liever dat het een natuurlijke dood is, moord maakt het nog erger, maar ik begrijp het niet!  Hoe dan?!  Het lijkt mij toch logischer dat iemand hem erin gestopt heeft....misschien als "geintje" (sommige mensen hebben een vreemd gevoel voor humor) en dan weggelopen. Man komt er zelf niet uit, paniek..... zijn hart kan het niet aan....dat is ook een natuurlijke dood, maar wel veroorzaakt door iets van buitenaf.
Liever niet, ik hoop dat er echt niemand op wat voor manier schuldig aan is!
Ik weet het, mijn fantasie slaat een beetje op hol, ik heb al van alles bedacht.
Ondertussen is wel bekend dat het een man van 39 jaar is....zonder vaste woon- of verblijfplaats.
Ik wil aan wat anders denken......maar het komt steeds weer terug in mijn hoofd.
Het is triest voor die man....voor zijn familie (als hij die heeft)....voor de vinder......voor iedereen die er mee te maken heeft! 

6 opmerkingen:

  1. Ja, afschuwelijk.
    Volgens de laatste berichten is er geen sprake van een misdrijf.
    Straks nog even het nieuws opzoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat zeggen ze inderdaad, maar hoe kom je op z'n kop in zo'n kliko zonder dat hij omvalt?
    Het feit dat er geen verwondingen zijn betekent voor mij niet dat er niks gebeurd is. Het kan hoor, maar ik vind het voorlopig een wonderlijk verhaal. Er werd al gesproken van een noodlottig ongeval..... het zal, maar ik kan mij niet voorstellen hoe dat dan gebeurd moet zijn. Het zal misschien wel altijd een raadsel blijven. Maar hoe dan ook....het is heel triest!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik had het ook gelezen, en begrijp nog steeds niet hoe zoiets op die manier kan gebeuren. Het is in ieder geval zeer triest om zo te moeten sterven.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Da gaan ze uitzoeken, hoe hij in die kliko komt Het kan an alles zijn, van een misplaatste grap tot gemeenheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Maar ik vind dus dat ze daarom nu nog niet kunnen zeggen dat het geen misdrijf is Bertie, zolang ze niet weten hoe het gebeurd is. Het kan nog heel goed dood door schuld zijn en zelfs moord....al denk ik dat dat niet het geval is...niet met die bedoeling in elk geval.

    BeantwoordenVerwijderen