Zoeken in deze blog

maandag 30 december 2019

Een terugblik op 2019




2019 begon ik in Arnhem, we vierden de jaarwisseling bij Sandra en Jan (zus van Geurtje en haar man) daarna ging ik heel even naar huis, ik had nog een nieuwjaarsconcert, maar direct daarna ging ik weer terug naar Arnhem....ik paste een maandje op de honden (zodat Edwin tijdelijk bij Geurtje kon wonen om voor haar te  zorgen na haar operatie..... dat ging goed, maar ik was toch wel blij toen ik weer naar huis ging.....terug naar mijn eigen spullen, geen honden meer uitlaten (2 tegelijk) en mijn uitzicht (dat verschil was wel erg groot). Weer terug naar alle mensen hier,  mijn muziekverenigingen, mijn eigen spullen en mijn uitzicht. Mijn tijd in Arnhem begon met regen, vooral als ik de honden uitliet....ik kocht een extra jas omdat de kans steeds groter werd dat ik mijn andere jas niet altijd op tijd droog kreeg. Later ging het sneeuwen, een stevig pak sneeuw dat later hard en glad werd....lastig met uitlaten omdat de grootste hond altijd flink trekt.....maar ik heb het gered, niet gevallen, niks gebroken.....ik ben heelhuids thuisgekomen!

.

Met Koningsdag ging ik op de vrijmarkt staan.....brrrr, wat was het koud en nat......we stonden gelukkig wel een beetje overdekt, maar die koude wind was niet lekker.....de ergste regen kwam pas later, toen ik op weg naar huis was.....net op tijd weg. Met zulk weer zijn er minder mensen en die kopen ook minder snel iets, maar een paar dingen was ik toch  kwijt en later thuis verkocht ik nog iets aan iemand die op mijn weblog las wat ik graag had willen verkopen.
Later in het jaar stond ik nog eens op een rommelmarkt.....ook nu viel de opbrengst tegen, maar de onkosten had ik eruit!

De dag na Koningsdag werd ik ziek........ ik hoestte flink, was koortsig en gewoon beroerd.
Daar kwam bij dat ik al een tijdje last had van mijn medicijnen.....ik kreeg steeds meer van dat spul en kon er niet tegen. Als ik de voorgeschreven dosering nam kon ik vanwege darmproblemen de deur niet uit, dus soms moest ik echt minder nemen, ik moest toch echt wel eens boodschappen doen of zoiets.
Ik knapte maar niet op en die pillen werkten ook niet mee. Futloos was ik. Er was sprake van nog een pil erbij (de 6de).....ik besloot een weekje niks te nemen, meteen knapte ik een stuk op.  Daarna weer  heel langzaam de dosering opbouwen...... bij 3 ben ik weer teruggegaan naar 2, dat ging beter.
Later mocht ik een ander middel nemen en dan die 2 er nog bij, niet meer.....voorlopig sloeg dat aan, in het nieuwe jaar zal blijken of het goed genoeg is.

Ondertussen kreeg ik een nieuwe badkamer.......ik ben er blij mee, maar wat een drama.....zoveel spullen moesten een andere plek zien te krijgen tijdelijk, ik kon nergens meer bij. Gelukkig kon ik ook veel kwijt in de schuur bij buurvriendin. Want niet alleen de badkamer moest leeg, maar de hele weg er naartoe....ook alles van de muur.
De badkamer ging niet altijd zoals afgesproken was....dingen zagen er anders uit, mensen kwamen later....nou is een uurtje niet zo erg, maar de laatste die zou komen op vrijdagochtend kwam helemaal niet opdagen...... ik was zo blij dat het klaar zou zijn, maar het werd maandag....nadat ik gebeld had en eiste dat er gezegd werd wanneer hij dan wel kwam! Eindelijk kon ik wat spullen terug zetten.....maar niet alles, want ik wilde de overloop schilderen en daar nieuwe vloerbedekking neerleggen, dat was hard nodig en dan ook de rest van mijn huis opruimen en voor een deel schilderen e.d.  Ik was aardig opgeknapt, maar nog niet topfit.....vooral als ik het wat druk had ging het niet echt lekker...... af en toe moest ik een paar dagen niks doen, even bijkomen. Het schoot dus niet echt op. Toen kwam het bericht dat ze de zolder wilden isoleren.....ze zouden komen kijken en een afspraak maken voor de werkzaamheden en of ik voor de werkzaamheden begonnen dan even de zolder leeg wilde maken....en de gang en weer alles van de muur op de route naar zolder.....
NEE.....niet weer, dit was nog erger.....dat gaat mij echt niet lukken binnen een jaar! En er is al eens geïsoleerd, mijn energierekening is erg laag....... nee, ik wil niet! Tot mijn verbazing werd dat meteen geaccepteerd! Gelukkig, ik kon nu in mijn eigen tempo verder gaan! Ik ben begonnen en heel langzaam aan wordt het netter en een klein beetje ruimer.  Ooit komt het goed. En nee, ik gooi niet alles weg. Maar ik ben wel al iets groots kwijt.....de box! Hij stond op een lastige plek, maar het is mij gelukt om hem beneden te krijgen en ze hebben hem al opgehaald. Zij blij en ik blij!

Ondertussen kreeg ik wel nieuwe energiemeters.....dus de gang moest leeg.....het hoekje waar de meterkast is is de enige plek waar ik iets kwijt kan in mijn kleine gangetje, dus daar staat het dan ook altijd vol! (Vorig jaar al een nieuwe watermeter).

