Zoeken in deze blog

maandag 2 december 2019

Inkopen en binnenhalen

Al een tijdje was ik van plan om naar Purmerend te gaan voor wat inkopen, maar de fut ontbrak. Maar dit weekend maakte ik echt plannen, maandag zou ik gaan!
Toevallig kwam ik op de weggeefhoek van Facebook iets tegen wat ik gratis op kon halen in Purmerend....en ja, dat kon op maandagmiddag. Mooi....ik wist het ook te vinden, ik heb ooit in dezelfde straat gewoond, dat is eenvoudig, want ik moest daar zelfs in de buurt zijn.
Na half vier kon ik er terecht.
Ik slaagde goed voor de meeste dingen die ik wilde kopen, het ging lekker.....alleen moest ik even zitten......tijd genoeg....even wat drinken.

En weer verder! Het was al over half vier toen ik weer naar mijn auto liep.....en toen zag ik dit voor mijn auto staan......wat doen die hier???




Radio 1


Het was nog maar een klein stukje rijden....... ik belde aan......geen gehoor. Iemand met een sleutel liep het flatgebouw in.."Mag ik met u mee naar binnen? Er wordt niet gereageerd op de bel, maar ik wacht liever binnen!" Geen probleem, ik mocht erin. Ik pakte de lift naar de 11de etage.....brrr, best wel hoog....ik woonde indertijd maar 4 hoog.  Ineens vond ik die lift best wel eng....dat heb ik gewoonlijk niet....behalve die keer toen ik in de lift van een kerktoren zat.....rondom glas.....doodeng. Maar goed, ik stond geen doodsangsten uit, maar echt op mijn gemak voelde ik mij niet. Boven had ik een prachtig uitzicht, maar ik moest even aan die hoogte wennen! Tijd genoeg om te wennen, want ze was er niet. Ach ja, dat kan natuurlijk, dingen lopen wel eens uit.....ik wacht wel even. Ondertussen begon ik aan de hoogte te wennen en genoot ik echt van het uitzicht! 
Na ongeveer een kwartier kwam er een vrouw met een jongetje uit de lift..."Geniet u van het uitzicht?" "Ja, dat ook"  ...ineens had ze het door...."Vergeten bericht te sturen, ik moest met mijn zoontje naar de huisarts, wacht je al lang? "  Ach, dat viel wel mee......met dit uitzicht leek het niet lang te duren.  Ik liep mee naar haar deur.....ze gingen naar binnen en zoonlief die duidelijk niet begreep wat ik kwam doen zei "Doeii" en deed de deur voor mijn neus dicht.....ik lag in een deuk.  Even later kwam zijn moeder weer en ik hoorde haar zeggen dat hij niet die deur had moeten dichtdoen hahaha....."Niet erg hoor" . Ik kreeg het kastje/tafeltje waar ik voor kwam. Ik ben aan het opruimen en veranderen in huis, dus plastig bakken met deksel en kastjes kan ik wel gebruiken om alles netjes op te bergen. .Dit tafeltje had onder het bovenblad nog 2 planken....... het was helemaal van kunststof en stond op wielen......handig ding....kan binnen, maar van de zomer ook naar buiten..... of in de badkamer......of boven in de toekomstige knutselkamer......ik zie wel....hij is niet zwaar, niet groot en kan helemaal uit elkaar! Ik stond met dat kastje bij de lift te wachten toen er een meisje via de trap naar boven kwam.....zij keek mij aan en zij verbaasd: "Dat is MIJN kastje" oei, wat moest ik daar nou op zeggen? "Uhh...niet meer, want ik heb het net van je moeder gekregen" Ze leek het geen probleem te vinden en ondertussen kwam mijn lift eraan..... uhhhhhh.......de B......dat zal toch wel begane grond zijn.....maar de 0? Lijkt mij ook beneden....nou, de B dan maar.....ik stapte uit....huh? Waar ben ik? Hier ben ik niet eerder geweest....dit is niet de benedenhal! Terug en nu de 0....ja hoor, gelukt!
Tevreden liep ik naar mijn auto en reen naar huis.....blij met alles wat ik kocht en kreeg!

2 opmerkingen:

  1. Een enge reis maar je hebt er in ieder geval een kastje an overgehouden. :-D
    Altijd bang in liften?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee, normaal ben ik niet bang in liften, behalve die keer in de Eusebiuskerk in Arnhem....rondom glas....brrrr.....ik heb wel een enorme hoogtevrees, maar eenmaal boven was het daar toen niet eng meer omdat er veel ruimte was en het was dicht met glas, bovendien kon je niet tot bij het glas komen....dat was heel anders.

    Naar mijn gevoel duurde dit ritje naar boven erg lang. Echt bang was ik niet, geen paniek of zo, maar het voelde wat ongemakkelijk.
    En boen moest ik echt even wennen, zo hoog! Wel prachtig hoor, over alles heen kunnen kijken. Doordat ik even moest wachten had ik de tijd om eraan te wennen en later ging het goed. Naar beneden had ik van de lift ook geen last meer.
    Ja, een handig kastje.....daar kan ik wel wat mee! Gratis ophalen is altijd leuk, vooral als ik daar toch al in de buurt moet zijn.

    BeantwoordenVerwijderen