Zoeken in deze blog

vrijdag 20 december 2019

Het valt mij op......

....dat mensen vaak hun nieuwe adres niet meer laten weten als ze verhuisd zijn!
Eerst dacht ik dat het alleen jonge mensen waren, maar ik heb het toch ook al een paar keer ook met oudere mensen gehad. Soms zijn het mensen waar ik nauwelijks meer contact mee heb dan een kerstkaartje, maar soms heb ik er regelmatig contact mee.....soms weet ik dat ze gaan verhuizen....maar krijg ik geen adres. Bij de Monnickendammers merk ik het vaak als ik kerstkaarten rond breng.....ik had het deze vrijdag voor de derde keer dat ik ergens voor de deur stond en het mij duidelijk werd dat er iemand anders woonde.
Een keer stond ik voor een leeg huis........maar daar kreeg ik later nog wel een adreswijziging van.....beetje laat als ze al over waren, maar goed....het kwam toch nog.
Deze keer zag het huis er zo anders uit......ook wat in de tuin stond...het klopte niet, dus ik nam mijn kaart maar weer mee. Gelukkig hoefde ik er niet ver voor om te rijden, ik heb er nog eentje vlakbij......maar ik zou wel een andere route genomen hebben als ik het geweten had.

Ook in andere plaatsen.....meestal weet ik wel dat ze verhuisd zijn, maar niet waar naartoe. Soms moet ik het wel een paar keer vragen.

Er kunnen wel eens redenen zijn, bijv. oma moet naar een verzorgingshuis en degene die dit soort dingen regelt kent mij niet......is mogelijk.....maar dat kan toch onmogelijk elke keer zo zijn.
En juist in deze tijd..... even via mail, app of pb doorgeven aan heel veel mensen tegelijk.....hoe moeilijk kan dat zijn? De meeste mensen hebben die gegevens wel van mij en anders toch wel mijn adres en/of telefoonnummer. Ik vind het jammer.......het gebeurt net iets te vaak....is het desinteresse? Willen ze mij lozen? In sommige gevallen weet ik dat het niet zo is, want als ik daarna word uitgenodigd valt dat wel mee.....alleen is het wel gek als ik dan moet antwoorden: "Ja, ik kom graag, maar mag ik even weten waar je woont?". 

6 opmerkingen:

  1. Speelt hier ook, niet vaak maar meer dan voorheen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gek hè? Het is hier ook niet heel vaak, maar ik heb het de laatste jaren toch al 6x gehad.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Door dat er hier op dit moment erg veel huur woningen worden verkocht. En door de nieuwe bewoners erg veel weer wordt verhuurd voor korte tijd weet ik niet eens meer wie waar woont. Heel ongezellig. Vroeger wist je precies wie er in de straat woonde en waar.Erg jammer.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is inderdaad niet leuk.....ongezellig, maar ik kan mij voorstellen dat het ook wel eens een gevoel van onveiligheid kan geven. Je weet niet meer of het iemand is die er woont of niet, je weet niet meer bij wie je altijd terecht kan als er wat is.
    Ik ben het er sowieso niet mee eens dat er huurwoningen worden verkocht... het gebeurt overal, ook hier, maar zo blijven er minder huurwoningen over. Er komen wel weer nieuwe bij, maar die zijn vaak duurder. Ik kon mijn huis ook kopen....nou zijn dit voor zowel huur als koop geen goedkope huizen, dus ik hoefde er niet eens over na te denken. Want ook al ben ik er tegen....als ik het kan betalen zou ik het misschien toch wel doen als ik de kans krijg (wel inconsequent) ....maar ja, ik krijg nog geen hypotheek voor een hondenhok, dus laat maar zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben op mijn trap de enige huurder.De andere drie zijn kopers en niet erg aardig.De bovenste koper had het voor 1 jaar verhuurd aan een Amerikaans stel.Jammer dat die nu weer weg zijn.Als er weer andere mensen voor een weekend komen merk ik het aan het lawaai van de koffers die ze de trap op slepen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Niet leuk! Het kan zo belangrijk zijn om goede buren te hebben!

    BeantwoordenVerwijderen