Er waren weer genoeg optredens dit jaar....het begint altijd met het nieuwjaarsconcert en het eindigt vaak met wat kerstdingen.... dat was dit jaar een kerstconcert met het opleidingsorkest met koor en de malletband en daarna met een klein groepje de kerstdienst in Swaensborch. Dat was de laatste keer muziek dit jaar.....want i.v.m. de feestdagen even geen repetities.
Tussendoor hebben we altijd het voorjaarsconcert en de afsluiting van het concert (buiten), met de Gouwzeekapel hadden we een gezellig oktoberfest (zowel in Monnickendam als in Lekkerkerk) en ook met de GZK speelden we zoals elk jaar bij de vismaaltijd in Swaensborch. Verder natuurlijk de vaste dingen op straat zoals Koningsdag, 4 mei, intocht avondvierdaagse, remembranceday. Pietenband met Sintintocht, Sint uitzwaaien etc. Ik ben niet altijd overal bij aanwezig omdat lopend spelen niet gaat.
Het concert met de Canadezen kon ik niet bij zijn, ik was ziek, jammer, ik had er zin in. En de avondvierdaagse heb ik om dezelfde reden niet gelopen.

Ik werd dit jaar 65.....toch een speciale verjaardag, ook al krijg ik nog geen AOW. Dat krijg ik nu ergens midden in het jaar, op een datum waarop niemand zal zeggen: "Hé, Ans krijg vandaag haar AOW." Niet dat dat erg is, maar voorheen zat dat bij de felicitatie van de 65ste verjaardag in....."Gefeliciteerd, en nu krijg je AOW" .....dat maakt die leeftijd toch specialer...... nu gaat het geruisloos......ik moet nog een tijdje wachten.
Ik ben wel schandalig verwend met mijn verjaardag....echt niet normaal meer! Ik was ook vaak jarig....de hele maand door kreeg ik verjaardagsvisite.

Dit jaar kreeg ik een nieuwe huisarts....nou ja, hij was er al even, maar dit jaar kwam ik voor het eerst bij hem. Toch vreemd na zoveel jaar dezelfde arts (bijna 40 jaar denk ik)..... ik had in december 2018 ook al een nieuwe oogarts. Allebei prima hoor, maar wat goed is verander ik niet graag....dan is het even wennen.

Mijn weblog bij Punt stopte....... de berichten erover waren niet aldoor hetzelfde.....één keer schreven ze dat het een statische site zou worden.....dus nog wel te lezen maar niks meer aan te veranderen of toe te voegen. Dat werd het dus niet. Veel tijd kregen we niet om alles te regelen.....een deel heb ik overgezet op blogspot, maar ik ben veel kwijt wat ik eigenlijk niet kwijt wilde.....het is toch een soort dagboek. Ik had bijna 2000 stukjes erop staan en ik had ook nog een weblog met kinderverhaaltjes....het is weg! Jammer! Nu maar hier verder, eerst wilde ik stoppen, maar ik kon het toch niet laten.

Dit jaaroverzicht is natuurlijk niet compleet, het zijn zomaar wat dingen waar ik aan denk. Misschien staan heel belangrijke dingen er niet in.
2019 was niet mijn beste jaar......maar ik knap steeds verder op en in 2020 ben ik van plan om topfit door het leven te gaan en dat tot minimaal 2040 vol te houden 😂...ik ga mijn best doen! Als dat lukt dan ben ik 85....een mooie leeftijd. Het streven is om gezond nog veel ouder te worden, maar ja.....dan hoop ik dat er niet teveel mensen om mij heen weggevallen zijn. Er komen misschien wel andere mensen voor in de plaats, maar samen herinneringen ophalen lukt niet goed met mensen die ik niet van vroeger ken....dan zijn er geen gezamenlijke herinneringen. Het leven moet natuurlijk wel leuk blijven! Gezondheid is daarbij heel belangrijk, maar de omgeving ook! Oud worden is niet altijd leuk!
 Maar dat zien we dan wel weer......eerst maar zien dat ik gezond blijf en zo oud word.

Ik wens vriend en vijand een gezellige jaarwisseling en een geweldig 2020.
Als we allemaal ons best doen wat verdraagzamer, tevredener, aardiger en behulpzamer te zijn gaat het zeker lukken! Geluk zit voor een belangrijk deel in jezelf!


Dit was het laatste dit jaar,,,,,,,volgend jaar ga ik weer verder......tot dan!














4 opmerkingen:

  1. Z0, dat was best een jaar met hindernissen.Ik hoop dat 2o2o een top jaar voor je wordt.Ik wens je in ieder geval heel veel gezondheid en hoop dat je heel veel muziek mag maken.lekker winkelen in Arnhem,en geniet van je familie en vrienden.
    Lieve groetjes Lia.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niet compleet, toch lang genoeg.😁
    Voor jou natuurlijk gelijke wensen terug, volgend jaar lees ik alles minder vlug dus beter.
    Doegdoeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lia: Er waren inderdaad wat hindernissen.....maar die zijn er om overheen te springen hahaha
    Dankt je wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bertie: Het is bij mij zelden te kort hahaha, als ik eenmaal op dreef ben ga ik door! Dank je wel

    BeantwoordenVerwijderen