Zoeken in deze blog

zaterdag 7 december 2019

Lieve help...


...ik heb nogal wat Sinterklaasboeken, elk jaar leg ik ze beneden op een tafeltje en versier de boel een beetje zodat iedereen ziet dat ik Sinterklaasfan ben!
Er zitten heel simpele boekjes bij, maar ook opvallende boeken, boeken met knutselwerkjes, kleurboeken, verhaaltjesboeken, maar ook boeken met veel interessante dingen over het Sintfeest.
Dit jaar had ik niet alles naar beneden gehaald, ik ben overal tegelijk bezig in huis, de chaos lijkt erger te worden, maar er zit een plan achter.....het moet nou eenmaal  ergeren wil het beteren zei mijn moeder altijd. Daarom bracht ik alleen naar beneden wat ik toevallig tegenkwam en soms nog in de weg lag ook.

Ik zoek ook graag op Marktplaats, Marketplace, Weggeefhoek en meer van dergelijke sites.....ik kom er wel eens leuke dingen tegen voor weinig geld.....alleen is het mij vaak te ver weg of het is te groot om in mijn Dinky toy te vervoeren.


Kort geleden zag ik een Sinterklaasboek te koop.....vraagprijs 75 euro, maar er kon geboden worden. Het scheen een nogal uniek boek te zijn...wordt niet meer gemaakt. Mijn ogen werden heel groot.....dat boek heb ik!!! Ik kan er nooit erg veel voor betaald hebben, want ik koop geen dure dingen. Als het iets heel bijzonders is kan ik wel eens iets meer uitgeven, maar voor een Sinterklaasboek vind ik 20 euro al erg veel.  Ik vroeg mij af of deze prijs dus niet erg overdreven was....
.....vrijdag zocht ik iets bij Bol.com en zag daar hetzelfde Sinterklaasboek.....tweedehands voor 110 euro!
Nou, voor die prijs mag hij van mij wel weg hoor!!! Wat een geld! Ik schrok ervan. Van 110 euro kan ik weer heel veel andere leuke dingen doen.





4 opmerkingen:

  1. Dat is een mooi mazzeltje!
    Mocht je het willen houden, dan loopt de prijs nog op ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Precies! Ik weet niet of het mij lukt dat er voor te krijgen hoor, maar ik weet nu in elk geval dat ik er zuinig op moet zijn. Best een leuk boek, maar ja...... als ik er zoveel geld voor kan krijgen mag hij weg, het is voor mij verder geen speciaal boek.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha die Ans,
    Doe verstandiger dan ik. Ik had een klein boekje, De kleine lord eerste druk. Ik had erg veel boeken en er was iemand die bij buurthuizen op een tweedehands markt stond en die wilde wel wat boeken komen halen.Later bleek dat , dat boek er ook tussen zat.

    Jammer he als je moet vertellen dat sinterklaas niet bestaat.want even later moet ook de Kerstman er aan geloven.Ik vond het altijd zo lief als mijn oudste mee deed voor de jongste.
    groetjes
    lia.

    BeantwoordenVerwijderen

  4. Hoi Lia, je hebt het dus gevonden!

    Oei, weg boekje! Nee, ik doe het alleen weg als ik er echt een goede prijs voor krijg. Ik sta zelf ook op rommelmarkten, maar als ik dat boek wil verkopen is dat niet de juiste plek ervoor. Ik had geen idee dat die prijs zo was opgelopen.

    Edwin geloofde nog zo stevig in de Sint, maar ja.....het moet toch een keer.
    In de Kerstman heeft hij nooit geloofd, dat heb ik ook niet geprobeerd om hem dat te laten geloven. Ik legde wel wat cadeautjes onder de boom, maar dat was meer omdat ik dat zo leuk vond om te zien. Allemaal eenoudige cadeautjes voor Edwin, maar er stond een dag en tijd op wanneer hij het mocht uitpakken. Dat ging door tot oudejaarsavond, dan mocht hij meerdere keren iets uitpakken. Zo had hij steeds weer iets om naar uit te kijken en ik had tot het eind pakjes onder mijn boom.

    BeantwoordenVerwijderen